Evropski patentni urad

NASLOV PODJETJA: Bob-van-Benthem-Platz 1 (formerly Erhardtstrasse 27), 80469 Munich, Germany

INTERNETNA STRAN: www.epo.org\jobs

E-NASLOV: 7000

ŠTEVILO ZAPOSLENIH: /

Evropski Patentni Urad (European Patent Office)

Evropski patentni urad je mednarodna organizacija s sedežem v Münchnu (Nemčija) in predstavništvi v Haagu (Nizozemska), Berlinu (Nemčija) ter v Bruslju (Belgija). Urad upravlja z najhitreje rastočim regionalnim patentnim sistemom na svetu. Trenutno združuje 38 držav članic, v prihodnje pa se bo to število še povečalo. Patentni oddelek za informacije in publikacije se nahaja na Dunaju (Avstrija).
Izvršno telo evropskega patentnega urada postaja zgled za vse mednarodne javne storitvene organizacije. Njegova glavna naloga je spodbujanje inovacij, tekmovalnosti in rasti gospodarstva za dobro vseh prebivalcev evropske unije. Urad zaposluje kandidate iz vseh držav članic. Izmed 6.800 zaposlenih na patentnem uradu je več kot polovica visoko izobraženih znanstvenikov in inženirjev.

Inženirji in znanstveniki

Evropski patentni urad trenutno zaposluje inženirje in znanstvenike za delo na sedežu organizacije v Münchnu (Nemčija) in predstavništvu na Nizozemskem (Haag). Vaša glavna naloga bo preverjanje patentnih vlog v treh uradnih jezikih (angleščina, nemščina, francoščina). Delo bo zajemalo iskanje po spletnih bazah, analiziranje dokumentov, verbalno in pisno komunikacijo s kandidati in njihovimi predstavniki in sprejemanje odločitev o veljavnosti patenta v 40-ih evropskih državah.

Kandidati za zaposlitev morajo izpolnjevati naslednje pogoje

• Imeti državljanstvo države članice patentnega urada
• Univerzitetno izobrazbo s področja fizike, kemije, strojništva ali naravoslovja. Izobrazba mora popolnoma ustrezati tehničnemu področju prostega delovnega mesta za katero se potegujete.
• Zaželeno je odlično znanje vsaj enega od uradnih jezikov Urada (angleščina, francoščina ali nemščina) in vsaj delno razumevanje ostalih dveh. V posebnih primerih je dovolj odlično znanje enega in vsaj okvirno razumevanje drugega jezika. V tem primeru vam evropski patentni urad lahko ponudi pogodbo za določen čas, v trajanju ne več kot treh let (in ne pogodbe za nedoločen čas, kot je to v navadi). V primeru, da kandidat v času trajanja pogodbe za določen čas osvoji še tretji jezik, se pogodba najkasneje tri mesece pred iztekom nadgradi v pogodbo za nedoločen čas.

Aktualna prosta delovna mesta

Za celoten seznam prostih delovnih mest obiščite podstran z aktualnimi zaposlitvami na portalu patentnega urada: epo.org\jobs

PRIJAVA NA RAZGOVOR


NAZAJ NA VSA PODJETJA

IŠČEMO KANDIDATE S PODROČJA

ikona12
ikona6

Kategorije:
    © 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov