Intervju z Denisom Vehabovićem

Na prihajajočem Kariernem sejmu MojeDelo.com se nam bo s svojo Kul kariero, v Štihovi dvorani Cnkarjevega doma, ob 16.00 predstavil, Denis Vehabovića. Da čakanje na razkrivanje Denisove Kul kariere ne bo predolgo, vam razkrivamo, kaj nam je o njej že zaupal.

Prijavi se na moderiran pogovor: Kul kariera Denisa Vehabovića

Danes je težko uskladiti privatno in poslovno življenje. Nam lahko poveš, kako ti to uspeva in kakšen je tvoj delovni dan?

Na srečo imava oba z ženo zelo fleksibilen urnik in potem nekako lahko uskladiva privatno in poslovno življenje, vsekakor pa ob zelo obremenjenih mesecih privatno življenje trpi. Trudim se nadoknaditi ta čas v mesecih, ko imamo v kinu t.i. mrtvo sezono, torej v poletnih mesecih.

Moj delovni dan se ponavadi prične okoli 9:00 zjutraj. Po prihodu v Kino Gledališče Bežigrad najprej z najožjimi sodelavci spijem »jutranjo kavico«.  »Jutranja kavica« je sinonim za pregled delovnih obveznosti tekočega dne in »to do listo«. Po pregledu aktivnosti tistega dne, preverim poslovanje preteklega dne in na podlagi rezultatov naredim različne modifikacije in izboljšave v operativnem in programskem smislu. Ker imamo poleg kinopredstav tudi gledališke in druge aktivnosti, je zelo pomembno, da ekipa dela sinhrono, saj v nasprotnem primeru lahko pride do nezaželenih zapletov. Sledijo različni sestanki ter dogovarjanja z distributerji in našimi partnerji ter usklajevanje marketinških aktivnosti. Okoli 17:00 ure odidem domov, vendar se skoraj vsak dan vrnem nazaj, saj se trudim biti prisoten tudi takrat, ko je hiša polna obiskovalcev, saj samo tako lahko sledim njihovim željam, potrebam in morebitnim kritikam. Vsaka kritika je dobrodošla, saj vedno strmimo k izboljšavam. Moj delovni dan se tako konča okoli 22:00 ure.

Na prvi pogled se zdi tvoj repertoar dosežkov in aktivnosti zdi kot velika zabava. Verjetno ni povsem tako, kajne?

Ker delam v entertainment panogi, se moje delo res zdi, kot ena sama zabava. Na mojo sreče, me dejansko posel, ki ga opravljam zelo veseli in včasih se ob njem tudi odlično zabavam, npr: ko izvajamo »odbite« promocijske akcije ali pa ko gostimo različne premiere, vendar pa je v 80% moje delo zelo naporno. Ker smo storitvena dejavnost, so naša glavna skrb naše stranke in vsak ki je že kdaj delal s strankami, bo vedel o čem govorim.

Kaj meniš, na katerih osebnih lastnostih mora posameznik graditi, če želi doseči svoj poslovni cilj?

Predvsem je pomembna VZTRAJNOST. Nič se ne zgodi preko noči. Včasih imaš v življenju tudi srečo…si na pravem mestu ob pravem času, vendar bi rekel, da je to prej izjema, kot pravilo.

Katere lekcije na tvoji karierni poti si si najbolj zapomnil?

Morda prav to… NIČ SE NE ZGODI PREKO NOČI. Ko sem začel svajo poslovno pot, sem bil prepričan, da se bo vse odvilo, kot sem si zamislil…po mojem scenariju in žal spoznal, da se svet ne vrti tako, kot bi si sam želel. Za rezultate moraš trdo delati. Verjamem, da obstajajo posamezniki, katerim se je odvil njihov prvoten scenarij takoj, vendar ljudje radi pozabljamo, da so takšni redki in zadeve zelo posplošimo…

Druga, ki sem si jo zelo dobro zapomnil, ko sem začel z delom kot zaposlen v podjetju, pa je, da nihče ni NEZAMENLJIV. Lahko si najboljši v nečem pa če nimaš v glavi vse pošlihtano lahko hitro dobiš odpoved ali pa jo nekomu daš, če si začne domišljati, da brez njega podjetje ne zmore in prične izsiljevati. Izsiljevanje je nekaj, kar v poslovnem svetu nima kaj iskati. Če si dober, bodo delodajalci zagotovo prepoznali.

Sedaj, ko uspešno uresničuješ svoje vizije, kakšne ključne nasvete lahko daš vsem, ki se na to pot šele podajajo?

Predvsem bi vsem svetoval, da naj najprej dobro razmislijo kaj si želijo in odkrito ocenijo svoje sposobnosti. Bolje si je priznati, da česa ne znaš ali ne zmoreš, saj se je vedno lažje naučiti ali nekoga prositi za pomoč, kot pa kasneje reševati situacije v katere si se spravil zaradi svojega neznanja. Potrebno se je tudi zavedati, da je uresničevanje vizij in načrtov proces, ki terja svoj čas in energijo. Če vse to premoreš, potem pa le pogumno naprej…nič ni nemogoče.

 

 

ZADNJI NOVICI

Samoizolacija: odnosi s sodelavci na preizkušnji

Samoizolacija v času koronavirusa je življenje prestavila v domače okolje, odnose pa omejila na najožje družinske člane. Če ste prej s sodelavci preživeli velik del dneva in sproti reševali službene izzive, nove okoliščine klič...

Preberi

Nasveti za lažje delo od doma ob otrocih

Ker so vrtci in šole zaprti, glavnini staršem delo od doma predstavlja večji stres kot fleksibilno možnost dela. Kako si lahko razporedimo dnevne obveznosti, da bo delo kar najbolje opravljeno?...

Preberi
© 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov