MESTNA OBČINA NOVO MESTO

NASLOV PODJETJA: Seidlova cesta 1, 8000 Novo mesto

INTERNETNA STRAN: www.novomesto.si

E-NASLOV: N/A

ŠTEVILO ZAPOSLENIH: /

OPIS ORGANIZACIJE

Novo mesto je gospodarsko najbolj razvita občina v Sloveniji, ki je hkrati kraj velikih gospodarskih zgodb o uspehu kot so tovarna zdravil Krka, Adria Mobil, Revoz, TPV in mnogi drugi. Uspešno se razvija tudi start-up scena ter socialna podjetja, kjer je še veliko potenciala.
Mestna občina Novo mesto je tudi občina, kjer je lepo živeti. Z mestnimi naselji krožno lociranimi okoli srednjeveškega mestnega jedra in vaškimi naselji posejanimi na okoliških vzpetinah in ravnicah, se marsikdo najde v pristnem naravnem okolju že, ko stopi čez domači prag. Prijazni domačini z veseljem pogostijo svoje goste tako doma, kot tudi v svojih zidanicah, ki stojijo ob številnih vinogradih.
Pri nas zelo aktivno delujejo predstavniki civilne družbe in ustanove, ki močno pripomorejo k sociali, kulturi, športu, preventivnem delovanju v zdravstvu itd. Zaradi pestre in kakovostne produkcije je Novo mesto dom številnih festivalov in prireditev, ki dvigujejo udobje življenja.
V letu 2015 Novo mesto, prestolnica Dolenjske, praznuje 650. obletnico pridobitve mestnih pravic, ki mu jih je 7. aprila 1365 podelil vojvoda Rudolf IV. Habsburški. Bogate arheološke najdbe pa pričajo o poselitvi tega območja že v starejši kameni dobi, svoj zgodovinski vrhunec je to območje doživelo v obdobju halštata, o čemer še posebej nazorno govorijo številne situle najdene pri nas.

GLAVNE DEJAVNOSTI ORGANIZACIJE

Lokalna samouprava

VIZIJA IN CILJI

Mestna občina Novo mesto si prizadeva postati še bolj kakovostno bivalno in delovno okolje. Z utrjevanjem našega regijskega položaja smo stičišče, kjer lahko posamezniki uresničijo svoje potenciale na gospodarskem, športnem, kulturnem in družbenem področju.

KAJ PONUJAMO OBISKOVALCEM / KAJ LAHKO OBISKOVALCI IZVEDO NA NAŠI STOJNICI

V sodelovanju z Gospodarsko zbornico Dolenjske in Bele krajine bomo obiskovalcem letošnjega Kariernega sejma MOJE DELO predstavili novomeško občino in širšo regijo. Vabimo vas, da nas obiščete na našem razstavnem prostoru kot tudi na predavanje z naslovom Življenje in delo v dolenjski prestolnici, ki ga bomo imeli v sklopu sejma, in sicer ob 16. uri v predavalnici Karierni koraki. V sklopu predavanja bomo ob 16.30 imeli za prisotne slušatelje nagradno žrebanje vsaj treh slušateljev predavanja, ki bodo svojo prijavo na predavanje oddali pravočasno, torej najpozneje do 15. ure. Prijavo na naše predavanje lahko pošljete preko elektronskega sistema Moje delo, ki je organizator kariernega sejma, ali pa se na predavanje prijavite kar pri nas, na našem razstavnem prostoru. Izžrebane prijave ne bodo mogli uveljavljati tisti, ki na predavanju ne bodo prisotni. Nagrada bo enourno skupinsko srečanje in pogovor nagrajencev z županom Mestne občine Novo mesto Gregorjem Macedonijem in z direktorjem Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine Tomažem Kordišem. Srečanje bomo organizirali novembra v županovi pisarni, povabljeni bodo tudi novinarji medijskih hiš. Podrobnosti srečanja bodo razkrite naknadno.

Prisrčno vabljeni na predavanje, kjer boste lahko dobili odgovore na vprašanja o bivanju in delu v Novem mestu. Ne pozabite na pravočasno prijavo, če želite biti izžrebani.

NAZAJ NA VSA PODJETJA

Kategorije:
    © 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov