Abanka

NASLOV PODJETJA: Slovenska cesta 58, 1517 Ljubljana

INTERNETNA STRAN: www.abanka.si

E-NASLOV: kadrovska.sluzba@abanka.si

ŠTEVILO ZAPOSLENIH: 1040

Opis podjetja

Abanka se uvršča med najuglednejše in vodilne finančne institucije v Sloveniji. Z inovativnostjo in digitalizacijo je Abanka postala tehnološko napredna banka, ki strankam ponuja širok spekter sodobnih poti do banke, zaposlenim pa moderno, a prijazno delovno okolje, prežeto z iskanjem in uvajanjem idej in novosti. Med iskalci zaposlitve uživamo velik ugled, saj so le-ti v letu 2018 Abanko prepoznali kot enega izmed najuglednejših slovenskih zaposlovalcev v okviru projekta »Ugledni delodajalec«.

Glavne dejavnosti podjetja

Abanka je tretja največja slovenska banka z dovoljenjem za opravljanje vseh bančnih in drugih finančnih storitev. Varnost in zanesljivost poslovanja, široka ponudba bančnih storitev za posameznike in podjetja ter uvajanje digitalnih storitev, s katerimi se približujemo strankam, so temelji, na katerih gradimo zaupanje. To prepoznavajo tudi stranke, ki nam zaupajo in nas, po rezultatih raziskav, uvrščajo na sam vrh med slovenskimi bankami po prijaznosti odnosov in storitev.

Organizacijska kultura in klima

Prijaznost je pri nas vrednota, v katero verjamemo in jo živimo. V Abanki se trudimo, da imamo zadovoljne sodelavce, ki z veseljem prihajajo na delo, zato vsako leto izvedemo merjenje zadovoljstva in zavzetosti zaposlenih, z namenom pravočasne identifikacije morebitnih kritičnih področij in pravočasnega ukrepanja.

Abanka je tudi že dolga leta ponosna lastnica certifikata Družini prijazno podjetje, saj se trudimo, da imajo zaposleni možnost usklajevanja poklicnega in družinskega življenja. Vsako leto se srečujemo na novoletni zabavi, bančnih igrah, pikniku, sindikalnih izletih, ki so priložnosti za spoznavanje in druženje zaposlenih. Za nove sodelavce organiziramo uvajalne seminarje z namenom, da se seznanijo z vsemi področji delovanja banke. Preko novic v elektronski obliki skrbimo za interno komunikacijo, da so zaposleni vedno obveščeni o vseh pomembnih dogodkih v banki. Ker cenimo in želimo nagraditi najboljše sodelavce, vsako leto izberemo najboljše komercialiste, najbolj koristne in kooperativne sodelavce v banki ter ambasadorje naših vrednot, na katerih sloni naša kultura.

Naša vizija in cilji:

V Abanki uresničujemo svojo vizijo v odnosih s strankami, lastniki in zaposlenimi. Naša vizija je postati prva banka v Sloveniji po izbiri strank, zaposlenih in investitorjev.

Ključne strateške usmeritve banke:

 • Povečanje privlačnosti banke za investitorje in pridobitev ustrezne bonitetne ocene,
 • okrepitev poslovanja s prebivalstvom ter malimi in srednjimi podjetji v Sloveniji,
 • poslovanje s ključnimi velikimi strankami s poudarkom na prodaji celovite palete bančnih produktov,
 • hitro in učinkovito uvajanje naprednih tehnoloških in procesnih rešitev,
 • postati najbolj zaželen delodajalec v panogi.

Delovna mesta, ki jih želimo zapolniti:

V Abanki smo doma prijazni ljudje, ki ustvarjamo prijazne finančne storitve za naše stranke, razvijamo svoje potenciale in uživamo v družbi nam podobnih, prijaznih ljudi. Ste tudi vi taki? Pridružite se nam!

K sodelovanju vabimo kandidate, ki jih zanima delo na področju:

 • Informacijske tehnologije,
 • upravljanja s tveganji,
 • komerciale za fizične in pravne osebe.

Kaj pričakujemo od novih sodelavcev?

Kadrovska politika Abanke je usmerjena v kadrovanje iz notranjih in zunanjih virov. Iz zunanjih virov zaposlujemo bodisi izkušene kadre, od katerih pričakujemo dobro strokovno usposobljenost in znanja ter kompetence, ki jih v banki potrebujemo, bodisi začetnike, ki jih nato sami usposobimo za samostojno delo. Želimo si sodelavce, ki izražajo osebne vrednote, ki jih lahko poistovetijo z vrednotami banke in ki so visoko motivirani, prodorni, fleksibilni, proaktivni, z željo po nenehnem učenju in izpopolnjevanju, tako na delovnem mestu, kot tudi skozi dodatna izobraževanja.

Kaj ponujamo svojim zaposlenim?

V Abanki se zavedamo, da so motivirani in zadovoljni zaposleni s svojim znanjem in izkušnjami ključnega pomena za uspeh banke, zato svojim zaposlenim nudimo:

 • Možnosti dodatnih izobraževanj doma in v tujini ter možnost sofinanciranja študija ob delu,
 • vrhunske delovne pogoje in vso potrebno opremo za delo,
 • različne možnosti napredovanja in nagrajevanja; vsako leto pa še posebej nagradimo najboljše sodelavce,
 • delo v družinam prijaznem podjetju, s številnimi prilagoditvami za udobnejše razmerje med delom in zasebnim življenjem, tudi delo na daljavo iz regijskih centrov,
 • delo v družbeno odgovornem podjetju, ki ceni različnost in podpira znanje,
 • delo v skladu z našimi vrednotami: partnerstvom, odličnostjo, inovativnostjo, izvedbo in prijaznostjo.

 

 

 

Kategorije:
 • Bančništvo, finance in računovodstvo
 • Delodajalci
 • IT, računalništvo
 • Trženje, prodaja, komerciala
© 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov