Karierni sejem MojeDelo.com – Maribor 2019

Program

Partnerji sejma:

Predavalnica

Ura:

10.15 - 11.00

Predavatelj:

Alenka Kesar z gosti

Predavalnica:

Hotel City Maribor, predavalnica v 5. nadstropju

Okrogla miza “Kdo izbira? Podjetje delavca ali delavec podjetje?”

Okrogla miza s sogovorniki, ki bodo vsak s svojega vidika soočili mnenja na temo, kdo je danes tisti, ki dejansko izbira – ali delodajalci lahko izbirajo, koga bodo zaposlili, in ali kandidati lahko izbirajo, kje bodo delali. Kdo ima boljše pogajalsko izhodišče? Kadrovski bazen se nezadržno prazni in podjetja se krčevito borijo za kadre. Kadri pa imajo več možnosti kot kadarkoli prej. Izbira poteka na obeh ravneh – podjetja iščejo prve sodelavce, kandidati pa prava podjetja zase. Zato se morajo oboji potruditi, da se predstavijo tako, da je ujemanje na koncu kar se da najboljše. Mnenja bodo pod taktirko izkušene moderatorke Alenke Kesar soočili predstavniki:

 • Štajerske gospodarske zbornice,
 • Zavoda RS za zaposlovanje,
 • Advantage Austria, uradnega predstavništva avstrijskega gospodarstva v Sloveniji,
 • TECES, združenje vodilnih slovenskih podjetij elektronske in elektroindustrije, energetike, ponudnikov in uporabnikov energetsko učinkovitih rešitev,
 • MojeDelo.com.

Pridite poslušat in začinite debato s svojimi vprašanji.

Okrogla miza se bo odvila v predavalnici v 5. nadstropju Hotela City v Mariboru.

PRIJAVA
Ura:

11.15-12.00

Predavatelj:

Alenka Kesar in Polona Požgan

Predavalnica:

Hotel City Maribor, predavalnica v 5. nadstropju

Kariera 1 na 1: Polona Požgan

polonapozgan

Življenje je prekratko, da bi človek stiskal rep med noge. Ali pa da bi se pustil ovirati drugim oziroma se preveč ozirati na njihovo mnenje. Bili so časi, ko so mi poskušali oprati možgane z vsiljevanjem zamisli, kaj jaz sem in kaj nisem,” je odkrita voditeljica in podjetnica Polona Požgan.

Njen prepoznavni radijski glas in televizijska podoba sta zaznamovali pot nasmejane in pozitivne Polone Požgan, ki je ustvarila zavidljivo podjetniško kariero. S svojim zanosom navdihuje svojo publiko, prepričani smo, da bo enako navdušila obiskovalce na Kariernem sejmu v Mariboru, ko se bo “brez zavor” pogovarjala z Alenko Kesar. “Prijazno je biti prijazen”, pravi Polona, ki vas prijazno vabi, da se jima pridružite.

PRIJAVA
Ura:

12.15 - 13.00

Predavatelj:

mag. Dunja Petak, univ. dipl. psih.

Predavalnica:

Hotel City Maribor, predavalnica v 5. nadstropju

Pomen čustvene inteligentnosti za uspešnost pri delu in učinkovito iskanje zaposlitve

Danes se veliko govori o čustveni inteligentnosti ter uspešnosti pri iskanju zaposlitve. Čustvene spretnosti se izražajo pri našem sodelovanju z drugimi, ko se moramo prilagajati in sklepati kompromise. Pri tem so v ospredju osebnostne spretnosti, kot so samozavedanje, obvladovanje sebe in motivacija. V stiku z drugimi pa pridejo do izraza empatija in družbene spretnosti. Vse skupaj pa tvori čustveno inteligentnost. Raziskave so pokazale, da visoka stopnja čustvene inteligentnosti pozitivno vpliva na posameznikovo funkcioniranje v delovnem okolju.

 • Na predavanju bomo med drugim skušali odgovoriti na vprašanja:
 • Kaj je inteligentnost?
 • Kakšna je razlika med čustvi in čustveno inteligentnostjo ter kaj sploh je čustvena inteligentnost?
 • Kako čustvena inteligentnost vpliva na spoprijemanje s stresom, na uspešnost pri reševanju konfliktov ter na učinkovitost pri iskanju zaposlitve?
 • Zakaj je razvijanje čustvene inteligentnosti pomembno?
 • Ali obstaja povezava med čustveno inteligentnostjo in uspešnim iskanjem zaposlitve?
 • Ali je možno izboljšati čustveno inteligentnost?

PRIJAVA
Ura:

13.15 - 15.00

Predavatelj:

Gorazd Prah

Predavalnica:

Hotel City Maribor, predavalnica v 5. nadstropju

Delavnica MojePrvoDelo: Uspešno iskanje zaposlitve za mlade iskalce

Namen, cilj in vsebina predavanja je mladim iskalcem zaposlitve, ki prvič vstopajo na trg dela, predstaviti stanje ter potrebna znanja in veščine, ki jih potrebujejo za uspešen vstop.  Po udeležbi na predavanju bodo udeleženci opremljeni z vsemi ključnimi znanji in informacijami, ki jih potrebujejo za uspešen samostojen vstop na trg dela in začetek uspešne kariere. Vsebine in znanja, predstavljena na predavanju, bodo udeležencem na voljo tudi v obliki e-priročnika.

Vsebine, ki so del predavanja:

 • Sodobni trg dela in proces nastanka delovnega mesta
 • Kaj lahko delam in ali res nimam izkušenj?
 • Aktivno iskanje zaposlitve, ključne pasti in priložnosti
 • Moderne metode iskanja zaposlitve

Izvajalec:

Gorazd Prah je predavatelj, karierni svetovalec, zaposlitveni trener in dolgoletni sodelavec MojeDelo.com. Soavtor zaposlitvenega priročnika “Kako uspešno iskati zaposlitev?” in razvijalec programov za spodbujanje podjetnosti in zaposljivosti.

 

PRIJAVA
Ura:

15.15 – 16.00

Predavatelj:

Špela Pogačnik Nose, koordinator Nacionalnega centra Europass (Center RS za poklicno izobraževanje)

Predavalnica:

Hotel City Maribor, predavalnica v 5. nadstropju

Kako izbirati informacije za poslovni življenjepis

Urejevalnik Europass ponuja kar nekaj možnosti za hitro pripravo poslovne predstavitve. Kako se znajti, ko smo mi sami tisti, ki izbiramo informacije, ki jih bomo podali naprej ? Kako med množico informacij izberemo tiste prave? Na predavanju boste izvedeli, kaj lahko izluščimo iz uporabe Europass sistema v zadnjih desetih letih.

Na predavanju bomo predstavili uporabo elementov urejevalnika, ki so pomembni za pripravo kakovostnega poslovnega življenjepisa. Pojasnili tudi manj znane funkcionalnosti, se ustavili ob najpogostejših napakah ter poskušali opredeliti, kako v življenjepisu najbolje navesti svoje kompetence.

PRIJAVA
© 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov