Kolektor Group d.o.o., vodenje in upravljanje družb

NASLOV PODJETJA: Vojkova ulica 10, 5280 Idrija

INTERNETNA STRAN: www.kolektor.com

E-NASLOV: kadri@kolektor.com

ŠTEVILO ZAPOSLENIH: 5500

Opis podjetja

Koncern Kolektor se ponaša s tradicijo v visoko specializirani industrijski proizvodnji. Na poti dolgi pol stoletja se je Kolektor razvil v globalno družbo s sedežem v Sloveniji ter široko razvejano mrežo podjetij in podružnic v Evropi, Ameriki in Aziji. Strateški položaj sedeža v središču Evrope ter globalna tržna in proizvodna prisotnost na vseh pomembnih svetovnih trgih, nam omogočata učinkovito obvladovanje potreb trga in optimalne poslovne rešitve. Razvojno in tehnološko napredni procesi potrjujejo naša prizadevanja za zadovoljevanje potreb kupcev s takojšnjimi in odgovornimi rešitvami.

Koncern Kolektor je transnacionalna družba, ki na strateških svetovnih trgih povezuje preko 30 podjetij. Podjetja v koncernu so organizacijsko povezana po panožnem principu.  Programi so razvojno in poslovno vodeni v poslovnih divizijah: Komponente in sistemi v mobilnosti, Elektroenergetika ter Inženiring in tehnološki sistemi. Z vzajemnim izkoriščanjem sinergij na programskem in tehnološkem področju vsako podjetje prispeva k uspešnemu poslovanju celotne skupine in tako uresničuje skupne dolgoročne cilje. Naša prednost je mednarodna odzivnost na prodajnem področju in globalno koriščenje virov.

Glavne dejavnosti podjetja

Koncern Kolektor povezuje preko 30 podjetij, s programi vodenimi v divizijah: Komponente in sistemi v mobilnosti, Elektroenergetika ter Inženiring in tehnološki sistemi.

Organizacijska kultura in klima

Organizacijsko klimo v Kolektorju označujejo predvsem odgovornost, samostojnost in zavzetost zaposlenih pri delu, trud za doseganje standardov kakovosti, zaupanje vodstvu in organizaciji, inovativnost, prenos znanj, dobri medosebni odnosi. Zaposleni so ponosni, da so del skupine Kolektor.

Naša vizija in cilji

Smo razvojna, tržno usmerjena, inovativna, finančno stabilna in poslovno uspešna družba, ki z reševanjem tehnoloških izzivov prihodnosti in iskanjem novih poslovnih priložnosti izpolnjuje pričakovanja lastnikov, poslovnih partnerjev, zaposlenih in okolja.
Vodili bomo aktivno politiko globalizacije in usmerjene diverzifikacije na osnovi organske rasti in akvizicij ter se tako do leta 2020 približali letnemu prometu 1 mrd. EUR.

Z razvojem tehnološko zahtevnih izdelkov in rešitev bomo med vodilnimi v posameznih nišah ter na ta način podpirali rast in razvoj kupcev.

Delovna mesta, ki jih želimo zapolniti

Zaposlujemo tehnično usposobljen kader in sicer predvsem:

 • Inženirje strojništva, elektrotehnike, gradbeništva, informatike, kemijske tehnologije
 • Podatkovne znanstvenike, inženirje vgradnih sistemov
 • Strojne tehnike, elektrotehnike, gradbene tehnike, oblikovalce kovin – orodjarje

Zainteresirani smo tudi za sodelovanje s študenti višjih letnikov za študentsko delo, ki lahko ob doseganju pričakovanih rezultatov preide tudi v delovno razmerje.

Kaj pričakujemo od novih sodelavcev?

Pričakovanja se  razlikujejo po posameznih delovnih mestih, na splošno pa od kandidatov pričakujemo ustrezno stopnjo izobrazbe, znanje tujih jezikov, poznavanje tehnične in projektne dokumentacije ter poznavanje programskih orodij s posameznih področji dela. Kandidati morajo biti pripravljeni na dodatna usposabljanja in izobraževanja, imeti veliko mero samoiniciativnosti ter delovati v skladu z vrednotami koncerna, ki so naša glavna načela:

 • odgovornost – do dela, lastnikov, zaposlenih in okolja;
 • poštenost – do poslovnih partnerjev in sodelavcev;
 • vztrajnost in borbenost – dosegamo postavljene cilje;
 • usmerjenost h kupcu – želimo imeti zadovoljne kupce;
 • inovativnost – imamo ideje in jih znamo tudi realizirati
 • timski duh – skupaj smo uspešnejši.

Kaj ponujamo svojim zaposlenim?

Kandidatom nudimo zaposlitev dinamičnem mednarodnem okolju polnem izzivov, široke možnosti za strokovni in osebni razvoj, strokovno usposabljanje in izobraževanje, delo v tujini, zaposlitev za določen čas z možnostjo dolgoročnega sodelovanja. Svojim zaposlenim nudimo urejeno in stabilno delovno okolje, z aktivnostmi v okviru projekta “Zdrav Kolektor”, jih spodbujamo k zdravemu življenjskemu slogu ter jim omogočamo udejstvovanje na različnih športnih prireditvah, kot sta Maraton Franja in Ljubljanski maraton, v sklopu certifikata Družini prijazno podjetje izvajamo različne ukrepe, kot sta obdarovanje otrok in dodelitev dodatnih dni dopusta. Zaposlenim plačujemo tudi premije dodatnega pokojninskega zavarovanja, ter različnih nezgodnih in zdravstvenih zavarovanj.

Kategorije:
 • Delodajalci
 • Elektrotehnika in elektronika
 • Proizvodnja, industrija
 • Strojništvo in metalurgija
© 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov