Izkoristite vse, kar vam sejem ponuja

Za obisk sejma MojeDelo ste se verjetno odločili zaradi odlične priložnosti za iskanje nove in boljše službe. A zavedajte se, da dodano vrednost ustvarjajo ljudje, ki vidijo čez obzorje, zato si pustite odprte možnosti in razvijajte vaše veščine tudi na drugih področjih. Pester spremljevalni program bo zapolnil vaš »karierni dan«, saj vam bomo na samem sejmu, poleg možnosti za zaposlitveni razgovor, ponudili tudi dodatna predavanja, karierno svetovalnico, brezplačna psiho­metrična testiranja in park kariernih pripomočkov.

 

Brezplačna psihometrična testiranja – spoznajte se!

Verjetno ste že slišali za psihometrična testiranja. Govorimo o testih, ki pokažejo vaše osebnostne lastnosti in sposobnosti, na podlagi katerih si podjetja ustvarijo del celotne slike kandidata, ki se poteguje za prosto delovno mesto. Ponavadi jih izvedejo v ožjih krogih izbora kandidatov, ko želijo poglobljen vpogled v posameznike – ali kot osebe »pašejo« v tim, ali je njihova izbira prava, ali se bodo dobro znašli v kulturi podjetja. Prosto delovno mesto, celoten kadrovski proces in izbira napačnega kandidata za podjetje predstavljajo velik strošek za podjetja in psihometrična testiranja se vedno bolj uveljavljajo kot ena izmed standardnih in zelo objektivnih orodij za oceno posameznika, ki kadrovikom pomagajo sprejeti najboljšo odločitev za podjetje.

Že res, da se vse skupaj bere zelo zastrašujoče in nekaterim posameznikom tovrstno testiranje res predstavlja zelo stresno izkušnjo, pa vendar ni potrebe za preplah. Test ne išče neznanja, niti ne gre za pravilne in napačne odgovore. Sprostite se, natančno preberite navodila in se postopoma lotite nalog. Le tako bo test reprezentativen in pokazal vse vaše izkoriščene in neizkoriščene potenciale.

Za vse tiste, ki bi radi rešili test in izvedeli nekaj več o svojih kariernih možnostih, smo na sejmu pripravili brezplačno psihometrično testiranje Selby & Mills. Reševanje vam bo vzelo približno 15 minut, rezultate pa boste v nekaj dneh prejeli na svoj osebni elektronski naslov.

Foto kotiček – CV Fotografiranje!

Velikokrat se zgodi, da v življenjepis dodamo fotografijo, ki ni primerna. Obiskovalcem sejma bomo na samem dogodku omogočili brezplačno portretno fotografiranje. Fotografijo bo posnel profesionalni fotograf, mi pa vam jo bomo posredovali za poslovno komunikacijo.

Karierna predavanja – za vsakega nekaj!

Okolje, nove zaposlitve, naravnanost družbe in lastne ambicije nas nenehno spodbujajo, da je vsak dan nova priložnost za učenje. Trend visoko izobraženih posameznikov se nadaljuje in zato je potrebno vedno več vlagati v izpopolnjevanje naših znanj. Z izobraževanji in pridobljenimi informacijami se ne le učimo, pač pa treniramo naše možganske celice, si odpiramo nova obzorja in stopamo v korak s časom.

Če ste se prepoznali v zgornjem odstavku, če stremite za novimi znanji in bi želeli slišati navdušujoče zgodbe ter če bi želeli dodatne nasvete s kariernega področja, vas vabimo, da se udeležite kariernih predavanj, ki vam bodo ponudila vpogled v drugačen način razmišljanja. Kako so svojo zaposlitev iskali uspešni podjetniki, kako napredovati in poiskati svojo pot do cilja ter kaj vam ponujajo ponudniki izobraževanj, preverite na predavanjih naših gostujočih predavateljev. Povprašajte jih tudi o vzponih in padcih, ki so del karierne poti vsakega uspešnega posameznika. Predavanja so brezplačna, a število mest je omejeno. Na spletni strani www.kariernisejem.com si zagotovite svoje mesto.

Karierna svetovalnica – več glav več ve!

Življenjepis uvrščamo med neumetnostna besedila, v katerih so podatki preverljivi in resnični, lepotna in »umetniška vrednost« pa podrejeni drugim vlogam, ki jih s takšnim besedilom želimo doseči. Ta, romantična, definicija je ostala nekje v mojem spominu še iz predmeta slovenščine v srednji šoli in je popolnoma pravilna, a vendarle, »šolski življenjepisi« so se nanašali na dela in življe­nja avtorjev, ki smo jih obravnavali, in nimajo, kljub identični definiciji, prav nobene veze z življenjepisi, ki jih potrebujemo, ko se prijav­ljamo na prosto delovno mesto.

Sodoben življenjepis, ki ga potrebuje iskalec zaposlitve, je prodajno pismo, reklamni letak, ki ciljno osebo (kadrovika) prepriča, da bi o izdelku (paketu veščin, sposobnosti, znanj in želja posameznika) izvedel še več. Na trgu dela, v konkurenčni družbi, v časovni stiski in naglici, da poiščemo najbolj ugodno rešitev, mora ta letak na kratek, jedrnat in razumljiv način prodati produkt in sporočati »kupcu« eno in edino stvar: »Jaz sem najboljši produkt zate. Še več – boljši sem od vseh ostalih!«. Bere in sliši se zelo neosebno, razvrednoteno, nedostojno. Pa je res? Ista definicija sporoča tudi odločnost, ciljno usmerjenost, ima namen, »špila« v sodobnem svetu. Saj to, vendarle služba/zaposlitev/delovno mesto, tudi je: odnos, v katerem posameznik ponudi paket svojih znanj, veščin, izkušenj in delavnost, v zameno pa prejme mesečno plačilo s strani drugega posameznika, ki ta paket potrebuje in od katerega bo imel korist. V Karierni svetovalnici na sejmu MOJE DELO vam bodo svetovalci pregledali življenjepis in spremno pismo ter pomagali oblikovati tisti »paket« storitev, ki vas bodo najbolje predstavile. Iz prve roke vam bodo svetovali posamezniki, ki imajo večletne izkušnje na trgu dela, dnevno svetujejo iskalcem zaposlitve in vedo, katere so tiste »pikice« na papirju, ki vas bodo ločile od konkurence na trgu dela.

 

 

ZADNJI NOVICI

Fotokotiček – primerna fotografi...

Nepogrešljiv element vsakega sodobnega življenjepisa je primerna fotografija, ki doda vaši predstavitvi osebno noto. Velikokrat se zgodi, da v življenjepis dodamo fotografijo, ki ni primerna. Tako vam lahko življenjepis odpre vrata do ...

Preberi

Zakaj je obisk sejma odlična prilo...

Mlade spodbujamo da IZKORISTIJO SVOJ POTENCIAL! Študentom in dijakom želimo z največjim akariernim sejmom v Sloveniji, Kariernim sejmom MojeDelo.com dat motivacijo in zagon ter jim trg dela predstaviti v pozitivni luči, še preden ti na...

Preberi

Prejemanje e-novic MojeDelo.com