MCC – Celjski mladinski center

NASLOV PODJETJA: Mariborska cesta 2, 3000 Celje

INTERNETNA STRAN: https://www.mc-celje.si/

E-NASLOV: sonja.majcen@mc-celje.si

ŠTEVILO ZAPOSLENIH: 10

Celjski Mladinski center – center aktivnosti za mlade

Ena osnovnih in poglavitnih nalog mladinskega centra je nudenje pomoči in podpornih aktivnosti mladim za uresničitev njihovih lastnih idej. Smo center neformalnega izobraževanja, naš cilj pa je večja integracija in aktivacija mladih v družbi, osebnostni razvoj mladostnika, socializacija, spodbujanje prostovoljstva, priprava projektov, spodbujanje mobilnosti mladostnikov ipd.

Mladim omogočamo:

  • organizacijsko pomoč pri izvedbi njihovih projektov;
  • finančno pomoč pri izvedbi njihovih projektov;
  • tehnično in infrastrukturno pomoč pri izvedbi projektov;
  • kadrovsko pomoč in svetovanje pri izvedbi projektov in
  • pomoč pri vključevanju v domače in mednarodne projekte.

Mladi so poleg omenjene pomoči deležni tudi informacijske in svetovalne podpore.

Pridobivanje znanja je v našem centru predvsem praktično, kot so vaje, igre vlog, simulacije, a ob večni spremljavi teorije (publikacije, gradiva, priročniki). Prednost učenja v našem centru je tudi v povratnih informacijah in smernicah, ki jih mladi dobijo od mentorja, tj. mladinskega delavca. Z metodami in načinom dela nam uspeva, da izhajamo iz udeležencev, skrbimo za njihovo dobro počutje, sproščeno okolje, razgibano delo, sprejemamo drugačnost in raznolikost. Vsebine programa določajo mladi, niso vnaprej določene. Skozi celo leto organiziramo pester nabor aktivnosti, kot so treningi, delavnice, usposabljanja, tečaji, potopisi, natečaji, koncerti, festivali, razstave, soočanja itd.

Z vzpostavitvijo in nadgradnjo raznih komunikacijskih kanalov je omogočeno lažje programsko in koordinativno delovanje. Preko teh poteka obveščanje o dogodkih, celovita predstavitev dejavnosti in proces informiranja. Z rednim ažuriranjem spletne strani in dnevno prisotnostjo na socialnih omrežjih, je stik z uporabniki mladinskega centra lažji.

Več o naših rednih aktivnostih in področjih, ki jih pokrivamo – neformalno izobraževanje, informiranje in svetovanje, sociala, otroški programi, mednarodno sodelovanje, izmenjave,  kultura, projektno delo, prostovoljstvo … si lahko preberete na naši spletni strani www.mc-celje.si. Aktivni smo tudi na Facebook-u, Instagram-u in Snapchat-u.

Naša vizija je postati organizacija, ki se bo vedno znova, uspešno odzivala na potrebe mladih v prihodnosti ter sooblikovala prostor druženja, zabave, ustvarjanja in pridobivanja novih znanj.

Naše poslanstvo je ustvarjati okolje, kjer mladi na ustvarjalen in zabaven način pridobivajo kompetence za vključevanje v družbo in samostojno življenje.

Rezultati doseženi pri nas so marsikje upoštevani (npr. pri vpisu v srednjo šolo ali na študij, pri iskanju zaposlitve, pri prijavah na izmenjave, pri projektnem delu, mentorstvu, ipd.). Lahko bi rekli, da smo nekakšna druga, vnovična priložnost za mlade z manj priložnostmi. Celjski mladinski center bogatijo tudi prostori sami, saj ponujamo vrsto učilnic, ki so dnevno na voljo, imamo veliko dvorano in nekaj informacijskih točk. Izpostavili bi informacijsko točko Evropske unije, Europe Direct Savinjska, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra.

 

Kategorije:
  • Ostali razstavljavci
© 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov