Karierni sejem MojeDelo.com – Velenje

Program

Partnerji sejma:

Predavalnica

Ura:

11.00 - 12.00

Predavatelj:

Alenka Kesar z gosti

Predavalnica:

Knjižnica Velenje

Medijski posvet: Je Velenje odličen kraj za kariero?

MojeDelo.com

Velenje je mesto velikih gospodarskih sistemov (Gorenje, Premogovnik Velenje, Esotech in drugi),  opremljeno s sodobno infrastrukturo. Je eno izmed najmočnejših gospodarskih središč Slovenije. Stebri velenjskega gospodarskega razvoja so energetika, kovinsko-predelovalna in gradbena industrija, v zadnjem času pa tudi specializirane storitve s področja okoljskih tehnologij, industrijskega dizajna in IKT. Je mesto priložnosti, sožitja, športa, kulture in glasbe.

Na medijskem posvetu bomo s ključnimi predstavniki organizacij na trgu dela spregovorili o značilnostih regije, izzivih, priložnostih za zaposlovanje in prihodnjih potrebah po usmerjenem strokovnem kadru.

Govorniki:

 • g. Tomaž Gorjup, COO, Styria digital marketplaces d.o.o.
 • ga. Karmen Pušnik, Pomočnica direktorja, Kadrovska služba, Gorenje d.d.
 • ga. Nataša Detečnik, Direktorica območne službe Velenje, Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje
 • ga. Nastja Kramer, Direktorica in soustanoviteljica spletne trgovine Malinca

PRIJAVA NI POTREBNA
Ura:

12.15 – 13.00

Predavatelj:

Špela Pogačnik Nose, vodja Nacionalnega centra Europass in Nastja Raj, specializirana svetovalka Eures

Predavalnica:

Knjižnica Velenje

Učinkovita osebna predstavitev in možnosti dela v evropi

Vas zanima, kaj so prednosti, ki jih nudi sistem Europass in kako pripraviti kakovosten poslovni življenjepis? Želite pridobiti več informacij o iskanju dela v Evropi? Možnostih in obveznostih, s katerimi se boste srečali pri iskanju dela v tujini?

Pojasnili vam bodo, kakšna je najbolj smotrna uporaba sistema EUROPASS in kaj vam poleg življenjepisa ponujajo ostala orodja Europass. Na predstavitvi boste bolje spoznali ključne elemente poslovnega življenjepisa, najpogostejše napake ter se ustavili pri tem, kako v življenjepisu primerno navesti svoje kompetence.

Iz prve roke boste izvedeli, kaj vse vam nudi mreža EURES, kako najlažje in najhitreje izvedeti več o delovnih pogojih in življenjskih razmerah za vas in vašo družino v državah EU, EGP ali Švici. Ustavili se bomo ob tem, kakšne so vaše pravice in obveznosti ob selitvi zaradi zaposlitve, kako urediti formalne postopke in registracijo ob začetku dela v drugi evropski državi.

Prijava ni potrebna
Ura:

13.15 - 14.00

Predavatelj:

Tina Vrhovnik Melanšek

Predavalnica:

Knjižnica Velenje

Priprava na hitre zmenke s predstavitveno vizitko

Zavod za zaposlovanje

Namen delavnice je predstaviti tehniko hitrih osebnih predstavitev, izboljšati učinkovitost lastne predstavitve in osebno predstavitev. Udeleženci bodo na delavnici spoznali, kako se delodajalcu predstaviti na hiter in učinkovit način, kar od iskalcev zaposlitve zahteva večjo aktivnost na področju predpriprave na zaposlitveni razgovor.

Vsebina:

 • spoznavanje pomembnih dejavnikov osebe za delodajalca;
 • komunikacija (besedna, nebesedna);
 • priprava na zaposlitveni razgovor;
 • obnašanje na zaposlitvenem razgovoru;
 • vprašanja na zaposlitvenem razgovoru;
 • zaposlitvena vizitka.

 

PRIJAVA NI POTREBNA
Ura:

14.15 - 15.45

Predavatelj:

Gorazd Prah

Predavalnica:

Knjižnica Velenje

Delavnica MojePrvoDelo: Uspešno iskanje zaposlitve za mlade iskalce

MojeDelo.com

Namen, cilj in vsebina predavanja je mladim iskalcem zaposlitve, ki prvič vstopajo na trg dela, predstaviti stanje ter potrebna znanja in veščine, ki jih potrebujejo za uspešen vstop.  Po udeležbi na predavanju bodo udeleženci opremljeni z vsemi ključnimi znanji in informacijami, ki jih potrebujejo za uspešen samostojen vstop na trg dela in začetek uspešne kariere. Vsebine in znanja, predstavljena na predavanju, bodo udeležencem na voljo tudi v obliki e-priročnika.

Vsebine, ki so del predavanja:

 • Sodobni trg dela in proces nastanka delovnega mesta
 • Kaj lahko delam in ali res nimam izkušenj?
 • Aktivno iskanje zaposlitve, ključne pasti in priložnosti
 • Moderne metode iskanja zaposlitve

Izvajalec:

Gorazd Prah je predavatelj, karierni svetovalec, zaposlitveni trener in dolgoletni sodelavec MojeDelo.com. Soavtor zaposlitvenega priročnika “Kako uspešno iskati zaposlitev?” in razvijalec programov za spodbujanje podjetnosti in zaposljivosti.

pasica_600

PRIJAVA

Prejemanje e-novic MojeDelo.com