Fakulteta za državne in evropske študije

NASLOV PODJETJA: Predoslje 39, 4000 Kranj

INTERNETNA STRAN: www.fds.si

E-NASLOV: kristina.dimitrijevic@fds.si

ŠTEVILO ZAPOSLENIH: 22

Opis organizacije

Fakulteta za državne in evropske študije (v nadaljevanju FDŠ) je ena izmed vodilnih izobraževalnih ustanov v Sloveniji, ki nudi široko interdisciplinarno znanje vsem, ki se želijo zaposliti v javni upravi, mednarodnih organizacijah, kakor tudi v zasebnem sektorju, kjer so vedno dobrodošli strokovnjaki za tvorno sodelovanje z državnimi in mednarodnimi institucijami.

Fakulteta je članice Nove univerze, v okviru katere, skupaj s sestrskima fakultetama: Evropsko pravno fakulteto in Fakulteto za slovenske in mednarodne študije, razvija obsežno pedagoško, znanstvenoraziskovalno, založniško in knjižnično dejavnost.

Fakulteta razpisuje vpisna mesta za študij na vseh treh ravneh visokošolskega izobraževanja:
I. dodiplomska študijska programa:
– Upravno pravo (VS)
– Javna uprava (UNI)
II. magistrska študijska programa:
– Javna uprava II. st.
– Mednarodne in diplomatske študije II. st.
III. Doktorska študijska programa:
– Javna uprava III. st.
– Mednarodne in diplomatske študije III. st.

Glavne dejavnosti organizacije

Fakulteta razpisuje vpisna mesta za študij na vseh treh ravneh visokošolskega izobraževanja: Na dodiplomski ravni izobraževanja fakulteta izvaja triletni univerzitetni študijski program Javna uprava ter triletni visokošolski program Upravno pravo. Na podiplomski ravni FDŠ izvaja dva magistrska študijska programa, in sicer dvoletni študijski program Javna uprava ter dvoletni študijski program Mednarodne in diplomatske študije. Za vse tiste, ki želite po končanem magistrskem izobraževanju še dodatno nadgraditi svoje znanje, FDŠ izvaja še triletna doktorska študijska programa, in sicer študijska programa Javna uprava ter Mednarodne in diplomatske študije.Predavanja so na sedežu FDŠ na Brdu pri Kranju, v Ljubljani in Mariboru.

V okviru programa Erasmus+ FDŠ svojim študentom ponuja tudi široko paleto možnosti za študijske izmenjave v tujini.

Fakulteta se lahko pohvali z odličnim akademskim zborom.Slednjega predstavljajo prvovrstni strokovnjaki iz prakse, kot
so bivši predsedniki ustavnega sodišča, uveljavljeni profesorji, visokošolski učitelji z dolgo profesionalno kariero v drugih
ključnih institucijah in mladi, večinoma izobraženi v tujini.

Naša vizija in cilji

Delovanje fakultete je podčrtano z besedo ambicioznost. Po vzoru tujih fakultet s podobno usmeritvijo, a precej daljšo tradicijo, si prizadevamo postati središče izobraževanja elite, ki bo tvorila hrbtenico državne uprave v najboljšem pomenu te besede. Fakulteta želi postaviti piko na i k tistemu, v kar se postopoma razvija: v ustvarjalca ne samo slovenske državniške elite, temveč tudi v vir najboljših slovenskih uradnikov, ki jih bomo pošiljali tudi na delo v institucije EU. To je slednjič namen državnih in evropskih študij.

Cilj fakultete je vsestranska odličnost, še posebej pa na področjih akademskega izobraževanja, raziskovanja, strokovnega usposabljanja in na založniškem področju. Fakulteta deluje z roko v roki s prakso; s svojim znanjem v svojstvu profesorjev, alumni in študentov si prizadeva, da Slovenija res postane tisto, kar ji narekuje njen ustavni red: to je pravna in demokratična država, utemeljena na spoštovanju človekovih pravic. S tega vidika je fakulteta glasnik družbene odgovornosti.

Fakulteta bo v prihodnje še močneje segla prek slovenskih akademskih meja. Fakulteta bo krepila internacionalizacijo in v prihodnje navezala več institucionalnih, raziskovalnih in osebnih stikov s tujimi fakultetami. Sistematično, vsaj do povprečja na evropski ravni, bomo povečevali izmenjavo profesorjev, študentov ter dobrih praks in tako poskrbeli za našo polnopravno vključitev v internacionaliziran akademski in raziskovalni prostor.

Kaj ponujamo obiskovalcem / kaj lahko obiskovalci izvedo na naši stojnici?

Obiskovalcem bodo na stojnici podrobno predstavljeni študijski programi Fakultete za državne in evropske študije ter razlogi zakaj študirati in kako izbrati primerno visokošolsko instititucijo. Z vodjo kariernega centra FDŠ bodo obiskovalci lahko opravili krajši individualni karierni razgovor, predstavljene pa jim bodo tudi koristne informacije pri iskanju nove zaposlitve.

Kategorije:
  • Ostali razstavljavci
© 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov