EUROPE DIRECT KOPER – CAPODISTRIA

NASLOV PODJETJA: Gregorčičeva 6, 6000 Koper

INTERNETNA STRAN: europedirect.pina.si

E-NASLOV: /

ŠTEVILO ZAPOSLENIH: /

OPIS ORGANIZACIJE

Januarja 2013 je v okviru Kulturno izobraževalnega društva PiNA začela delovati informacijska točka Evropske unije Europe Direct Koper – Capodistria.

Informacijska točka Europe Direct je del mreže Europe Direct, ki je sestavljena iz informacijskih točk, ki jih najdete po vsej Evropi, kontaktnega centra Europe Direct in Evropskih dokumentacijskih centrov. Mreža Europe Direct je mreža Evropske unije, njene storitve pa so brezplačne.

Informacijske točke so za državljane vstopna točka v Evropsko unijo. Ponujajo splošne informacije o EU, napotijo vas na specializirane vire informacij, ozaveščajo ter spodbujajo razpravo. So tudi točke za pomoč Evropski komisiji, saj ji posredujejo povratne informacije, sodelujejo z drugimi aktivnimi informacijskimi viri in s svojimi lokalnimi dejavnostmi pomagajo predstavništvu Komisije. V točki Europe direct lahko pridete do želenih informacij o npr. kje lahko črpate evropska sredstva, kako si poiskati službo v drugi državi članici EU, kako se prijaviti na študentsko izmenjavo Erasmus itd., na voljo so tudi brezplačna informativna gradivo o politikah in delovanju Evropske unije.

Mreža EUROPE DIRECT je eno od glavnih orodij Evropske komisije, s katerim državljanom na lokalni ravni ponuja informacije in daje povratne informacije evropskim institucijam. V tesnem sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Republiki Sloveniji je naloga točk aktiven pristop h komuniciranju, ki vključuje odgovarjanje na poizvedbe, obdelavo poizvedb, sodelovanje z lokalnimi zainteresiranimi stranmi, multiplikatorji in mediji ter sočasno spodbujanje razprave z organizacijo konferenc in prireditev.

V prostorih društva PiNA (Gregorčičeva 6, 6000 Koper) je točka odprta vsak torek in četrtek od 10. do 14. ure.

Dosegljiva pa je tudi na telefonski številki 05 6300 320 in preko eletronske pošte europedirect@pina.si.

GLAVNE DEJAVNOSTI ORGANIZACIJE

Kaj vam Europe Direct nudi ?
• odgovore na vprašanja povezana z EU (institucije EU, zaposlovanje in izobraževanje v EU, politike EU, možnosti financiranja,…);
• brezplačna informativna gradiva o EU;
• organizacijo delavnic, seminarjev in okroglih miz o aktualnih temah, ki zadevajo EU;
• organizacijo informativnih dni in interaktivnh delavnic na šolah;
• organizacija predstavitev raznih programov EU (Erasmus+, Obzorje 2020 itd.);
• organizacija raznih dogodkov ob pomembnejših dnevih (Teden Evrope, Evropski teden mobilnosti, Evropski dan jezikov itd.)

VIZIJA IN CILJI

Državljane informiratii o pravicah, ki jih imajo kot evropski državljani, o različnih možnostih ki jih ponujajo razni programi EU, jim zagotoviti kvalitetne in ažurne informacije vezane na EU obenem državljane spodbujati k aktivni participaciji.

KAJ PONUJAMO OBISKOVALCEM / KAJ LAHKO OBISKOVALCI IZVEDO NA NAŠI STOJNICI

Na stojnici Informacijske točke Europe Direct Koper – Capodistria bomo obiskovalcem ponudili informacije o možnostih učne mobilnosti v Evropi (Evropska prostovoljna služba, mednartodna usposabljanja in izmenjave itd.) ter druge informacije o možnostih za zaposlitev in izobraževanje v Evropi. Priravili bomo tudi kviz ter podelili simbolične nagrade.

NAZAJ NA VSA PODJETJA

Kategorije:
    © 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov