MARIBORSKA RAZVOJNA AGENCIJA

NASLOV PODJETJA: Pobreška cesta 20, 2000 Maribor

INTERNETNA STRAN: http://mra.si

E-NASLOV: 20

ŠTEVILO ZAPOSLENIH: Drugo podjetniško in poslovno svetovanje

OPIS ORGANIZACIJE

Mariborska razvojna agencija je nepridobitna strokovna organizacija, ki opravlja naloge regionalne razvojne agencije Podravske regije. Učinkovitost svojega delovanja zagotavlja z oblikovano mrežo lastnih in zunanjih ekspertov za regionalni in trajnostni razvoj, pospeševanje razvoja podjetništva in turizma, razvoj človeških virov in internacionalizacijo poslovanja. Od leta 1993 naprej organizira in koordinira regionalno strategijo gospodarskega razvoja, kamor sodijo sledeče prednostne aktivnosti: priprava in izvajanje Regionalnega razvojnega programa Podravske regije, spodbujanje regionalnega pristopa k obravnavi razvojnih vprašanj Podravske regije, privabljanje novih gospodarskih razvojnih iniciativ v regijo, promocija trajnostnega razvoja ter razvoja turizma in podeželja, svetovanje podjetij pri internacionalizaciji poslovanja, povezovanje znanstvenega okolja in gospodarstva ter sodelovanje z občinami in strokovnimi institucijami, ki skrbijo za prihodnost regije.

Mariborska razvojna agencija (MRA) izvaja program Podjetno v svet podjetništva (PVSP) za problemsko območje, ki je namenjen spodbujanju podjetništva med brezposelnimi osebami. Med prijavljenimi kandidati se izbere deset udeležencev, ki dobijo priložnost, da s strokovno pomočjo zaposlenih na MRA in zunanjih ekspertov razvijejo lastno podjetniško idejo v delujoče podjetje. Cilj programa je, da udeleženci v enem letu po zaključku usposabljanja ustanovijo lastno podjetje, se samozaposlijo ali zaposlijo pri drugem delodajalcu.

Program udeležencem ponuja:

– redno zaposlitev za določen čas 4 mesecev;

– pomoč in podporo izkušenih mentorjev;

– strokovna skupinska in individualna usposabljanja;

– delo v urejenem in kreativnem okolju;

– nova poznanstva, ideje in partnerstva;

– edinstveno izkušnjo, ki bo vplivala na njihov osebni in podjetniški razvoj.

Prijavijo se lahko brezposelne osebe s stalnim prebivališčem v eni izmed občin problemskega območja (Mestna občina Maribor, občine Ruše, Pesnica, Kungota, Hoče-Slivnica ter Selnica ob Dravi), ne glede na starost in stopnjo izobrazbe.

KAJ PONUJAMO OBISKOVALCEM / KAJ LAHKO OBISKOVALCI IZVEDO NA NAŠI STOJNICI

Več o programu PVSP za problemsko območje, ki ga izvaja Mariborska razvojna agencija in je namenjen spodbujanju podjetništva med brezposelnimi osebami, je na voljo na: www.mra.si.

NAZAJ NA VSA PODJETJA

Kategorije:
    © 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov