Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji

NASLOV PODJETJA: Dunajska cesta 20, 1000 Ljubljana

INTERNETNA STRAN: www.europarl.si; www.europarl.eu

E-NASLOV: EPljubljana@europarl.eu

ŠTEVILO ZAPOSLENIH: 8000

Opis podjetja

Evropski parlament je pomemben prostor za politične razprave in sprejemanje odločitev na ravni EU. Zastopa interese državljanov EU, ki na vsakih pet let volijo evropske poslance. Ti se potem dnevno ukvarjajo tudi z vprašanji zaposlovanja in sprejemajo politične odločitve, ki, med drugim, izboljšujejo položaj mladih. Med njimi so, denimo, študijske izmenjave, prostovoljno delo, življenje in delo v drugih državah članicah EU, vključujejo pa tudi prakse in delovna mesta v institucijah EU. Če tudi vas zanima izboljševanje skupne evropske prihodnosti, preverite, kakšne so vaše možnosti za delo v eni izmed njih. Ali pa se aktivirajte in postanite del ekipe prostovoljcev, ki v okviru vseevropske kampanje Tokrat grem volit spodbujajo sodržavljane k udeležbi na naslednjih evropskih volitvah 26. maja 2019.

Iščemo naslednje profile

V Evropskem parlamentu dela približno 8000 ljudi, med katerimi še zdaleč niso le poslanci. Skupaj je v institucijah in agencijah EU zaposlenih več kot 40.000 uradnikov, za izbor katerih skrbi Evropski urad za izbor kadrov EPSO. Skoraj vse institucije in agencije ponujajo tudi možnost pripravništev, ki jih objavljajo na svojih spletnih straneh. Pripravništva in zaposlitve v institucijah EU niso le za politologe ali pravnike. Potrebujemo tudi strokovnjake za transport, informatike, biologe, ekonomiste ter, seveda, prevajalce in novinarje in številne druge. Iz vidika neformalnih delovnih izkušenj ter pridobivanja znanja o evropski parlamentarni demokraciji je za vas lahko zanimivo tudi sodelovanje v kampaniji za spodbujanje udeležbe na evropskih volitvah Tokrat grem volit.

Kategorije:
  • Delodajalci
© 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov