Na Karierni sejem MojeDelo.com pridite pripravljeni!

Do največjega Kariernega sejma v Sloveniji, Karierni sejem MojeDelo.com, nas loči samo še nekaj dni, da bo vaša priprava na sjem lažje, vaš karierni dan uspešnejši in, da boste s sejma odnesli čim več smo za vas pripravili nekaj nasvetov. Kaj je Karierni sejem? Kako pred, na in po Kariernem sejmu MojeDelo.com?

 Kaj je karierni sejem?

Karierni sejem je ena izmed aktivnih oblik iskanja zaposlitve. Gre za edinstveno priložnost, kjer lahko brez predhodnih selekcijskih postopkov opravite zaposlitveni razgovor z delodajalci, ki v tem trenutku zaposlujejo ali pa že sedaj načrtujejo, da bodo zaposlovali v naslednjih mesecih. Prav ste razumeli, razstavljavci so delodajalci, predstavljajo pa se obiskovalci, med katerimi pričakujemo tudi vas. Tako lahko v enem dnevu obiskovalci opravite več zaposlitvenih razgovorov, se neposredno pogovorite s tistimi, ki v podjetjih odločajo o zaposlovanju, se izognete pisanju prošenj ter dolgim selekcijskim postopkom.

A karierni sejmi niso samo za tiste, ki trenutno iščejo novo službo. Poleg zaposlitvenih razgovorov dogodki ponujajo tudi informacije o trgu dela, pripravi na iskanje prve zaposlitve in predstavljajo številne možnosti za gradnjo posameznikove karierne poti. Sveže ideje in nasveti uspešnih poslovnežev, ki predavajo na sejmih, nam lahko pomagajo do lastnih uspehov. Vse to in še več boste lahko izkoristili tudi tokrat.

Na sejem pridite pripravljeni

Kljub nevsakdanjemu načinu iskanja zaposlitve se morate zavedati, da gre tudi tokrat zares. Na sejem pridite poslovno oblečeni, natisnite dovolj kopij življenjepisa in pripravite unikaten 30-sekundni predstavitveni govor, ki bo prodal vaša znanja, veščine in kompetence. Da bodo priprave na sejem potekale po načrtih, smo vam pripravili »plonk listke« aktivnosti.

 Plonk listek – obkljukaj svoje aktivnosti pred sejmom:

 • Izbrali in raziskali ste podjetja, ki jih boste obiskali.
 • Pripravili in vadili ste svojo predstavitev za začetek pogovora.
 • Natisnjenih imate dovolj kopij življenjepisa in ostalih dokumentov, ki jih potrebujete za odličen nastop.
 • Pripravljena imate vprašanja za delodajalce.
 • Izbrali ste oblačila, ki so primerna za razgovor.

Plonk listek – obkljukaj svoje aktivnosti na sejmu:

 • Obiskal bom predavanja, ki me zanimajo.
 • Naredil bom načrt obiska stojnic.
 • Imam blok za zapiske, kamor si bom beležil/a svoje pogovore in pomembne izpostavitve po pogovoru s podjetjem.

Plonk listek – obkljukaj svoje aktivnosti po sejmu:

 • Uredil si bom zbrane kontakte.
 • Delodajalcem bom poslal zahvalna pisma.
 • Posodobil bom življenjepis.
 • Pripravil si bom vizitke.

Naredite nekaj več na svoji karierni poti! Obiščite Karierni sejem Mojedelo.com in spoznajte delodajalce, sebe in svoje potenciale.

Karierni sejem MojeDelo.com bo v sredo, 29. novembra 2017, med 10. in 19. uro v  Cankarjevem domu v Ljubljani.

Vstop in vse aktivnosti na sejmu so brezplačne!

 

 

ZADNJI NOVICI

Kako opraviti odličen video razgovor za delo?

Tudi v času koronavirusa je mogoče izvesti razgovor za delo. Nič zato, če ne moremo osebno do podjetja. Vzemite kariero v svoje roke in predlagajte video razgovor. Preverite, kako ga čim bolj učinkovito izvesti in tudi na ta način za...

Preberi

Napotki za čim manj stresno delo o...

Če so bile prej ure v dnevu in dnevi v tednu jasno razdeljeni med delovni čas, prosti čas, čas zase in za družinske člane, se sedaj opravila povsem prepletajo med seboj. Hkrati se zdi, da je vse enako prioritetno. Kako torej organizir...

Preberi
© 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov