Dobra priprava na karierni sejem bo obrodila najboljše sadove

Karierni sejem je posebna oblika sejma – ne gre za razstavo izdelkov, niti le za predstavitev razstavljalcev – na njem se namreč predstavite vi, obiskovalci sejma. V enem dnevu se lahko predstavite več kot 20 razstavljalcem, preverite ali ste pripravljeni na nove karierne izzive, in ugotovite, katere veščine in znanja vam lahko najbolj pomagajo pri gradnji vaše kariere. Kako se lahko najbolje pripravite na obisk sejma?

Vrnimo se k osnovam iskanja zaposlitve

Na MojeDelo.com vedno poudarjamo, da je ključ do (boljše) zaposlitve največkrat skrit v vas, potencialnih kandidatih za zaposlitev. Kaj lahko sami naredite za to, da boste prej prišli do zaposlitve se skriva v 4 enakovrednih korakih, ki jih ne gre pozabiti, ko smo na pragu trga dela:

1. Prepričanja kandidata: so nezavedni, avtomatizirani odzivi glede na izkušnje, ki smo jih pridobili skozi življenje. So globoko ukoreninjena v nas, jih ne slišimo in ne občutimo. Okolju okrog nas v vsakem trenutku pošiljamo signale, ki so posledica teh prepričanj. Preseči moramo ovire, ovreči negativne impulze iz okolja in posvojiti prepričanja o tem, da zaposlitev lahko dobimo. Kar verjamete, se namreč zgodi!

2. Priprava kandidata na iskanje dela: večina iskalcev dela se iskanja loti v naglici in kot nalašč so nam na voljo šablone, ki jih uporabljajo tudi drugi. A s tem pravzaprav poskrbite, da ne boste izstopili iz množice! Poiskati morate svoje prednosti in slabosti. Iskanje zaposlitve pomeni prodajo produkta – svojih veščin, znanj in izkušenj. Le z dobro pripravo boste oblikovali »izdelek«: zaokroženo celoto koristi, ki jih lahko prinesete potencialnim delodajalcem.

3. Predstavitev kandidata: oblikovati informacije o sebi v primerno, pregledno obliko in pravilno nastopiti v osebnih srečanjih je jedro uspešnega iskanja. Vaša predstavitev bo potencialnim delodajalcem vidna na več načinov: skozi osebno in pisno komunikacijo. Le-ta mora biti smiselna, zaokrožena in logična celota informacij.

4. Pristop kandidata: delodajalec, ki išče kandidata za zaposlitev, ima problem: prosto delovno mesto. Primeren kandidat je reševalec njegovega problema, kar pomeni, da morate vedno pristopiti s koristmi, ki jih bo delodajalec imel, če vas zaposli.

Priprava kandidata – ključ do uspeha

Prepričanja, predstavitev in pristop so povsem v vaših rokah, ekipa MojeDelo.com pa je tu, da vam pomaga pri pripravi. Prav zato je karierni sejem MOJE DELO tako specifičen – za obisk sejma vam želimo pridobiti kar se da največ informacij od razstavljalcev, s čimer želimo olajšati vašo pripravo na zaposlitvene razgovore.

Preverite, katera podjetja iz Slovenije in tujine bodo letos sodelovala. V predstavitvah boste našli osnovne podatke podjetij, opis njihove organizacijske kulture, produktov in poslovanja. Preverite, katere ikone se nahajajo ob njihovih predstavitvah na spletni strani. Sledite ikonam, ki predstavljajo vaš zaposlitveni profil oziroma področje dela in se predstavite na tistih stojnicah, kjer boste zasledili ikono vaših zanimanj – tam imate namreč največ možnosti za zaposlitev.

ZADNJI NOVICI

Karierni sejem MojeDelo.com bo pote...

Znan je datum drugega kariernega sejma v Novi Gorici. V četrtek 13.4. 2017 boste lahko od 10.00h do 18.00h v avli mestne občine Nova Gorica spoznali številne delodajalce. Poskrbljeno bo bilo tudi za pester spremljevalni program in možn...

Preberi

Bliža se karierni sejem MojeDelo.c...

Drugi Karierni sejem MojeDelo.com v letu 2017 se bo odvijal v Novi Gorici ! Nova Gorica je gospodarsko, kulturno, upravno središče občine in širše regije, zaradi česar je tudi idealno območje, da se vam predstavijo številni delodaja...

Preberi

Prejemanje e-novic MojeDelo.com