Fakulteta za državne in evropske študije

NASLOV PODJETJA: Predoslje 39, 4000 Kranj

INTERNETNA STRAN: www.fds.si/

E-NASLOV: brdo@fds.si

ŠTEVILO ZAPOSLENIH: 15

Opis organizacije

Fakulteta za državne in evropske študije (v nadaljevanju FDŠ) je ena izmed vodilnih izobraževalnih ustanov v Sloveniji, ki nudi široko interdisciplinarno znanje vsem, ki se želijo zaposliti v javni upravi, mednarodnih organizacijah, kakor tudi v zasebnem sektorju, kjer so vedno dobrodošli strokovnjaki za tvorno sodelovanje z državnimi in mednarodnimi institucijami.

Študijski programi so sestavljeni iz edinstvenih predmetov, ki celostno pokrivajo področje ustavnega prava, delovanja države in znotraj nje javne uprave. Takih programov v Sloveniji ne pokriva nobena druga fakulteta. Poleg tega fakulteta nudi številne obštudijske dejavnosti kot so poletne šole, možnost študija v tujini v okviru programa Erasmus+ in gostovanja tujih strokovnjakov. Fakulteta je tudi del novo nastalega portala, ki združuje e-izobraževanje več fakultet in je razpoznaven pod imenom eUniverza. Na portalu eUniverze se nahajajo videoposnetki predavanj, podporna literatura in drugi študijski pripomočki.

Na dodiplomski ravni izobraževanja fakulteta izvaja triletni univerzitetni študijski program Javna uprava ter nov triletni visokošolski program Upravno pravo, na katerega se lahko vpišejo tudi dijaki s poklicno maturo.

Na podiplomski ravni FDŠ izvaja dva magistrska študijska programa, in sicer dvoletni študijski program Javna uprava ter dvoletni študijski program Mednarodne in diplomatske študije. Za vse tiste, ki želite po končanem magistrskem izobraževanju še dodatno nadgraditi svoje znanje, FDŠ izvaja še triletna doktorska študijska programa, in sicer študijski program Javna uprava ter študijski program Mednarodne in diplomatske študije.

Dodiplomski univerzitetni študijski program Javna uprava in oba magistrska študijska programa so koncesionirani (brezplačni), tudi za redno zaposlene.

Predavanja se izvajajo na sedežu FDŠ na Brdu pri Kranju, v Ljubljani in v Mariboru.

Fakulteta ponuja odličen akademski zbor, ki študente uči kritičnega in ustvarjalnega razmišljanja. Med njimi so prvovrstni strokovnjaki iz prakse, kot so bivši predsedniki ustavnega sodišča, uveljavljeni profesorji, visokošolski učitelji z dolgo profesionalno kariero v drugih ključnih institucijah države in mladi, večinoma v tujini izobraženi visokošolski kadri.

Glavne dejavnosti organizacije

Izobraževalne dejavnosti, raziskovalne dejavnosti, strokovna usposabljanja, založniška dejavnost.

Naša vizija in cilji

Delovanje fakultete je podčrtano z besedo ambicioznost. Po vzoru tujih fakultet s podobno usmeritvijo, si prizadevamo postati središče izobraževanja elite, ki bo tvorila hrbtenico državne uprave v najboljšem pomenu te besede. Fakulteta želi postaviti piko na i k tistemu, v kar se postopoma razvija: v ustvarjalca ne samo slovenske državniške elite, temveč tudi v vir najboljših slovenskih uradnikov, ki jih bomo pošiljali tudi na delo v institucije EU. Cilj fakultete je vsestranska odličnost, še posebej pa na področjih akademskega izobraževanja, raziskovanja, strokovnega usposabljanja in na založniškem področju. Fakulteta deluje z roko v roki s prakso; s svojim znanjem v svojstvu profesorjev, alumni in študentov si prizadeva, da Slovenija res postane tisto, kar ji narekuje njen ustavni red: to je pravna in demokratična država, utemeljena na spoštovanju človekovih pravic. S tega vidika je fakulteta glasnik družbene odgovornosti.

V skladu z izbrano vizijo bo fakulteta v naslednjih letih pridobila dejanski status elitne slovenske institucije, kamor se bodo vpisovali študentje, ki bodo želeli pridobiti prvovrstno znanje, utemeljeno na lastnem raziskovalnem delu fakultete in posredovano s strani najboljših predavateljev. To znanje jim bo v pomoč ne le doma, temveč tudi v naši širši politični skupnosti Evropski uniji, kjer bo fakulteta aktiven partner.

Kaj ponujamo obiskovalcem / kaj lahko obiskovalci izvedo na naši stojnici?

Na naši stojnici se lahko obiskovalci podrobneje seznanijo s Fakulteto za državne in evropske študije. Predstavili jim bomo študijske programe, obštudijske dejavnosti in sam potek izobraževalne poti ter zaposlitvene možnosti po uspešnem zaključku študija na naši fakulteti.

Kategorije:
  • Ostali razstavljavci
© 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov