FAQ – Obiskovalci – Spletni

Kaj je spletni karierni sejem MojeDelo.com?
Gre za različico fizičnega kariernega sejma, ki smo jih v preteklosti izvajali tako na domačih kot na mednarodnih tleh, namenjem pa je vsem, ki bi si želeli spremembe v karieri.Tako kot klasični, fizični karierni sejem, je tudi spletni zasnovan tako, da se iskalci zaposlitve in delodajalci s pomočjo klepetalnice, webinarjev in delavnic srečate in izmenjate informacije o prostih delovnih mestih in morebitni zaposlitvi novega kandidata. Razlika je le v tem, da se kot obiskovalec lahko po spletnem kariernem sejmu »sprehodite« kar iz udobja svojega doma brez predhodne namestitve dodatne programske opreme.

Kako poteka spletni karierni sejem MojeDelo.com?
Spletni karierni sejem MojeDelo.com poteka na podoben način kot fizični karierni sejmi. Po začetni registraciji vstopite v navidezno okolje oziroma »spletno preddverje«, ki daje obikovalcu zaradi interaktivnih orodij občutek, da je dejansko vstopil na sejem. V preddverju so obiskovalcem na voljo tri okolja – spletna predavalnica, dvorana z razstavljalci (delodajalci) in HR svetovalci ter info točka. Posamezno okolje lahko obiskovalci kadarkoli zapustijo in obiščejo drugega. Prednost spletnega kariernega sejma je tudi ta, da obiskovalec lahko vsebine in dogajanje spremlja s želeno hitrostjo oziroma intenzivnostjo. Izjema so le webinarji, katerih ure začetka in konca so določene že vnaprej.

Ali se lahko sejma udeležim samo z uporabo osebnega računalnika?
Ne. Spletnega kariernega sejma se lahko obiskovalci udeležite ne glede na vašo lokacijo, model naprave ali operacijski sistem. Platforma je optimizirana tudi v mobilni različici, zato se obiskovalci lahko sejma udeležite kar prek mobilne naprave oziroma tabličnega računalnika.

Kako naj se pripravim na spletni karierni sejem?
Svetujemo vam, da se še pred pričetkom samega spletnega kariernega sejma pripravite v nekaj korakih:

 • Raziščite podjetja
  Vnaprej raziščite podjetja, ki se bodo predstavila na sejmu. Izberite tista, ki vas najbolj zanimajo, preberite si, s čim se ukvarjajo in katere profile zaposlujejo. Ugotovite, kaj iščejo pri kandidatih in kaj je (glavni) razlog, da iščejo novega sodelavca.
 • Pripravite gradiva
  Pripravite informativen in pregleden življenjepis, certifikate in dokazila o formalnem izobraževanju ter druga potrdila in priporočila preteklih delodajalcev, ki vam povečujejo vrednost v očeh delodajalcev.
 • Pripravite osebno predstavitev
  Veliko vaših sogovornikov vam bo na začetku pogovora dalo priložnost, da se jim predstavite. Pripravite kar se da jedrnato predstavitev (največ 2-3 minute), v kateri predstavite svoje najpomembnejše prednosti in dosežke ter kaj konkretno lahko podjetju ponudite – kako boste rešili njihov problem.
 • Preglejte izobraževalne vsebine
  Vnaprej se seznanite s Programom in si organizirajte dan, da ga boste kar se da izkoristili. Nekaj webinarjev si boste lahko ogledali tudi kasneje, določeni pa bodo potekali samo v živo. Ne spreglejte tudi svetovanj HR strokovnjakov MojeDelo.com, pri katerih boste lahko dobili koristne karierne nasvete, rešili psihometrično testiranje in posodobili življenjepis.

Kaj vse potrebujem za vstop na spletni karierni sejem?
Potrebujete delujočo internetno povezavo, računalnik ali mobilnik ali tablico, svoje podatke o registraciji in vse, kar ste si pripravili za spletni sejem (ne spreglejte naših nasvetov za pripravo, ki jih najdete pod prejšnjo točko). Toplo vam svetujemo, da naložite svoj življenjepis in tako omogočite delodajalcem, da vas na spletnem kariernem sejmu MojeDelo.com spoznajo in najdejo tudi preko življenjepisa.

Kako naj se oblečem za spletni karierni sejem?
Na spletnem kariernem sejmu MojeDelo.com imate obiskovalci poleg individualnega tekstovnega klepeta tudi možnost individualnega avdio-video pogovora z izbranim podjetjem, zato vam svetujemo, da se uredite tako, kot bi se za pravi zaposlitveni intervju. Več nasvetov za učinkovit spletni razgovor si lahko preberete v članku, ki govori o video razgovorih.

Kaj je »virtualni kovček«?
Obiskovalci sejma boste ob obisku razstavnega prostora posameznega delodajalca lahko pregledovali različne predstavitvene materiale in si jih shranjevali v svoj »virtualni kovček«. Ob koncu sejma si boste lahko te materiale prenesli na svojo napravo ali poslali na svoj e-naslov.

Kaj sledi po spletnem kariernem sejmu?
Z delodajalci si boste med sejmom lahko izmenjali kontakte in se dogovorili o nadaljnih aktivnostih. Priporočamo vam, da jim takoj po sejmu pošljete zahvalo za njihov čas in pogovor, jih na kratko spomnite, kaj lahko doprinesete njihovemu podjetju, in se pozanimate, kdaj lahko pričakujete povratne informacije. Po končanem sejmu oziroma takrat, ko zapustite sejem, imate možnost prenosa vseh dokumentov, ki ste si jih med sejmom dodali v svoj »virtualni kovček«, lahko pa si jih pošljete na e-naslov.

ZADNJI NOVICI

Samoizolacija: odnosi s sodelavci na preizkušnji

Samoizolacija v času koronavirusa je življenje prestavila v domače okolje, odnose pa omejila na najožje družinske člane. Če ste prej s sodelavci preživeli velik del dneva in sproti reševali službene izzive, nove okoliščine klič...

Preberi

Nasveti za lažje delo od doma ob otrocih

Ker so vrtci in šole zaprti, glavnini staršem delo od doma predstavlja večji stres kot fleksibilno možnost dela. Kako si lahko razporedimo dnevne obveznosti, da bo delo kar najbolje opravljeno?...

Preberi
© 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov