Karierni sejem MojeDelo.com – Nova Gorica 2020 – Program

Program

Partner sejma:

Predavalnica

Ura:

10.30 - 11.15

Predavatelj:

svetovalke zaposlitve ZRSZ (nosilka Tanja Čotar)

Predavalnica:

MIC, pritličje, P - 06

Predavanje: Kako prepričam delodajalca, da sem “ta pravi” kandidat?

Vaša prijava in zgledno izdelan življenjepis sta prepričala delodajalca, da ste dobili težko pričakovano vabilo na razgovor. Kako naprej? Je dovolj, da na razgovor »samo grem«?

V predstaviti želimo poudariti pomembnost kvalitetne priprave na zaposlitveni razgovor. Z vami bomo delili znanje o veščinah, napotkih in priporočilih, ki iskalcem zaposlitve pomagajo, da so prepričljivi na zaposlitvenem razgovoru z bodočim delodajalcem.  Predstavili bomo aktivnosti, ki jih Zavod RS za zaposlovanje nudi tako brezposelnim kot drugim iskalcem zaposlitve, da z osvojenimi veščinami zaposlitvenega razgovora nenazadnje prepričajo delodajalca, da so tisti »ta pravi« človek, ki ga bo delodajalec zaposli.

Izvajalec: svetovalke zaposlitve ZRSZ (nosilka Tanja Čotar)

Udeležba na predavanju je brezplačna.

Prijave so odprte.

 

PRIJAVA
Ura:

11.45 - 13.30

Predavatelj:

Gorazd Prah

Predavalnica:

MIC, pritličje, P - 06

Delavnica MojePrvoDelo: Uspešno iskanje zaposlitve za mlade iskalce

Namen, cilj in vsebina predavanja je mladim iskalcem zaposlitve, ki prvič vstopajo na trg dela, predstaviti stanje ter potrebna znanja in veščine, ki jih potrebujejo za uspešen vstop.  Po udeležbi na predavanju bodo udeleženci opremljeni z vsemi ključnimi znanji in informacijami, ki jih potrebujejo za uspešen samostojen vstop na trg dela in začetek uspešne kariere. Vsebine in znanja, predstavljena na predavanju, bodo udeležencem na voljo tudi v obliki e-priročnika.

Vsebine, ki so del predavanja:

  • Sodobni trg dela in proces nastanka delovnega mesta
  • Kaj lahko delam in ali res nimam izkušenj?
  • Aktivno iskanje zaposlitve, ključne pasti in priložnosti
  • Moderne metode iskanja zaposlitve

Izvajalec:

Gorazd Prah je predavatelj, karierni svetovalec, zaposlitveni trener in dolgoletni sodelavec MojeDelo.com. Soavtor zaposlitvenega priročnika “Kako uspešno iskati zaposlitev?” in razvijalec programov za spodbujanje podjetnosti in zaposljivosti.

 Udeležba na delavnici je brezplačna.

Prijave so odprte.

 

PRIJAVA
Ura:

14.00 - 14.45

Predavatelj:

Ivan Škrlec, univ.dipl.inž.el.

Predavalnica:

MIC, pritličje, P - 06

INTERNET OF THINGS – INTERNET STVARI

Kaj je internet stvari? Kje so prisotne telekomunikacije oz. le kje niso? Telekomunikacije so osnova IoT in računalništva v oblaku, ki so danes najhitrejše rastoče panoge. Globalizacijo omogoča internetna infrastruktura, le to pa zagotavljajo multidisciplinarni inženirji telekomunikacij, ki jih pri nas in v svetu zelo primanjkuje. Lahko bi rekli, da je to poklic prihodnosti, za katerega pridobite znanja na Višji strokovni šoli, kjer je študij močno podprt s praktičnim delom.

Število mest je omejeno. Prijave so odprte.

PRIJAVA
Ura:

16.00 - 16.45

Predavatelj:

Maša Ribnikar Kajtner

Predavalnica:

MIC, pritličje, P - 06

Predavanje: Tabu tema razgovora: Kakšno plačo si želite?

Je za vami že nekaj krogov razgovorov in ste prišli v ožji izbor? Podjetje vam je vse bolj všeč in radi bi postali del njihove ekipe. Na koncu se ustvari majhna skupina najboljših kandidatov. Kaj bo odločalo o tem, kdo bo izbran. Ali o vaši izbiri odloča tudi vaša želja oziroma pričakovanje o plačilu? Vsak proces zaposlitve v eni točki pripelje do vprašanja plačila za opravljeno delo, ki pa v svoji vsebini skriva veliko več kot le to, da si kandidat želi čim višjo plačo, delodajalec pa čim nižji strošek. Ko pride do tega vprašanja, se pogosto ustvari nerodna tišina in hitro nasmehi iz obrazov izginejo in le ti postanejo resni. Kako odgovoriti na to vprašanje je dilema mnogih. Na predavanju boste pridobili znanje o tem, kako se na to vprašanje pripraviti in kako ga sprejeti s čim manj stresa. Dobili boste tudi razumevanje, zakaj je to vprašanje tako zelo pomembno za kadrovike.

Vaši odgovori na tabu vprašanja lahko še dodatno prepričajo kadrovike, zato predavanja res ne smete zamuditi!

Izvajalec:

Maša Ribnikar Kajtner.

 

Udeležba na predavanju je brezplačna.

Prijave so odprte.

 

 

PRIJAVA