Mestna občina Novo Mesto

NASLOV PODJETJA: Seidlova cesta 1, 8000 Novo mesto

INTERNETNA STRAN: www.novomesto.si

E-NASLOV: mestna.obcina@novomesto.si

ŠTEVILO ZAPOSLENIH: /

 Opis organizacije

Novo mesto je gospodarsko najbolj razvita občina v Sloveniji, ki je hkrati kraj velikih gospodarskih zgodb o uspehu kot so tovarna zdravil Krka, Adria Mobil, Revoz, TPV in mnogi drugi. Uspešno se razvijajo tudi start-up scena ter socialna podjetja, kjer je še veliko potenciala.

Mestna občina Novo mesto je tudi občina, kjer je lepo živeti. Z mestnimi naselji krožno lociranimi okoli srednjeveškega mestnega jedra in vaškimi naselji posejanimi na okoliških vzpetinah in ravnicah, se marsikdo najde v pristnem naravnem okolju že, ko stopi čez domači prag. Prijazni domačini z veseljem pogostijo svoje goste tako doma, kot tudi v svojih zidanicah, ki stojijo ob številnih vinogradih.

Pri nas zelo aktivno delujejo predstavniki civilne družbe in ustanove, ki močno pripomorejo k sociali, kulturi, športu, preventivnem delovanju v zdravstvu itn. Zaradi pestre in kvalitetne produkcije je Novo mesto dom številnih festivalov in prireditev, ki dvigujejo kvaliteto življenja.

V letu 2015 je Novo mesto, prestolnica Dolenjske, praznovalo 650. obletnico pridobitve mestnih pravic, ki mu jih je 7. aprila 1365 podelil vojvoda Rudolf IV. Habsburški. Bogate arheološke najdbe pričajo o poselitvi tega območja že v starejši kameni dobi. Svoj zgodovinski vrhunec je to območje doživelo v obdobju halštata, o čemer še posebej nazorno govorijo številne situle najdene pri nas.

Glavne dejavnosti organizacije

Lokalna samouprava.

Vaša vizija in cilji

Mestna občina Novo mesto si prizadeva postati še bolj kvalitetno bivalno in delovno okolje. Z utrjevanjem našega regijskega položaja smo stičišče, kjer lahko posamezniki uresničijo svoje potenciale na gospodarskem, športnem, kulturnem in družbenem področju.

Kaj ponujamo obiskovalcem / kaj lahko obiskovalci izvedo na naši stojnici?

V sodelovanju z Gospodarsko zbornico Dolenjske in Bele krajine bomo predstavili našo občino in širšo regijo obiskovalcem letošnjega sejma drugič. Na voljo bomo za odgovore na vaša vprašanja o delu in bivanju v Novem mestu. Ostalo pa razkrijemo, ko nas obiščete na sejmu.

Kategorije:
  • Ostali razstavljavci
© 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov