DOBA EPIS d.o.o., Višja strokovna šola Maribor

NASLOV PODJETJA: Prešernova ulica 1, 2000 Maribor

INTERNETNA STRAN: www.doba.si/

E-NASLOV: petra.hanzel@doba.si

ŠTEVILO ZAPOSLENIH: /

Opis organizacije

Že vse od ustanovitve leta 1999 je Višja strokovna šola DOBA v strokovni javnosti znana in cenjena po razvoju novih programov in inovativnih načinih in oblikah dela. To potrjuje tudi izredno pozitivno poročilo, ki ga je pripravila skupina strokovnjakov, ki jo je imenoval Svet Nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu.

Bili smo ena izmed prvih višjih šol v Sloveniji. Pričeli smo z izvajanjem programa poslovni sekretar, ki smo ga sami razvili in kot edina zasebna šola pridobili koncesijo Ministrstva za šolstvo in šport za izvajanje rednega študija. Uspešno smo nadaljevali svojo razvojno pot in danes lahko s ponosom rečemo, da smo se razvili v eno izmed največjih in najuglednejših višješolskih središč v Sloveniji. Zaradi potreb po povečanju dostopnosti višješolskih programov smo leta 2000 pričeli z razvojem in izvajanjem edinstvenega online študija za izredne študente. To je bil eden izmed naših največjih razvojnih projektov. Z online študijem dosegamo odlične rezultate.

Smo šola sodobnih pedagoških pristopov in nenehnega razvoja, kar dokazujejo trije študijski programi – Poslovni sekretar, Organizator socialne mreže in Velnes – ki smo jih razvili na naši šoli v sodelovanju z delodajalci. Zraven teh izvajamo še programe Ekonomist, Varstvo okolja in komunala, Informatika in Kozmetika.

S konferencami, posveti, okroglimi mizami, dobrodelnimi akcijami in drugimi dogodki že vrsto let vplivamo na dogajanja v ožjem lokalnim pa tudi širšem slovenskem prostoru. Načrtno si prizadevamo za uspešnost in hitro napredovanje ter zaključek študija naših rednih in izrednih študentov, zato smo razvili sistem celostne podpore študentom, ki zajema pedagoško, organizacijsko, administrativno in tehnično podporo ter sistem informiranja in svetovanja pred vključitvijo v študij in med samim študijem.

Glavne dejavnosti organizacije

Vsa leta obstoja na DOBI razvijamo in negujemo proces vseživljenjskega učenja. S preko 100 različnimi programi formalnih in neformalnih oblik izobraževanja in usposabljanja za različne ciljne skupine in različna starostna obdobja skrbimo za spodbujanje potreb po izobraževanju in dvig izobrazbene ravni posameznikov.
Na Višji strokovni šoli lahko izbirate med sedmimi višješolskimi programi, na DOBA Fakulteti zraven štirih dodiplomskih programov izvajamo tudi tri magistrske. V kolikor še niste zaključili srednje šole, ponujamo tudi srednješolske programe in priprave na maturo. V jezikovnem centru pa imamo pestro paleto tečajev tujih jezikov in priprav na javnoveljavne in mednarodne izpite. Sicer pa na Dobi že vse od leta 1995 deluje tudi Središče za samostojno učenje.

Naša vizija in cilji

Naši načrti za prihodnost so jasno zastavljeni. Z nenehnim posodabljanjem in razvojem novih programov bomo zagotavljali praktična strokovna znanja in znanja za osebnostni razvoj posameznikov ter prispevali k trajnostnemu razvoju podjetij in družbe. Z razvojem inovativnih in fleksibilnih načinov poučevanja bomo izvajali izobraževanje po meri posameznika ter kot nosilci online izobraževanja povečevali prednost v Sloveniji.

Kaj ponujamo obiskovalcem / kaj lahko obiskovalci izvedo na naši stojnici?

Odločitev za študij je zelo pomemben korak in prav je, da imate vse informacije, ki jih potrebujete za pravo izbiro.  Na sejmu bomo vam podrobneje predstavili naše višješolske študijske programe: Poslovni sekretar, Ekonomist, Varstvo okolja in komunala, Informatika, Organizator socialne mreže, Velnes in Kozmetika. Imeli boste priložnost dobro spoznati naše posebnosti. Spoznali boste način online študija in vse prednosti, ki jih prinaša. Izvedeli boste, kako opraviti vpis, kakšne so možnosti priznavanja in kakšni so stroški šolnine. Za vas si bomo vzeli čas in vam osebno svetovali.

Kategorije:
  • Ostali razstavljavci
© 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov