Družba Nigrad d.d.

NASLOV PODJETJA: Ljubljanska cesta 43, 1295 Ivančna Gorica

INTERNETNA STRAN: http://livar.si

E-NASLOV: zaposlitve@livar.si

ŠTEVILO ZAPOSLENIH: 735

Opis podjetja

Podjetje Livar je delniška družba, ki letos praznuje 65. obletnico delovanja na področju livarstva in sodi med največje livarne v Sloveniji s sedežem v Ivančni Gorici. Zaposlujemo več kot 700 sodelavcev v dveh livarnah in v dveh občinah; v Ivančni Gorici in v Črnomlju. Specializirani smo za proizvodnjo produktov iz sive in nodularne litine ter mehansko obdelavo.

Banner-livar LJ 2017

Glavne dejavnosti podjetja

Osnovna dejavnost Livarja je izdelava ulitkov iz sive in nodularne litine, katere na željo odjemalca tudi mehansko obdela. Mehanska obdelava je pomembna konkurenčna prednost naše livarne, saj omogoča razvoj celotnega izdelka od ideje do končnega obdelovanca.

Livarjevi izdelki se uporabljajo v kmetijski mehanizaciji, avtomobilski industriji, strojegradnji, beli tehniki, armaturah ter gradbeništvu. Izdelki se za kupca izdelajo po njegovih načrtih in naročilih. Večino izdelkov prodamo na evropskem tržišču. Tako sodelujemo s svetovno znanimi podjetji kot so Bosch, Siemens, Danfoss, Alstom, Caterpillar, Fiat, John Deer, Knorr Bremse, Schidler.

Velik ponos nam predstavlja lastna blagovna znamka in program litoželeznih pokrovov in rešetk Livar, ki so vgrajeni na večjem delu Slovenije in regiji Adria.

Nudimo celovite rešitve od 2D načrta do končnega obdelovanca, rapid prototyping, hitre dobavne roke, imamo lastno orodjarno, napreden nadzor kakovosti.

Organizacijska kultura in klima

Vrednote, ki jih sodelavci v Livarju ustvarjamo in živimo, so povezane v vrednoto ODNOSA. Odnosa v razmerju do nas samih, do našega dela in do naše okolice. Na tem temelji naša kultura in način našega delovanja v poslovnem in zasebnem življenju.

Livar d.d. slika LJ 2017

Vizija in cilji

VIZIJA
Hitra odzivnost, prožnost, profesionalnost, prijaznost in znanje so prednosti in vrline ter vizija, kako mora družba poslovati tudi v prihodnje. Nadgrajevali bomo znanje, pridobivali izkušnje, vse pa je naslonjeno na močno tradicijo in specializirano livarsko znanje, kar se kaže v visoki prilagodljivosti poslovanja in celovitosti ponudbe v prihodnje.

POSLANSTVO
Poslovna odličnost, inovativnost in nadzorovana poslovna rast, so cilji, ki jih zasleduje Livar. Še naprej bomo zaposlenim prijazna in okoljevarstveno ozaveščena tovarna, ki skupaj z dobavitelji sodeluje pri razvoju okolju prijaznih materialov. Smo tudi družbeno odgovorna družba. Vse to so maksime Livarja.

Delovna mesta, ki jih želimo zapolniti:

V Livarju zavzeti in strokovno usposobljeni sodelavci predstavljajo ključ do uspeha podjetja. Iskani so predvsem naravoslovno tehnični profili kadrov metalurške, strojne in elektro smeri ter oblikovalci kovin – orodjarji in mehatroniki – operaterji.

Kaj pričakujete od novih sodelavcev?

  • sposobnost dobre komunikacije s sodelavci
  • pozitivno naravnanost do sprememb in stalnih izboljšav
  • pripravljenost prevzeti odgovornost za svoje delo
  • proaktivnost in iznajdljivost

Kaj ponujate svojim zaposlenim?

Novim sodelavcem nudimo strokovni in osebnostni razvoj. Z izobraževanjem sodelavce razvijamo ter izboljšujemo delovne procese in posameznika. Preteklost nam je dala nekaj, na kar se lahko opremo. Sedanjost in prihodnost pa sta usmerjeni v razvoj in iskanje znanja.

Podpiramo razvoj mladih, ki jim omogočamo vajeništvo in kadrovsko štipendiranje ter praktična usposabljanja z delom. Smo družba odprtih vrat, ki večkrat letno gosti obiske osnovnih in srednjih šol. Povezujemo se z Univerzo v Ljubljani – Naravoslovnotehniško fakulteto (Oddelek za materiale in metalurgijo) in Strojno fakulteto – ter Inštitutom za kovinske materiale in tehnologije iz Ljubljane, s čimer vzajemno bogatimo zakladnico znanja.

Livar podpira svoje sodelavce pri športnih dejavnostih kot so tek, kolesarjenje, nogomet, pohodništvo, itd. Povezovanje med sodelavci je pomembno in sodi k eni izmed vrednot Livarja, ki jo bomo še naprej spodbujali in ohranjali.

Kategorije:
  • Delodajalci
  • Elektrotehnika in elektronika
  • IT, računalništvo
  • Proizvodnja, industrija
  • Strojništvo in metalurgija
  • Transport, nabava, logistika
© 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov