MERKUR trgovina, d.d.

NASLOV PODJETJA: Cesta na Okroglo 7, 4202 Naklo

INTERNETNA STRAN: www.merkur.si

E-NASLOV: zaposlitev@merkur.si

ŠTEVILO ZAPOSLENIH: 1500+

Opis podjetja

MERKUR trgovina, d.d. je največji slovenski tehnični trgovec, ki oskrbuje tako končne potrošnike kot tudi podjetja. Široko mrežo 23 sodobnih trgovskih centrov širom po Sloveniji dopolnjuje mreža 15 franšiznih prodajaln ter spletna trgovina. Stebre prodajnega programa sestavlja metalurgija, gradbeni material, tehnični izdelki, energetika in inštalacije, kemija in les, kopalnice, aparati, gospodinjstvo ter vrt in sezona.
V Merkurju smo že od nekdaj zavezani skrbi za slovenske kupce. Prisluhniti znamo njihovim potrebam in uresničiti njihove želje. V več kot 120-letni trgovski tradiciji se skrivajo neštete izkušnje in temeljito poznavanje trga ter trendov. V našem poslu je znati slediti spremembam na trgu zelo pomembno. To predstavlja zavezo, da našo ponudbo nenehno prilagajamo sodobnim potrebam in tudi v prihodnje ponudimo največ.

Vse več slovenskih kupcev si želi celovite obravnave na enem mestu, na preprost način in z vrhunsko storitvijo. Tovrstne storitve ponujamo kupcem pod blagovno znamko Rečeno Storjeno, kjer sodelujemo s preverjeno kakovostnimi izvajalci in nudimo garancijo tako na izdelke tudi na storitev izvedbe.

Merkur nenehno nadgrajuje tudi spletno prodajo, ki danes, ob dostavi na dom, omogoča oseben prevzem v osmih trgovskih centrih po Sloveniji. V Spletnem centru Merkur je predstavljenih več kot 65 tisoč kakovostnih izdelkov priznanih domačih in tujih blagovnih znamk. Spletna prodaja močno narašča, saj letos dosegajo že več kot 65-odstotno rast v primerjavi z enakim obdobjem lani.
Merkurjevim kupcem dodatne ugodnosti omogočamo z Merkurjevo kartico zaupanja, ki predstavlja enega najstarejših in največjih programov zvestobe v Sloveniji. V letu 2016 se ji je pridružila še Merkurjeva podjetna kartica. Ta tudi manjšim podjetjem in podjetnikom omogoča enostavnejšo in ugodnejšo izvedbo nakupov v Merkurjevih trgovskih centrih.
Pri prodaji pravnim osebam kupci na trgu Merkur prepoznajo kot distribucijski center, ki nudi primerno založenost blaga, konkurenčne cene ter odlično svetovanje. Tudi ta prodajni kanal prispeva k razvoju in krepitvi blagovne znamke Merkur, saj utrjujemo položaj vodilnega trgovca s profesionalnimi tehničnimi, gradbenimi, strojnimi in elektrotehničnimi izdelki.

Merkurjev prodajni program, svetovanje, zavzeto delo in strokovno znanje je kombinacija, ki ob tesnem sodelovanju zagotavlja najboljšo popotnico za prihodnost. Družba se bo z odličnimi poslovnimi rezultati in jasno poslovno vizijo v prihodnje širila doma, vrata svojih prodajaln pa namerava odpreti tudi v tujini.

Glavne dejavnosti podjetja

S prodajo končnim potrošnikom in pravnim osebam ter izvajanjem storitev Rečeno Storjeno, navdihujemo in bogatimo nove življenjske sloge, z vrhunsko ponudbo pa smo zvest partner številnim mojstrom, obrtnikom in podjetjem.

Organizacijska kultura in klima

Pri upravljanju organizacijske kulture in klime zasledujemo vzpostavitev delovnega okolja, v katerem se bodo razvijali kompetentni, visoko
motivirani, zavzeti zaposleni, s pozitivnim odnosom do dela in sprememb ter željo po uspehu.Vzpostavljene imamo temelje za učinkovito usposabljanje, izobraževanje in razvoj zaposlenih.

Merkurjeve vrednote na katerih gradimo organizacijsko kulturo:

 • TRADICIJA – nadaljujemo 120-letno tradicijo uspešnega poslovanja in s svežimi idejami utiramo pot v prihodnost.
 • ZAVZETOST – smo zavzeti, kompetentni in strokovni ter timsko zasledujemo cilje podjetja.
 • ZAUPANJE – smo vesten, resen in zanesljiv poslovni partner.
 • KAKOVOST – gradimo na prepoznavno dobrih storitvah.
 • USPEH – odzivnost na spremembe okolja in trga je stalnica, iskanje še boljših priložnosti pa misel vseh zaposlenih.

Vizija in cilji

Merkurjeva vizija je biti najboljši ponudnik izdelkov in storitev s področja kategorij »naredi sam«, aparati in sezona v Sloveniji.
Merkur kot kompetentno in konkurenčno podjetje ponuja najboljšo storitev tako pri prodaji potrošnikom kot pri prodaji podjetjem.

• Z najboljšim razmerjem med kakovostjo, založenostjo in ceno ter odličnim svetovanjem ustvarjamo zadovoljstvo svojih kupcev.
• Ponujamo visoko založenost, ki je osnova za prodajo podjetjem.
• Naše prodajno osebje je najbolj kompetentno in usmerjeno h kupcu.
• Navdihujemo in bogatimo nove življenjske sloge, ki se pojavljajo na trgu, smo močan partner vodilnih blagovnih znamk in izdelovalcev.
• Imamo največjo prodajno mrežo v Sloveniji, preko katere svojim dobaviteljem omogočamo dolgoročno sodelovanje.
• Najboljša storitev je ključni faktor razlikovanja od konkurence in glavna strateška prednost, v katero neprestano vlagamo in s tem zagotavljamo

Delovna mesta, katera želimo zapolniti

Aktualne so potrebe po kandidatih za prodajalce/svetovalce v trgovini in sodelavcih v skladiščih, odpirajo se priložnosti v nabavi in B2B prodaji, na področju IT iščemo razvijalce in sistemske inženirje, zanimivi so tudi strokovni kadri na drugih podpornih področjih.

Kaj pričakujete od novih sodelavcev?

Zavzetost, kreativnost, komunikativnost, dinamičnost, timsko delo … so lastnosti, ki jih cenimo in nagrajujemo. V svojo sredino vabimo ljudi, ki znajo prevzeti odgovornost za uspeh, povezovati sedanjost s prihodnostjo,  so pripravljeni na nagrade, skladne z rezultati dela in radi delajo v timu, kjer so dobri medsebojni odnosi pomembna vrednota.

Kaj ponujate svojim zaposlenim?

Timsko delo in pozitivno delovno okolje, možnost dodatnega strokovnega izobraževanja doma in tujini ter kariernega razvoja, stimulativnivno nagrajevanje, gibljiv delovni čas oz. enoizmensko delo v logistiki, aktivnosti v okviru promocije zdravja.

Kategorije:
 • Administracija in druga pisarniška dela
 • Delodajalci
 • IT, računalništvo
 • Marketing, PR
 • Pravo in HR, kadri
 • Transport, nabava, logistika
 • Trgovina
 • Trženje, prodaja, komerciala
 • Vodenje, svetovanje
© 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov