Karierni sejem MojeDelo.com – Ljubljana

Program

Preveri predavanja po predavalnicah:

 • 11.00 - 11.45

  Kul kariera Liorja Kochavy-ja

  PRIJAVA

  Kul kariera Liorja Kochavy-ja

  Ura: 11.00 - 11.45
  Predavatelj: Lior Kochavy
  Predavalnica: Pravi nasveti

  Lior

  Lior Kochavy je izraelski Slovenec, ki je s svojo ženo, Slovenko, Almo Kochavy pred štirimi leti prvič predstavil idejo o kulinarični tržnici, imenovani Odprta kuhinja. Danes jo poznamo vsi Slovenci, saj se odvija po večjih mestih v Sloveniji. Z njim bomo spregovorili o tem, kako sta ga nekega popoldneva lakota in želja po tradicionalni slovenski hrani pripeljala do vrhunske podjetniške ideje.

 • 13.15 - 14.00

  Z ROKO V ROKI Z DELODAJALCI

  PRIJAVA

  Z ROKO V ROKI Z DELODAJALCI

  Ura: 13.15 - 14.00
  Predavatelj: Emanuela Hojnik in Polona Vehovec
  Predavalnica: Pravi nasveti

  Delodajalcu je pomembno, kako se bo nov sodelavec znašel na delovnem mestu, kako se bo razumel sodelavci in nadrejenimi ter kako bo opravljal svoje delo v novem delovnem okolju. Življenjepis in prvi vtis sta ključna pri izbiri kandidata.

  Tudi iskalci zaposlitve se srečujejo s podobnimi vprašanji, na katere iščejo odgovore:
  »Ali imam jasne zaposlitvene cilje? Kakšna je moja vizija? Kdo sem kot iskalec zaposlitve? Kaj lahko ponudim delodajalcu? Ali se znam na pravi način predstaviti v svojem življenjepisu?Kakšne so moje strategije spoprijemanja z zavrnitvijo? Ali natančno vem kakšnega kandidata delodajalec potrebuje? Na kaj lahko vplivam sam?«

  Spoznali boste pomen pozitivnega pristopa pri iskanju zaposlitve. Vsem nam je namreč skupno, da prej opazimo osebe, ki verjamemo vase in razmišljajo kot zmagovalci.

  Emanuela Hojnik in Polona Vehovec sta karierni svetovalki na Zavodu RS za zaposlovanje. Imata znanja in izkušnje pri delu z osebami, ki se soočajo z  brezposelnostjo. Osebam nudita podporo pri učinkovitejšem nastopu na trgu dela. Izvajata različna predavanja in delavnice na temo veščin iskanja zaposlitve. Poseben poudarek dajeta pisanju prijavne dokumentacije, pripravi na zaposlitveni razgovor in samopromociji posameznika.

   

   

 • 12.00 - 12.45

  Kul kariera Sekumady Conde

  PRIJAVA

  Kul kariera Sekumady Conde

  Ura: 12.00 - 12.45
  Predavatelj: Sekumady Conde
  Predavalnica: Pravi nasveti

   

   

  Kako bi opisali svojo kul kariero?

  »Nikoli si pravzaprav nisem mislil, da bom delal na televiziji, ne kot novinar in še manj kot televizijski voditelj. Kot najstnik sem namreč sanjal o življenju v gledališču in z literaturo. Ob nekaj gledaliških predstavah, v katerih sem nastopal ali pa jih režiral, in po nekaj knjižnih izdajah, me je pot zanesla na radio, od tam pa na televizijo. Moja kariera je pravzaprav dobro koreografiran splet srečnih okoliščin.«

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • 14.15 - 15.00

  Kul kariera Marka Baloha

  PRIJAVA

  Kul kariera Marka Baloha

  Ura: 14.15 - 15.00
  Predavatelj: Marko Baloh
  Predavalnica: Pravi nasveti

  Lior

   

  Kako bi opisali svojo Kul kariero?

  »V kolesarstvu sem od leta 1985, torej več kot 32 let. Do leta 2000 kot cestni kolesar, petkratni državni prvak (tako Jugoslavije kot Slovenije), od leta 2000 naprej pa v ultra-kolesarstvu, devetkratni udeleženec legendarne Dirke preko Amerike in večkratni svetovni rekorder in prvak. Svoje dolgoletne izkušnje sem vgradil v svoj trenerski posel, od novembra 2013 je trenerstvo moj poklic. Če me vprašate kako spremeniti svojo ljubezen in strast v svoj poklic? Predvsem moraš biti ob pravem trenutku na pravem mestu in najbolj pomembno – v tem trenutku moraš imeti “jajca”, da narediš odličilni korak. Brez podpore najbližnjih seveda ne gre in jaz imam to srečo, da me je družina vedno podpirala pri sledenju svojim sanjam. «

 • 15.00 - 15.45

  Kul kariera Denisa Vehabovića

  PRIJAVA

  Kul kariera Denisa Vehabovića

  Ura: 15.00 - 15.45
  Predavatelj: Denis Vehabović
  Predavalnica: Pravi nasveti

  Lior

   

   

  Moderiran pogovor Simona Vadnjala z Denisom Vehabović.

  Denis Vehabović, je tisti stric z ozadja, ki poskrbi, da je vsak vaš obisk v Kinu Gledališču Bežigrad nepozaben in, da se vanj, znova in znova z veseljem vrnete. Denis pravi, da se nič ne zgodi čez noč in, da moraš za vsako želeno stvar vztrajati.  

  Intervju z gostom si lahko preberete TUKAJ.

 • 16.45 - 17.30

  ZAPOSLITVENE PRILOŽNOSTI V AVSTRIJI EURES Slovenija in EURES Avstrija

  PRIJAVA

  ZAPOSLITVENE PRILOŽNOSTI V AVSTRIJI EURES Slovenija in EURES Avstrija

  Ura: 16.45 - 17.30
  Predavatelj: Ga. Andrea Macher (EURES Styria), g.Gerhard Bogensperger (EURES Salzburg)
  Predavalnica: Pravi nasveti

  Predstavnika EURES omrežja iz Avstrije bosta predstavila delovne in življenjske pogoje v Avstriji. Poudarek bo na možnostih za zaposlovanje, v katerih sektorjih delodajalci najbolj potrebujejo delavce, kakšni so postopki zaposlitve in urejanja prebivanja v Avstriji, kje iskalci zaposlitve lahko najdejo objave prostih delovnih mest ter ostale informacije, ki bodo v pomoč pri iskanju zaposlitve v sosednji državi. Predavanje bo potekalo v nemškem jeziku.

   

  tstt

   

Partnerji sejma:

Aktivnost sofinancirana s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije.

Zahvaljujemo se:
© 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov