Intervju z Markom Balohom

Na prihajajočem Kariernem sejmu MojeDelo.com se nam bo s svojo Kul kariero, v Štihovi dvorani Cnkarjevega doma, ob 15.00 uri predstavil, Marko Baloh. Da čakanje na razkrivanje Kul kariere Markom Baloha ne bo predolgo, vam razkrivamo, kaj nam je o njej že zaupal.

Prijavi se na moderiran pogovor: Kul kariera Marka Baloha 

 Kako bi opisali svojo Kul kariero?

»V kolesarstvu sem od leta 1985, torej več kot 32 let. Do leta 2000 kot cestni kolesar, petkratni državni prvak (tako Jugoslavije kot Slovenije), od leta 2000 naprej pa v ultra-kolesarstvu, devetkratni udeleženec legendarne Dirke preko Amerike in večkratni svetovni rekorder in prvak. Svoje dolgoletne izkušnje sem vgradil v svoj trenerski posel, od novembra 2013 je trenerstvo moj poklic. Če me vprašate kako spremeniti svojo ljubezen in strast v svoj poklic? Predvsem moraš biti ob pravem trenutku na pravem mestu in najbolj pomembno – v tem trenutku moraš imeti “jajca”, da narediš odličilni korak. Brez podpore najbližnjih seveda ne gre in jaz imam to srečo, da me je družina vedno podpirala pri sledenju svojim sanjam. «

Danes je težko uskladiti privatno in poslovno življenje. Nam lahko poveš, kako ti to uspeva in kakšen je tvoj delovni dan?

Zjutraj pripravim zajtrk za otroke in jih po potrebi peljem v šolo. Dopoldne odgovarjam na elektronsko pošto, opravim morebitni telefonski ali Skype pogovor, čekiram trening aktivnosti klientov, pripravim potrebne popravke planov ter nove plane za naslednje obdobje. Nekje v tem času si privoščim tudi svoj trening, pa kak sprehod s psom. Popoldne sledi kosilo z otroki in druženje, zvečer pa po potrebi nadaljujem svoj delovni čas dokler je potrebno.

Na prvi pogled se zdi tvoj repertoar dosežkov in aktivnosti kot velika zabava. Verjetno ni povsem tako, kajne?

Zabavno je to, da sem uspel združiti svojo ljubezen in strast do kolesarstva s svojim poklicem. Je pa bilo za to potrebno veliko odrekanja in garanja. Za nadaljevanje in nadgrajevanje svojih športnih dosežkov je to garanje še vedno prisotno, ampak če imaš rad kolesarstvo, je to hkrati tudi zabava. Kolesarstvo zame ni le šport, ampak način življenja.

Kaj meniš, na katerih osebnih lastnostih mora posameznik graditi, če želi doseči svoj poslovni cilj?

Mislim, da so najpomembnejše lastnosti za uspeh v poslu poštenost, delavnost, iskrenost, optimizem in predvsem vztrajnost (nikoli se ne predaj!).

Sedaj, ko uspešno uresničuješ svoje vizije, kakšne ključne nasvete lahko daš vsem, ki se na to pot šele podajajo?

  • Ko nekaj počneš s srcem, bodo to ljudje čutili.
  • Nikoli ne dajaj obljub, ki jih ne moreš izpolniti.
  • Sledi svojim sanjam.

 

 

 

 

ZADNJI NOVICI

Na zmenku z Žanom Koširjem in Tim...

Vas zanima, kako izgleda druženje z Žanom Koširjem in Timotejem Lampetom Ignjićem? Obiščite nas na stojnici Skupine Triglav in na hitrem zmenku preverite, ali ste iz pravega testa za delo pri nas. Ne zamudite pa tudi naše delavnice M...

Preberi

Manj kot mesec dni nas loči do naj...

Pridite na največji Karierni sejem v Sloveniji in izkoristite svoj potencial. Do največjega kariernega sejma v letu 2018  nas loči manj kot en mesec. Pričakujemo okrog 100 podjetij, ki bodo iskala nove moči, pripravljamo zanimiva kari...

Preberi

Prejemanje e-novic MojeDelo.com