Mestna občina Novo Mesto

NASLOV PODJETJA: Seidlova cesta 1, 8000 Novo mesto

INTERNETNA STRAN: www.novomesto.si

E-NASLOV: mestna.obcina@novomesto.si

ŠTEVILO ZAPOSLENIH: /

 Opis organizacije

Novo mesto je gospodarsko najbolj razvita občina v Sloveniji, ki je hkrati kraj velikih gospodarskih zgodb o uspehu kot so tovarna zdravil Krka, Adria Mobil, Revoz, TPV in mnogi drugi. Uspešno se razvijajo tudi start-up scena ter socialna podjetja, kjer je še veliko potenciala.

Mestna občina Novo mesto je tudi občina, kjer je lepo živeti. Z mestnimi naselji krožno lociranimi okoli srednjeveškega mestnega jedra in vaškimi naselji posejanimi na okoliških vzpetinah in ravnicah, se marsikdo najde v pristnem naravnem okolju že, ko stopi čez domači prag. Prijazni domačini z veseljem pogostijo svoje goste tako doma, kot tudi v svojih zidanicah, ki stojijo ob številnih vinogradih.

Pri nas zelo aktivno delujejo predstavniki civilne družbe in ustanove, ki močno pripomorejo k sociali, kulturi, športu, preventivnem delovanju v zdravstvu itn. Zaradi pestre in kvalitetne produkcije je Novo mesto dom številnih festivalov in prireditev, ki dvigujejo kvaliteto življenja.

V letu 2015 je Novo mesto, prestolnica Dolenjske, praznovalo 650. obletnico pridobitve mestnih pravic, ki mu jih je 7. aprila 1365 podelil vojvoda Rudolf IV. Habsburški. Bogate arheološke najdbe pričajo o poselitvi tega območja že v starejši kameni dobi. Svoj zgodovinski vrhunec je to območje doživelo v obdobju halštata, o čemer nazorno priča bogata arheološka dediščina, ki jo letos predstavljamo v sklopu jantarnega leta.

Glavne dejavnosti organizacije

Lokalna samouprava.

Vaša vizija in cilji

Mestna občina Novo mesto si prizadeva postati še bolj kvalitetno bivalno in delovno okolje. Z utrjevanjem našega regijskega položaja smo stičišče, kjer lahko posamezniki uresničijo svoje potenciale na gospodarskem, športnem, kulturnem in družbenem področju.

Kaj ponujamo obiskovalcem / kaj lahko obiskovalci izvedo na naši stojnici?

V sodelovanju z Gospodarsko zbornico Dolenjske in Bele krajine bomo predstavili našo občino in širšo regijo obiskovalcem sejma. Na voljo bomo za odgovore na vaša vprašanja o delu in bivanju v Novem mestu. Ostalo pa razkrijemo, ko nas obiščete na sejmu.

 

V sklopu skupinske sejemske predstavitve Dolenjske in Bele krajine bomo imeli ob 15.30 uri (Predavalnica: Novi izzivi) krajše, zanimivo predavanje z naslovom NOVO MESTO: prijetno za življenje in delo. Takoj po kratkem predavanju bomo izvedli žrebanje med prijavljenimi udeleženci predavanja, ki bodo za nagrado prejeli: Preživetje, vodenega in zanimivega dne v Novem mestu. Program dneva bo zajemal tudi srečanje in pogovor o kariernih ter življenjskih možnostih v Dolenjski prestolnici z županom Mestne občine Novo mesto Gregorjem Macedonijem in direktorjem Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine Tomažem Kordišem. Za sodelovanje v žrebu se je na predavanje potrebno predhodno prijaviti in se ga tudi udeležiti. Prijavo na predavanje lahko pošljete preko elektronskega sistema Moje delo.

Kategorije:
  • Ostali razstavljavci
© 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov