Karierni sejem Moje Delo

18. Karierni sejem MojeDelo.com

Program

Preveri predavanja po predavalnicah:

 • 10:00-10:45

  Kako tržiti svoje izkušnje in zrelost

  Kako tržiti svoje izkušnje in zrelost

  Ura: 10:00-10:45
  Predavatelj: Projekt Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile – ASI
  Predavalnica: KARIERA IN NAVDIH

  V okviru webinarja bodo podjetja predstavila praktične ukrepe, ki jih izvajajo za starejše zaposlene. Z vami bodo podelila izzive, s katerimi se srečujejo na področju zaposlovanja, vključevanja in motiviranja starejših zaposlenih. Zaupala vam bodo tudi, katera znanja, veščine in kompetence iščejo pri svojih bodočih zaposlenih ter kaj lahko iskalci zaposlitve sami naredijo, da bodo bolj konkurenčni na trgu dela.

  Izvedeli boste še, kako svoje skrite adute uporabiti v svoj prid.

  Webinar bo moderirala ga. Petra Ilar, gostji pa bosta ga. Ana Furlani iz podjetja Mlinotest in ga. Anisa Faganelj iz podjetja AMZS. Gostji vam bosta po predavanju na voljo za vprašanja na stojnici Klepet s predavatelji v dvorani Družboslovci in ostali.

   

  Projekt ASI sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

   

 • 11:00-11:45

  Motivacijski pogovor z Boštjanom Nachbarjem

  Motivacijski pogovor z Boštjanom Nachbarjem

  Ura: 11:00-11:45
  Predavatelj: Boštjan Nachbar, s katerim se bo pogovarjal Matej Delakorda
  Predavalnica: KARIERA IN NAVDIH

  Iz pestre Boštjanove kariere lahko prav vsi črpamo motivacijo in navdih za združitev naših največjih strasti z uspešno poslovno potjo. Nadvse nas veseli, da bo Boštjan svojo strast delil tudi z nami. Z njim se bo med 11. in 11.45 uro pogovarjal Matej Delakorda. Ne zamudite tudi priložnosti za virtualni klepet z njim po predavanju, med 12. in 13. uro!

  O Boštjanu Nachbarju:

  Boštjan Nachbar, bolje poznan kot »Boki«, je eden najbolj poznanih slovenskih košarkarjev, ki se je s trdim delom povzpel do najmočnejše svetovne lige NBA (2002-2008).

  Po zaključku košarkaške kariere se je svoje znanje odločil deliti z mladimi. Vsako leto pripravlja košarkarski tabor za otroke, kjer jih poleg košarkarskih tehnik uči vrednot, ki so pomembne tudi na poklicni poti. Izpostavlja pomen ekipnega dela, verbalne in neverbalne komunikacije, odločnosti in tudi uspešnega spopadanja z neuspehom.

  Kako veliko srce ima Boštjan Nachbar razkriva tudi projekt Življenje je košarka, ki spodbuja integracijo oseb z motnjami v duševnem razvoju v sodobno družbo in katerega idejni vodja je, ter dve misiji v krizna žarišča v Afriki – v Čad (območja s pomanjkanjem pitne vode) in Gvinejo (območja, ki trpijo za posledicami ebole), ki ju je opravil pod okriljem Unicefa.

  Boštjan je prav tako generalni direktor sindikata ELPA (združenje košarkarjev Evrolige). V teh stresnih časih je igralcem Evrolige z veseljem nudil podporo in odgovore vsem igralcem Evrolige, ki so se čutili negotove glede svoje prihodnosti.

   

 • 12:00-12:45

  Zaposlitvene priložnosti v Evropi

  Zaposlitvene priložnosti v Evropi

  Ura: 12:00-12:45
  Predavatelj: Nastja Raj in Jana Rožac, svetovalki mreže EURES
  Predavalnica: KARIERA IN NAVDIH

  Webinar “Zaposlitvene priložnosti v Evropi” je namenjen vsem, ki razmišljate o možnosti nadaljevanja kariere v Evropi. Na njem bomo predstavili:

  • storitve EURES;
  • osnovne informacije o iskanju zaposlitve v Evropi;
  • nasvete in namige, kje najti prosta delovna mesta in
  • vaše pravice med delom v drugi državi.

  Webinar bosta izvedli svetovalki mreže EURES (European Employment Services – Evropska služba za zaposlovanje) Nastja Raj in Jana Rožac. Trajal bo 45 minut, vključno z odgovori na vprašanja, ki jih boste lahko udeleženci postavili v klepet ali pa po predavanju neposredno izvajalkama.

   

 • 13:00-13:45

  Zakaj psihološka testiranja?

  Zakaj psihološka testiranja?

  Ura: 13:00-13:45
  Predavatelj: Katja Katarina Zakrajšek, psihologinja, NiceLabel
  Predavalnica: KARIERA IN NAVDIH

  Psihološka testiranja postajajo vedno pogostejši sestavni del selekcijskih postopkov. Z njimi namreč delodajalci skušajo pridobiti poglobljene informacije o kandidatih, o njihovih kompetencah ter osebnostnih značilnostih, ki bi se utegnile pomembno odražati na delovnem mestu. Mnogim kandidatom pa takšni testi še vedno predstavljajo neznanko, lahko jim vzbujajo strah. Te strahove bomo skupaj razbijali na našem
  webinarju, kjer si bomo odgovorili na vprašanja, kot so:

  – Kaj je namen psiholoških testiranj in zakaj jih delodajalci uporabljajo?
  – Kdo lahko opravlja psihološka testiranja?
  – Kako izgledajo takšna testiranja in kaj merijo?
  – Se lahko na takšna testiranja kako pripravim?
  – Kaj lahko kot kandidat pridobim iz psiholoških testiranj?
  – Kako je z interpretacijo rezultatov psiholoških testiranj?

   

 • 14:00-14:45

  Novo okolje Europass in umeščanje kvalifikacij (SOK)

  Novo okolje Europass in umeščanje kvalifikacij (SOK)

  Ura: 14:00-14:45
  Predavatelj: Špela Pogačnik Nose (Nacionalni center Europass, CPI) in Nika Mustar (Nacionalna koordinacijska točka SOK-EOK)
  Predavalnica: KARIERA IN NAVDIH

  Na webinarju bomo na kratko predstavili novo okolje Europass. Europass življenjepis je sedaj mogoče pripraviti v različnih oblikah, dodana pa je tudi paleta novih storitev, ki uporabnikom omogočajo celovito upravljanje in vodenje kariere. Na predstavitvi se bomo dotaknili vseh najpogostejših vprašanj, ki si jih uporabniki postavljajo pri uporabi novih storitev.

  V nadaljevanju bomo pokazali tudi prednosti in nove funkcionalnosti nedavno vzpostavljenega portala SOK, ki uporabnikom ponuja številne koristne in uporabne informacije za razvoj lastne kariere. Na predavanju boste podrobneje spoznali različne možnosti iskanja informacij o kvalifikacijah, ki jih je mogoče pridobiti v Sloveniji, njihovo primerjavo in umeščenost v kvalifikacijsko strukturo, odkrivali možne karierne
  poti znotraj željenega področja in povezanost kvalifikacij z izbranimi poklici.

  Na koncu predavanja boste znali umestiti svojo ali želeno kvalifikacijo na ustrezno raven Slovenskega in Evropskega ogrodja kvalifikacij, kar vam lahko pomaga pri iskanju možnosti izobraževanja in zaposlovanja v tujini.

   

 • 15:00-15:45

  Kako prepričati na zaposlitvenem razgovoru?

  Kako prepričati na zaposlitvenem razgovoru?

  Ura: 15:00-15:45
  Predavatelj: Monika Burjek
  Predavalnica: KARIERA IN NAVDIH

  Na predavanju se boste podrobneje posvetili zaposlitvenemu razgovoru in pripravi nanj. Spoznali boste kaj je namen zaposlitvenega razgovora, s čim lahko prepričate delodajalca in na kaj je on pozoren med samim razgovorom, kako se dobro pripraviti na razgovor, katera so tipična vprašanja in kako nanje čim bolje odgovoriti, katera vprašanja so primerna za delodajalca in kaj pomeni idealno izveden razgovor. Poseben poudarek bo na trenutno zelo aktualnih video zaposlitvenih razgovorih.

  Predavateljica bo na voljo za vprašanja po predavanju, in sicer na stojnici Klepet s predavatelji v dvorani Družboslovci in ostali.

   

 • 16:00-16:45

  Psihologija poti do uspeha

  Psihologija poti do uspeha

  Ura: 16:00-16:45
  Predavatelj: prof. dr. Matej Tušak, psiholog na UL, Fakulteti za šport
  Predavalnica: KARIERA IN NAVDIH

  Prof. dr. Tušak nas bo na predavanju popeljal skozi ključne dejavnike na poti do uspeha v poslovnem in zasebnem življenju. Govorili bomo o motivaciji, o samomotivaciji, samodisciplini, o pomenu samozavesti, pravilnega postavljanja ciljev, iskanja vzrokov pri sebi in učinkovitega reagiranja v stresni situaciji. Pogovarjali se bomo tudi o čustveni inteligenci, o pomenu spretnosti komuniciranja, teamskega dela in učinkovitega vodenja. Skozi različne primere iz vsakodnevnega življenja bomo osvetlili različne vzornike in poudarili nekatere njihove lastnosti, ki so bile ključne za preboj iz povprečja.

  Cilj predavanja je motivirati udeležence, da so sami kreatorji svojega uspeh ter da so meje postavljene v naših glavah.
  Premikanje teh meja pa je povezano z vloženim delom, vztrajnostjo in odgovornostjo.

   

 • 17:00-17:45

  Motivacijski pogovor z Binetom Volčičem

  Motivacijski pogovor z Binetom Volčičem

  Ura: 17:00-17:45
  Predavatelj: Bine Volčič, s katerim se bo pogovarjal Matej Delakorda
  Predavalnica: Predavalnica KARIERA IN NAVDIH

  Chef Bine Volčič se trudi pripraviti celo žival, ne samo zrezke in fileje, uporablja celotno zelenjavo – od listov do korenin, z vsemi olupki. Kuhanje brez odpadkov je resnično časti vreden trud, s čimer chef kaže spoštovanje do sestavin. Predvsem pa pri kuharskem ustvarjanju sledi letnim časom, saj sestavine ki rastejo skupaj, ponavadi ustvarjo harmonijo okusov. Potem pa se vključi njegova eksperimentalna plat.
  Chef Bine ima navado hoditi po robu in njegovi krožniki to odsevajo – rad ima drzne in intenzivne okuse, nepričakovane kombinacije in “iskreno” kuhanje, kar pomeni da ne pretirava s tehnikami in se izogiba posebnim efektom.

  Kako je svojo poznano kuharsko pot začel znani chef in lastnik bistroja Monstera, Bine Volčič? V vodenem pogovoru bomo izvedeli vse od A do Ž o njegovi karieri. Kdaj se je odločil za kuharsko kariero? Je bolj pomembna kuharska izobrazba ali izkušnje in kuharska žilica? Katere so tiste sestavine, ki so pomembne za vsak uspešen karierni recept?

  Preverite 🙂

   

 • 9.00-9.45

  The Talent Outlook – Career objectives and what to expect from your future employers*

  The Talent Outlook – Career objectives and what to expect from your future employers*

  Ura: 9.00-9.45
  Predavatelj: Karl-Johan Hasselström, Chief Sales Officer - Universum
  Predavalnica: STROKOVNA IN PRAKTIČNA ZNANJA

  In 2019, MojeDelo.com started the cooperation with the Swedish company Universum and, based on their methodology, upgraded the Ugled delodajalca survey.

  Universum Chief Sales Officer will present the most important career objectives on the Slovenian labor market and what talents expect from their future employers. In this webinar you will get a quick insight into the data from the latest survey.

  *Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku, brez prevoda.

   

 • 10:00-10:45

  Vodenje sebe in drugih

  Vodenje sebe in drugih

  Ura: 10:00-10:45
  Predavatelj: mag. Žiga Peljko
  Predavalnica: STROKOVNA IN PRAKTIČNA ZNANJA

  Vodenje samega sebe oz. “self management” postaja v današnjem nepredvidljivem in hitro spominjajočem se svetu vse bolj pomembno. Tisti managerji, ki se tega zares zavedajo lahko pridobijo veliko konkurenčno prednost in tako postanejo najboljši voditelji. Na predavanju bomo odgovorili, zakaj je vodenje samega sebe tako pomembno ter kaj je potrebno narediti, da bi bili pri tem čim bolj uspešni in učinkoviti. Tisti
  manager, ki emotivno obvladuje samega sebe, ki zna učinkovito razporejati čas ter prioritete ima mnogo večje možnosti, da uspešno vodi ljudi in podjetje proti skupno zastavljenim ciljem.

  Na predavanju bomo osvetlili razliko med managerjem in voditeljem ter hkrati odgovorili, kaj je potrebno, da posameznik postane vodja.

   

 • 11:00-11:15

  Hekaton za strojnike – Mahle

  Hekaton za strojnike – Mahle

  Ura: 11:00-11:15
  Predavatelj: Pokrovitelj izziva - podjetje Mahle
  Predavalnica: STROKOVNA IN PRAKTIČNA ZNANJA

   

   

 • 11:30-12:45

  IT hekaton – predstavitev izzivov

  IT hekaton – predstavitev izzivov

  Ura: 11:30-12:45
  Predavatelj: Pokrovitelji izzivov - podjetja Banka Slovenije, NLB in Triglav
  Predavalnica: STROKOVNA IN PRAKTIČNA ZNANJA

  Ne zamudite predstavitve IT hekatona, ki vam prinaša zanimive izzive – izveste jih na predstavitvi!
  IT strokovnjaki ste ljubitelji izzivov med katerimi iščete najboljše rešitve za svoje podjetje ali naročnike. Uganke, takšne in drugačne, so del vašega dela in načina razmišljanja. V sodelovanju z našimi pokrovitelji smo zato za vas pripravili IT hekaton, kjer boste lahko zopet pokazali svoje sposobnosti in si prislužili bogate denarne nagrade. Da bo še bolj zanimivo boš lahko izbiral med različnimi izzivi. Vse izzive ti bomo predstavili na živem webinarju, kjer ti bodo na razpolago predstavniki pokroviteljev, da izveš vse potrebne informacije.

  Kje boste lahko pokazali svoje znanje in spretnosti?

  Banka Slovenije – IT security
  NAGRADA: 3.000 €

  Zavarovalnica Triglav – Business Intelligence

  NLB – DATA

   

 • 13:00-13:45

  #mismonabava@lidlslovenija

  #mismonabava@lidlslovenija

  Ura: 13:00-13:45
  Predavatelj: Rok Likovič. Lidl Slovenija
  Predavalnica: STROKOVNA IN PRAKTIČNA ZNANJA

  “Sprejemamo odločitve o izdelkih na naših policah v trgovinah.”

  Področje nabave zajema različne oddelke za posamezne skupine izdelkov. Vsi skupaj sprejemamo odločitve, kateri izdelki bodo na voljo kupcem v naših trgovinah. Izdelke preizkušamo, razvijamo, dograjujemo, testiramo, razvijamo njihovo embalažo, načrtujemo potrebne količine izdelkov in skrbimo za njihovo pravilno razporeditev v trgovinah.

  Spoznajte več o področju nabave pri nas na zanimivem predavanju.

   

 • 14:00-14:45

  UMETNA INTELIGENCA V INDUSTRIJI 4.0.

  UMETNA INTELIGENCA V INDUSTRIJI 4.0.

  Ura: 14:00-14:45
  Predavatelj: dr. Blaž Fortuna, CEO v Qlector d.o.o., raziskovalec na Institutu Jožef Stefan
  Predavalnica: STROKOVNA IN PRAKTIČNA ZNANJA

  V webinarju bomo govorili o tem, kako nam lahko že sedaj orodja, ki uporabljajo metode umetne inteligence, pomagajo pri optimizaciji proizvodnje in proizvodnih procesov. To bomo pokazali skozi konkretne primere iz prakse in demonstrirali kaj s pomočjo novih tehnologij postajaja dosegljivo tudi srednjim in manjšim proizvodnim podjetjem. Zaključili bomo s prikazom glavnih smernic razvoja in kako bosta izgledali proizvodnja in organizacija proizvodnje v prihodnjih letih.

  Predavatelj bo po predavanju na voljo za vaša vprašanja, na stojnici Klepet s predavatelji v dvorani Družboslovci in ostali.

   

 • 15:00-15:45

  Dobrodošli v navdihujoči ...

  Dobrodošli v navdihujoči prihodnosti: kako lahko pri Telekomu Slovenije soustvarjate digitalno prihodnost Slovenije

  Ura: 15:00-15:45
  Predavatelj: Moderatorka: Mojca Štrubelj. Gosta: Matija Benčina in Anton Anžič
  Predavalnica: STROKOVNA IN PRAKTIČNA ZNANJA

  V Telekomu Slovenije dajemo velik poudarek na razvoju in izobraževanju zaposlenih. Verjamemo, da naše delovno okolje omogoča tako osebni kot karierni razvoj posameznika, prav tako pa se zaposleni ob svojem delu srečujemo z najsodobnejšo tehnologijo in tako soustvarjamo digitalno prihodnost Slovenije.

  Po predavanju vam bosta gosta na voljo za vprašanja na stojnici Klepet s predavatelji, v dvorani Družboslovci in ostali.

   

 • 16.00-16.45

  Eksistencialne nevarnosti človeštvu prihajajo od nas samih; pandemija in dolgoživost

  Eksistencialne nevarnosti človeštvu prihajajo od nas samih; pandemija in dolgoživost

  Ura: 16.00-16.45
  Predavatelj: dr. Matjaž Gams, Institut Jožef Stefan
  Predavalnica: STROKOVNA IN PRAKTIČNA ZNANJA

  Pregledali bomo eksistencialne nevarnosti človeštvu, ki prihajajo od nas samih; posebej pandemijo in dolgoživost. Predstavljeni bodo moderni pogledi na nevarnosti človeštvu, ki lahko in verjetno bodo ogrozile obstoj človeštva.

  Med njimi so demografski trendi, avtonomna orožja, dekadenca potrošniškega globalizma, pandemija. Posebej bo predstavljena pričakovana življenjska doba človeške tehnološke civilizacije, ki se giblje med 1.000 in 10.000 leti.

  Avtor skupaj s sodelavci in študenti desetletja analizira omenjene teme in odzive nanje – presenetljivo je, da se mnogih nevarnosti sploh ne zavedamo oziroma jih mediji zanikajo, hkrati pa je preživetje odvisno od tega, ali bomo znanstveniki spoznanja uspeli pravočasno prenesti v javnost.

   

 • 17.00-17.45

  Retorika in javno nastopanje

  Retorika in javno nastopanje

  Ura: 17.00-17.45
  Predavatelj: Boštjan Romih
  Predavalnica: STROKOVNA IN PRAKTIČNA ZNANJA

  Na predavanju o retoriki in javnem nastopanju bo Boštjan Romih razložil osnove obojega. Kakšni so triki za boljši javni nastop?

  Nedvomno vam bodo namigi koristili tudi pri spoznavanju delodajalcev in na zaposlitvenih razgovorih.

  Vabljeni k poslušanju!

   

 • 18.00-18.45

  Pogovor z zaposlenimi, ki so ...

  Pogovor z zaposlenimi, ki so kariero v podjetju Marmor Hotavlje začeli z obiskom Kariernega sejma

  Ura: 18.00-18.45
  Predavatelj: Klara Baran Babnik, vodja kadrovske službe in Edin Beširević, skrbnik ključnih strank pri Marmor Hotavlje
  Predavalnica: STROKOVNA IN PRAKTIČNA ZNANJA

  Na webinarju, ki je sestavljen iz dveh sklopov, bomo skozi predstavitev podjetja ter intervjuji s tremi zaposlenimi spoznali način kako delujemo ter kaj je za nas pomembno pri zaposlovanju novih kadrov.

  Predstaviki podjetja so vam za vprašanja po predavanju na voljo na svojih stojnicah v dvoranah Družboslovci in ostali ter Naravoslovci.

   

 • 10:00-10:45

  Zakaj v podjetništvo?

  Zakaj v podjetništvo?

  Ura: 10:00-10:45
  Predavatelj: Rok Colarič, mag. posl. ved
  Predavalnica: PODJETNIŠKI KOTIČEK

  Večina nas pozna, ali pa je slišala za uspešne podjetniške zgodbe podjetij Akrapovič, Outfit7, Skaza, ipd. Vprašanje pa je, ali smo seznanjeni tudi z neuspehi prenekaterih podjetij, ki so se na svojih poteh izgubili in utonili v pozabo?

  Podjetništvo – največje zadovoljstvo ali največja nočna mora? Na predavanju bomo poslušali, kaj so prednosti podjetništva, kako slabosti podjetništva obrniti v prednosti, kako premagovati ovire na poti k uspehu, kaj so pričakovanja in kaj realnost.

   

 • 11:00-11:45

  Brez marketinga ni uspeha

  Brez marketinga ni uspeha

  Ura: 11:00-11:45
  Predavatelj: Iztok Sila, MBA
  Predavalnica: PODJETNIŠKI KOTIČEK

  Marketing ni (samo) oglaševanje, je pravzaprav vse, kar počnemo v življenju. In zaradi česar smo nekateri uspešni, drugi pa malo manj. Kot podjetja, pa tudi posamezniki.

  Kaj je razlog obstoja podjetja, kako si pomagamo z marketinškimi pripomočki in miselnostjo?

  Predavatelj Iztok Sila, ki ima bogate izkušnje z več področij marketinga, bo predstavil nekaj ključnih resnic, ki vam bodo lahko pri vašem delu močno pomagale.

   

 • 12:00-12:45

  Učinkovita predstavitev – pomemben korak do uspeha ideje

  Učinkovita predstavitev – pomemben korak do uspeha ideje

  Ura: 12:00-12:45
  Predavatelj: Iztok Sila, MBA
  Predavalnica: PODJETNIŠKI KOTIČEK

  Odlično idejo lahko nestrokovna, neučinkovita in nezanimiva predstavitev ubije.

  Predavatelj bo predstavil nekaj osnovnih napotkov, kako pristopiti k zasnovi in izdelavi predstavitve ter kako jo izvesti. Kako povedati prave stvari na pravi način in ob pravem času, pa tudi to, kako in česa ne.

   

 • 13:00-13:45

  Kako narediti poslovni načrt?

  Kako narediti poslovni načrt?

  Ura: 13:00-13:45
  Predavatelj: doc. Dr. Dario Berginc
  Predavalnica: PODJETNIŠKI KOTIČEK

  Na predavanju si bomo pogledali, kaj je poslovni načrt, kako se pripravi in zakaj se uporablja. Spoznali bomo osnovne elemente poslovnega načrta in poudarili najbolj pomembne točke na katere so podjetniki velikokrat premalo pozorni.

  Vabljeni k obisku!

   

 • 14:00-14:45

  Kako uspeti z uporabo vitkega podjetništva

  Kako uspeti z uporabo vitkega podjetništva

  Ura: 14:00-14:45
  Predavatelj: David Arnež, mag. posl. ved
  Predavalnica: PODJETNIŠKI KOTIČEK

  Uspeh v podjetništvu ni nikoli zagotovljen. Obstaja pa vrsto načinov (tehnik, metod), kako si lahko podjetniško pot olajšamo in si povečamo možnost za uspeh. Na predavanju Kako uspeti z uporabo vitkega podjetništva bomo spoznali priljubljeno metodo, ki se uporablja za gradnjo posla (zlasti med startupi). Gre za relativno enostavno metodo, ki je v teoriji zelo enostavna, v praksi pa velikokrat privede do zahtevnih izzivov. Kako jih premagati, boste izvedeli na predavanju.

  Vabljeni!

   

 • 15:00-15:45

  Vpogled v zgodbo uspešnega podjetnika – Q&A

  Vpogled v zgodbo uspešnega podjetnika – Q&A

  Ura: 15:00-15:45
  Predavatelj: Z gostom se bo pogovarjal David Arnež, mag. posl. ved
  Predavalnica: PODJETNIŠKI KOTIČEK

  Na virtualni oder bomo pripeljali znanega slovenskega podjetnika, ki bo z vami delil zanimivo podjetniško zgodbo. Kdo to bo, naj ostane še skrivnost – lahko pa že pripravite vprašanja v povezavi z uspehom.

  Vabljeni!

   

 • 16:00-15:45

  Tehnologija blockchain – miti in resnice

  Tehnologija blockchain – miti in resnice

  Ura: 16:00-15:45
  Predavatelj: doc. dr. Aida Kamišalić Latifić
  Predavalnica: PODJETNIŠKI KOTIČEK

  Blockchain tehnologija omogoča vzpostavitev porazdeljenega in decentraliziranega okolja, v katerem so transakcije in podatki zaradi uporabe kriptografskih mehanizmov varni, celoviti in zaupanja vredni. Vsaka dokončana transakcija se na preverljiv in trajen način hrani v glavni knjigi (ang. ledger), ki je v celoti replicirana med omrežnimi vozlišči. Tehnologija kaže izjemen potencial na več področjih ter obljublja optimizacijo in preoblikovanje uveljavljenih poslovnih procesov, izdelkov in storitev.

  Predavanje bo namenjeno razkrivanju mitov in resnic o tehnologiji ter glavnih prednosti in priložnosti njene uporabe kot tudi podajanju vpogleda v potencialne aplikacije in obstoječe projekte.

  Predavateljica bo po predavanju na voljo za vprašanja na stojnici Klepet s predavatelji v dvorani Družboslovci in ostali.

   

 • 17:00-17:45

  Excel – začetni

  Excel – začetni

  Ura: 17:00-17:45
  Predavatelj: Marko Kužner
  Predavalnica: PODJETNIŠKI KOTIČEK

  Na začetnem tečaju Excela si bomo pogledali tri funkcionalnosti, ki nam jih ponuja Excel: razvrščanje podatkov (po enem stolpcu, po več stolpcih in v povezavi z lastnim seznamom), filriranje podatkov (osnovno filtriranje z (od)kljukanjem, filtriranje po tipu podatka in filtriranje s pomočjo razčlenjevalnikov) in bliskovita zapolnitev (združevanje stolpce, razdruževanje stolpcev, pretvorba velikih črk v male in obratno, razbijanje črk in številk).

  Po delavnici naprednega Excela bo predavatelj na voljo za vprašanja na stojnici Klepet s predavatelji, v dvorani Družboslovci in ostali.

   

 • 18:00-18:45

  Excel – nadaljevalni

  Excel – nadaljevalni

  Ura: 18:00-18:45
  Predavatelj: Marko Kužner
  Predavalnica: PODJETNIŠKI KOTIČEK

  Na delavnici Nadaljevalni tečaj Excela – vrtilne tabele bomo spoznali, kaj je vrtilna tabela in kako pripraviti podatke za njeno izdelavo. Podrobneje bomo pogledali izdelavo osnovne vrtilne tabele (polnjenje področij, osnovni izračuni in vrtenje vrtilne tabele), razvrščanje v vrtilni tabeli, filtriranje v vrtilni tabeli (filter poročila, uporaba poročil, uporaba razčlenjevalnikov in uporaba časovne premice za datumsko filtriranje).

  Če bo čas, pa še nekaj bonbončkov.

  Po predavanju bo predavatelj na voljo za vaša vprašanja na stojnici Klepet s predavatelji v dvorani Družboslovci in ostali.

   

 • 10:00-11:15

  #MojePrvoDelo

  #MojePrvoDelo

  Ura: 10:00-11:15
  Predavatelj: Gorazd Prah
  Predavalnica: Predavalnica MLADI

  Želimo, da na trg dela vstopite samozavestni in odločni, takšni, kot ste postali tekom vašega šolanja. Želimo, da razumete, kaj trg dela pomeni in kako deluje, ker boste te informacije lahko izkoristili kot prednosti pred drugimi. Želimo, da razumete, kako se oblikuje delovno mesto, in da najbolj primerno najdete tudi zase. Želimo, da prepoznate svoje veščine in izkušnje in jih znate predstaviti na razgovoru za job.
  In nenazadnje, želimo, da najdete svoje prvo delo, ki bo dobra popotnica za nadaljnji razvoj kariere!

  Da boste spoznali vse to, za vas organiziramo brezplačno delavnico #MojePrvoDelo, kjer boste dobili informacije iz prve roke – tistih, ki smo pred leti bili v isti stiski, kot ste danes vi; in tistih, ki skozi leta dela na MojeDelo.com lahko damo najbolj uporabne in relevantne informacije o tem, kako trg dela funkcionira, kje so delovna mesta in katere korake morate narediti, da boste našli svoj sanjski #job!

  Pokrovitelj delavnice #MojePrvoDelo je Lidl Slovenija.

   

 • 11:20-11:45

  Hekaton za študente in dijake – predstavitev izziva

  Hekaton za študente in dijake – predstavitev izziva

  Ura: 11:20-11:45
  Predavatelj: Gorazd Prah
  Predavalnica: Predavalnica MLADI

  Ne zamudi predstavitve hekatona za študente in dijake, ki ti prinaša zanimiv izziv:

  IZZIV: Kako bi mladim približal uporabo spletne platforme MojeDelo.com za iskanje zaposlitve in karierno svetovanje?

  Zdaj je tvoja priložnost, da se dokažeš in pokažeš, da tako imenovana digitalna generacija premore veliko več od neproduktivnega surfanja po družbenih omrežjih. Že celo življenje se namreč najraje obračaš na splet, po strokovne informacije in po vsakodnevno zabavo. Zdaj je čas, da izkoristiš znanje, ki si ga med tem pridobil.

  Se strinjaš? Spletna mesta in mobilne aplikacije so prihodnost iskanja nove zaposlitev in gradnje kariere, smo prepričani pri portalu MojeDelo.com.

  Pomagaj nam narediti korak naprej od standardiziranih in neaktualnih spletnih mest ter mobilnih aplikacij in se za vedno vpiši v spletno zgodovino. Pomisli kaj te je najbolj pritegnilo pri vseh spletnih mestih in mobilnih aplikacijah, ki si jih kadarkoli obiskal in uporabljal. Zberi najboljše prakse in poišči dodano vrednost platforme, ki bo k uporabi pritegnila tvojo generacijo. Sestavi idejno zasnovo, zberi svoje prijatelje in jo testiraj. Nato razvij originalno, smiselno in izvedljivo rešitev upoštevajoč prisotnost na slovenskem trgu in podani proračun. S tvojo pomočjo, lahko ustvarimo najbolj »in«, najbolj trendi in najbolj aktualno platformo za iskanje novih delovnih mest in kariernih nasvetov.

  Že imaš rešitev, mar ne? Spravi jo v želeni format, nam jo pošlji in se poteguj za 1.500 € denarne nagrade.

  Kdo se lahko prijavi? Dobrodošli ste študenti in dijaki, ki razpolagate z izvirno idejo za vašo prihodnost. Pri spletnem portalu MojeDelo.com se namreč zavedamo, da boste čez par let ravno vi nosilci trga dela, zato moramo naše spletno mesto in mobilno aplikacijo prilagoditi vašim potrebam in željam. Prijaviš se lahko individualno ali s tvojima dvema najljubšima veleuma.

   

 • 12:00-12:45

  Etični heker – poklic prihodnosti

  Etični heker – poklic prihodnosti

  Ura: 12:00-12:45
  Predavatelj: Milan Gabor
  Predavalnica: Predavalnica MLADI

  Strokovnjaki s področja informacijske varnosti so trenutno zelo iskan kader. Eden izmed takšnih je tudi etični heker. Kakšne lastnosti mora imeti oseba, kaj mora znati in kakšne so njegove posebnosti?

  Spoznajte se s tem zanimivim poklicem in ugotovite, ali je primeren tudi za vas!

  Predavatelj bo za vprašanja na voljo po predavanju, in sicer na stojnici Klepet s predavatelji, v dvorani Družboslovci in ostali.

   

 • 13:00-13:45

  Vodenje projektov za tehnične profile

  Vodenje projektov za tehnične profile

  Ura: 13:00-13:45
  Predavatelj: Dr. Aljaž Stare
  Predavalnica: Predavalnica MLADI

  Na predavanju bomo podrobneje spoznali nekatere značilnosti vodenja projektov:
  • Vloga vodje projekta skozi vse faze projekta
  • Področje managementa projekta
  • Načrtovanje in nadzor projekta
  • Vodenje projektnega teama
  • Agilne projektne pristope (SCRUM)

  Predavatelj bo po predavanju na voljo za vprašanja na stojnici Klepet s predavatelji, v dvorani Družboslovci in ostali.

   

 • 14:00-14:45

  Osebnostni koktajl – isti cilji, različne poti

  Osebnostni koktajl – isti cilji, različne poti

  Ura: 14:00-14:45
  Predavatelj: Sonja Peklenik
  Predavalnica: Predavalnica MLADI

  Spoznali bomo svoj osebnostni tip ter osnovne značilnosti vsakega tipa posebej. Potem nam bo bolj jasno kaj so naše močne in nekoliko manj močne značilnosti. Kaj nas navdušuje, kaj nas moti? Kaj nas motivira ter kaj nas ovira ali omejuje? Skozi humoren način se bomo prebili skozi svoje močne in šibke točke ter se naučili kako ustrezno pristopiti k drugim osebnostnim tipom. Ne gre za dolgovezna testiranja, gre za pozorno opazovanje ljudi, ki nas obkrožajo, in prepoznavanje njihovih osnovnih komunikacijskih značilnosti.

  Uporabili bomo osebnostno tipologijo Insights, ki izhaja iz temeljnih in preverjenih konceptov psihologije vedenja, zlasti iz del C.G. Junga in dr. Williama Marstona ter iz drugih, poznejših tipologij.

  Predavateljica bo po predavanju na voljo za vprašanja na stojnici Klepet s predavavatelji, v dvorani Družboslovci in ostali.

   

 • 15:00-15:45

  Moderiran pogovor s Katarino Benček, Midva Kuhava, Alenko Košir in Cool fotrom

  Moderiran pogovor s Katarino Benček, Midva Kuhava, Alenko Košir in Cool fotrom

  Ura: 15:00-15:45
  Predavatelj: Cool fotr, Tjaša in Blaž iz Midvakuhava, Katarina Benček, Alenka Košir; z njimi se bo pogovarjal Boštjan Romih
  Predavalnica: Predavalnica MLADI

  Pridružite se nam na zanimivem pogovoru, kjer bo moderator Boštjan Romih iz gostov, znanih slovenskih “influencerjev”, izbrskal skrivnosti njihovih kariernih poti: Kako so začeli? Kdaj so začutili, da jim je uspelo? Kakšne nasvete imajo za vse, ki jih tovrsten življenjski slog zanima?

  Ne zamudite, zanimivo bo!

  Gostje bodo za vaša vprašanja na voljo po samem pogovoru, in sicer na stojnici Klepet s predavatelji v dvorani Družboslovci in ostali.

   

 • 16:00-16:45

  Kako z uporabo dig. marketinga prideš do sanjske karierne priložnosti?

  Kako z uporabo dig. marketinga prideš do sanjske karierne priložnosti?

  Ura: 16:00-16:45
  Predavatelj: Filip Pesek
  Predavalnica: Predavalnica MLADI

  Filip nam bo v tem spletnem izobraževanju razkril zelo natančen postopek, po katerem bi se sam lotil pomembne naloge iskanja zaposlitve ali poklica.

  Namig: obisk tega predavanja priporočamo predvsem tistim, ki si ne želijo zgolj še ene službe, pač pa resnega kariernega preskoka.

  Predavatelj vam bo za vprašanja na voljo po predavanju, na stojnici Klepet s predavatelji v dvorani Družboslovci in ostali.

   

 • 17:00-17:45

  Izdelava inovativnega življenjepisa z uporabo HTML in CSS

  Izdelava inovativnega življenjepisa z uporabo HTML in CSS

  Ura: 17:00-17:45
  Predavatelj: Blaž Kocbek
  Predavalnica: Predavalnica MLADI

  Ker svet iz dneva v dan postaja bolj digitalen, je sedaj pravi čas, da se tudi vaš življenjepis preseli s papirja na splet. Življenjepis pogosto predstavlja prvi stik, ki ga imate z bodočimi delodajalci, in življenjepis v obliki spletne strani je zagotovo inovativen način za izstopanje iz množice kandidatov. Tekom predavanja si bomo na praktičnem primeru pogledali, kako si lahko tudi ljudje brez naprednejših veščin programiranja ustvarijo svoj digitalni življenjepis in s tem izboljšajo možnosti zaposlitve.

  Vabljeni!

  Predavatelj bo za vprašanja na voljo po predavanju, in sicer na stojnici Klepet s predavatelji v dvorani Družboslovci in ostali.

   

 • 18:00-18:45

  Digitalni odtis v času koronavirusa

  Digitalni odtis v času koronavirusa

  Ura: 18:00-18:45
  Predavatelj: Sašo Kronegger
  Predavalnica: Predavalnica MLADI

  Delodajalec, delojemalec in spletna omrežja – kako se tu znajdemo kot posamezniki? Kako se najbolje zaščititi?

  Predavanje bo poleg odgovor na zgornja vprašanja ponudilo tudi nasvete kaj lahko objavljamo, katerih informacij naj ne objavljamo, kako se ravnati pri delu na daljavo; kateri so klasični zapleti Kako zavarovati svojo osebnost?

  Udeležite se predavanja in »popravite« svoj digitalni odtis!

   

Partnerji sejma:
© 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov