Mestna občina Novo mesto

NASLOV PODJETJA: Seidlova cesta 1, 8000 Novo mesto

INTERNETNA STRAN: www.novomesto.si

E-NASLOV: mestna.obcina@novomesto.si

ŠTEVILO ZAPOSLENIH: /

Opis organizacije

Novo mesto je razvojno najbolj prodorna občina v Sloveniji (nagrada Zlati kamen 2019) in prestolnica slovenskega izvoznega gospodarstva, ki sloni na zgodbah o uspehu tovarne zdravil Krka, Adrie Mobil, Revoza, TPV-ja in mnogih drugih. Uspešno se razvijajo tudi start-up scena in socialno podjetništvo.

Mestna občina Novo mesto je tudi občina, kjer je lepo živeti. Z mestnimi naselji krožno lociranimi okoli prenovljenega srednjeveškega mestnega jedra in vaškimi naselji posejanimi na okoliških vzpetinah in ravnicah, se marsikdo najde v pristnem naravnem okolju že, ko stopi čez domači prag. Prijazni domačini z veseljem pogostijo svoje goste tako doma, kot tudi v svojih zidanicah, ki stojijo ob številnih vinogradih.

Pri nas zelo aktivno delujejo predstavniki civilne družbe in ustanove, ki močno pripomorejo k sociali, kulturi, športu, preventivnem delovanju v zdravstvu itn. Zaradi pestre in kvalitetne produkcije je Novo mesto dom številnih festivalov in prireditev, ki dvigujejo kvaliteto življenja.

V letu 2015 je Novo mesto, prestolnica Dolenjske, praznovalo 650. obletnico pridobitve mestnih pravic, ki mu jih je 7. aprila 1365 podelil vojvoda Rudolf IV. Habsburški. Bogate arheološke najdbe pričajo o poselitvi tega območja že v starejši kameni dobi. Svoj zgodovinski vrhunec je to območje doživelo v obdobju halštata, o čemer nazorno priča bogata arheološka dediščina. Leto 2018 so posvetili enemu najbolj znamenitih Novomeščanov – olimpioniku Leonu Štuklju, leto 2020 pa bo posvečeno 100. obletnici kulturno-umetniškega gibanja Novomeška pomlad.

V strategiji razvoja se je Novo mesto zavezalo k trajnostnemu razvoju v pametno mesto z učinkovitim sistemom širše lokalne skupnosti.

Glavne dejavnosti organizacije

Lokalna samouprava.

Vaša vizija in cilji

Mestna občina Novo mesto si prizadeva postati še bolj kvalitetno bivalno in delovno okolje. Z utrjevanjem našega regijskega položaja smo stičišče, kjer lahko posamezniki uresničijo svoje potenciale na gospodarskem, športnem, kulturnem in družbenem področju.

Kaj ponujamo obiskovalcem / kaj lahko obiskovalci izvedo na naši stojnici?

V sodelovanju z Gospodarsko zbornico Dolenjske in Bele krajine bomo predstavili našo občino in širšo regijo obiskovalcem sejma. Na voljo bomo za odgovore na vaša vprašanja o delu in bivanju v Novem mestu. Ostalo pa razkrijemo, ko nas obiščete na sejmu.

Vse obiskovalce vabimo tudi na naše predavanje z naslovom NOVO MESTO: prijetno za življenje in delo, ki bo potekalo v sklopu sejma med 13.30 in 14.15 uro v predavalnici M1.

 

Kategorije:
  • Ostali razstavljavci
© 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov