Karierni sejem Moje Delo

Naravoslovci program

Program

Partner sejma:

Predavalnica

Ura:

10:00-11:15

Predavatelj:

Gorazd Prah

Predavalnica:

Predavalnica MLADI

#MojePrvoDelo

Želimo, da na trg dela vstopite samozavestni in odločni, takšni, kot ste postali tekom vašega šolanja. Želimo, da razumete, kaj trg dela pomeni in kako deluje, ker boste te informacije lahko izkoristili kot prednosti pred drugimi. Želimo, da razumete, kako se oblikuje delovno mesto, in da najbolj primerno najdete tudi zase. Želimo, da prepoznate svoje veščine in izkušnje in jih znate predstaviti na razgovoru za job. Želimo, da spoznate možnosti, ki vam jih ponujajo tudi sodobna orodja na družabnih omrežjih, ki jih že uporabljate. In nenazadnje, želimo, da najdete svoje prvo delo, ki bo dobra popotnica za nadaljnji razvoj kariere!

Da boste spoznali vse to, za vas organiziramo brezplačne delavnice #MojePrvoDelo, kjer boste dobili informacije iz prve roke – tistih, ki smo pred leti bili v isti stiski, kot ste danes vi; in tistih, ki skozi leta dela na MojeDelo.com lahko damo najbolj uporabne in relevantne informacije o tem, kako trg dela funkcionira, kje so delovna mesta in katere korake morate narediti, da boste našli svoj sanjski #job!

 

 

Prijava ni potrebna
Ura:

11:20-11:45

Predavatelj:

Gorazd Prah

Predavalnica:

Predavalnica MLADI

Študentski hekaton – predstavitev

Ne zamudi predstavitve Študentskega hekatona, ki ti prinaša zanimiv izziv:

IZZIV: Kako bi mladim približal uporabo spletne platforme MojeDelo.com za iskanje zaposlitve in karierno svetovanje?

Zdaj je tvoja priložnost, da se dokažeš in pokažeš, da tako imenovana digitalna generacija premore veliko več od neproduktivnega surfanja po družbenih omrežjih. Že celo življenje se namreč najraje obračaš na splet, po strokovne informacije in po vsakodnevno zabavo. Zdaj je čas, da izkoristiš znanje, ki si ga med tem pridobil.

Se strinjaš? Spletna mesta in mobilne aplikacije so prihodnost iskanja nove zaposlitev in gradnje kariere, smo prepričani pri portalu MojeDelo.com.

Pomagaj nam narediti korak naprej od standardiziranih in neaktualnih spletnih mest ter mobilnih aplikacij in se za vedno vpiši v spletno zgodovino. Pomisli kaj te je najbolj pritegnilo pri vseh spletnih mestih in mobilnih aplikacijah, ki si jih kadarkoli obiskal in uporabljal. Zberi najboljše prakse in poišči dodano vrednost platforme, ki bo k uporabi pritegnila tvojo generacijo. Sestavi idejno zasnovo, zberi svoje prijatelje in jo testiraj. Nato razvij originalno, smiselno in izvedljivo rešitev upoštevajoč prisotnost na slovenskem trgu in podani proračun. S tvojo pomočjo, lahko ustvarimo najbolj »in«, najbolj trendi in najbolj aktualno platformo za iskanje novih delovnih mest in kariernih nasvetov.

Že imaš rešitev, mar ne? Spravi jo v želeni format, nam jo pošlji in se poteguj za 1.500 € denarne nagrade.

Kdo se lahko prijavi? Dobrodošli ste študenti in dijaki, ki razpolagate z izvirno idejo za vašo prihodnost. Pri spletnem portalu MojeDelo.com se namreč zavedamo, da boste čez par let ravno vi nosilci trga dela, zato moramo naše spletno mesto in mobilno aplikacijo prilagoditi vašim potrebam in željam. Prijaviš se lahko individualno ali s tvojima dvema najljubšima veleuma.

 

Prijava ni potrebna
Ura:

12:00-12:45

Predavatelj:

Milan Gabor

Predavalnica:

Predavalnica MLADI

Etični hekerji – poklic prihodnosti

Strokovnjaki s področja informacijske varnosti so trenutno zelo iskan kader. Eden izmed takšnih zelo iskanih poklicev je tudi etični heker.

Kakšne lastnosti mora imeti oseba, kaj mora znati in kakšne so njegove posebnosti?

Spoznajte se s tem zanimivim poklicem tekom predavanja in ugotovite, če je primeren tudi za vas!

Vabljeni!

 

 

 

Prijava ni potrebna
Ura:

13:00-13:45

Predavatelj:

Dr. Aljaž Stare

Predavalnica:

Predavalnica MLADI

Vodenje projektov za tehnične profile

Na predavanju bomo podrobneje spoznali nekatere značilnosti vodenja projektov:

– Vloga vodje projekta skozi vse faze projekta

– Področje managementa projekta

– Načrtovanje in nadzor projekta

– Vodenje projektnega teama

– Agilne projektne pristope (SCRUM)

Vabljeni, da skupaj odkrijemo skrivnosti vodenja projektov!

 

 

 

 

Prijava ni potrebna
Ura:

14:00-14:45

Predavatelj:

Sonja Peklenik

Predavalnica:

Predavalnica MLADI

Osebnostni cocktail – isti cilji, različne poti

Spoznali bomo svoj osebnostni tip ter osnovne značilnosti vsakega tipa posebej. Po tem nam bo bolj jasno kaj so naše močne in nekoliko manj močne značilnosti. Kaj nas navdušuje, kaj nas moti? Kaj nas motivira ter kaj nas ovira ali omejuje?

Skozi humoren način se bomo prebili skozi svoje močne in šibke točke ter se naučili kako ustrezno pristopiti k drugim osebnostnim tipom. Ne gre za dolgovezna testiranja, gre za pozorno opazovanje ljudi, ki nas obkrožajo ter prepoznavanje njihovih osnovnih komunikacijskih značilnosti.

Uporabili bomo osebnostno tipologijo Insights, ki izhaja iz temeljnih in preverjenih konceptov psihologije vedenja, zlasti iz del C.G. Junga in dr. Williama Marstona ter iz drugih, poznejših tipologij.

 

Prijava ni potrebna
Ura:

15:00-15:45

Predavatelj:

Boštjan Romih

Predavalnica:

Predavalnica MLADI

Influencerji – moderirani pogovor

Pridružite se nam na zanimivi okrogli mizi, kjer bo moderator Boštjan Romih iz gostov, znanih slovenskih “influencerjev”, izbrskal skrivnosti njihovih karier – kako so začeli? Kdaj so začutili, da jim je uspelo? kakšne nasvete imajo za vse, ki jih tovrsten življenjski slog zanima? Pridružili se nam bodo Katarina Benček, Midva kuhava, Alenka Košir, Cool fotr – pogovor pa bo moderiral Boštjan Romih. Ne zamudite, zanimivo bo!

Prijava ni potrebna
Ura:

16:00-16:45

Predavatelj:

Blaž Kocbek

Predavalnica:

Predavalnica MLADI

Izdelava inovativnega življenjepisa z uporabo HTML in CSS

Ker svet iz dneva v dan postaja bolj digitalen je sedaj pravi čas, da se tudi vaš življenjepis preseli iz papirja na splet. Pogosto ta predstavlja prvi stik, ki ga imate z bodočimi delodajalci, in življenjepis v obliki spletne strani je zagotovo inovativen način, ki vam bo omogočal, da izstopate iz množice kandidatov ter napravite vtis. Tekom predavanja si bomo na praktičnem primeru pogledali, kako si lahko tudi ljudje brez naprednejših veščin programiranja ustvarijo svoj digitalni življenjepis in s tem izboljšajo možnosti zaposlitve.

Vabljeni!

 

 

Prijava ni potrebna
Ura:

17:00-17:45

Predavatelj:

Filip Pesek

Predavalnica:

Predavalnica MLADI

Kako lahko z uporabo digitalnega marketinga in ostalih prefriganih orodij prideš do svoje sanjske karierne priložnosti

Filip Pesek nam bo v tem spletnem izobraževanju razkril točen “step by step” sistem, s katerim bi se on osebno – če bi trenutno iskal zaposlitev ali poklic – lotil te pomembne naloge.

Namig: obisk tega predavanja priporočamo predvsem tistim, ki si ne želijo zgolj še ene službe, pač pa resnega kariernega preskoka.

 

Prijava ni potrebna
Ura:

18:00-18:45

Predavatelj:

Sašo Kronegger

Predavalnica:

Predavalnica MLADI

Digitalni odtis v času koronavirusa

Delodajalec, delojemalec in spletna omrežja – kako se tu znajdemo kot posamezniki? Kako se najbolje zaščititi?

Predavanje bo poleg odgovor na zgornja vprašanja ponudilo tudi nasvete kaj lahko objavljamo, katerih informacij naj ne objavljamo, kako se ravnati pri delu na daljavo; kateri so plasični zapleti? Kako zavarovati svojo osebnost?

Udeležite se predavanja in »popravite« svoj digitalni odtis!

 

 

Prijava ni potrebna
Ura:

10:00-10:45

Predavatelj:

Sklad Kadri

Predavalnica:

KARIERA IN NAVDIH

Kako tržiti svojo izkušnje in zrelost

V okviru webinarja bodo podjetja predstavila praktične ukrepe, ki jih izvajajo za starejše zaposlene.

Z vami bodo podelila izzive, s katerimi se srečujejo na področju zaposlovanja, vključevanja in motiviranja starejših zaposlenih. Zaupala nam bodo tudi, katera znanja, veščine in kompetence iščejo pri svojih bodočih zaposlenih ter kaj lahko iskalci zaposlitve sami naredijo, da bodo bolj konkurenčni na trgu dela. Izvedeli boste še, kako svoje skrite adute uporabiti v svoj prid.

Prijava ni potrebna
Ura:

11:00-11:45

Predavatelj:

Boštjan Nachbar

Predavalnica:

KARIERA IN NAVDIH

Motivacijsko predavanje – karierna pot Boštjana Nachbarja

Pridružite se nam na zanimivem pogovoru z nekdanjim košarkašem Boštjanom Nachbarjem, ki vam bo razkril zanimivosti svoje karierne poti.

Katere točke so bile prelomne v njegovi karieri? Katera znanja sam pri sebi najbolj ceni, in jih s pridom izkorišča? Kaj vse je potrebno, da je človek v življenju uspešen? Ne zamudite – po pogovoru bo Boštjan odgovarjal tudi na vaša vprašanja!

Prijava ni potrebna
Ura:

12:00-12:45

Predavatelj:

Nastja Raj in Jana Rožac, svetovalki mreže EURES

Predavalnica:

KARIERA IN NAVDIH

Zaposlitvene priložnosti v Evropi

Webinar »Zaposlitvene priložnosti v Evropi«  je namenjen vsem, ki razmišljate o možnosti nadaljevanja kariere v Evropi. Na njem bomo predstavili:

• storitve EURES;
• osnovne informacije o iskanju zaposlitve v Evropi;
• nasvete in namige, kje najti prosta delovna mesta in
• vaše pravice med delom v drugi državi.

Webinar bosta izvedli svetovalki mreže EURES (European Employment Services – Evropska služba za zaposlovanje) Nastja Raj in Jana Rožac. Trajal bo 45 minut, vključno z odgovori na vprašanja, ki jih boste lahko udeleženci postavili v klepet ali pa po predavanju neposredno izvajalkama.

 

 

Prijava ni potrebna
Ura:

13:00-13:45

Predavatelj:

Katja Katarina Zakrajšek, psihologinja, HR Manager Euro Plus, d.o.o.

Predavalnica:

KARIERA IN NAVDIH

Psihološka testiranja

Psihološka testiranja postajajo vedno pogostejši sestavni del selekcijskih postopkov. Z njimi namreč delodajalci skušajo pridobiti poglobljene informacije o kandidatih, o njihovih kompetencah ter osebnostnih značilnostih, ki bi se utegnile pomembno odražati na delovnem mestu. Mnogim kandidatom pa takšni testi še vedno predstavljajo neznanko, lahko jim vzbujajo strah. Te strahove bomo skupaj razbijali na našem webinarju, kjer si bomo odgovorili na vprašanja, kot so:

– Kaj je namen psiholoških testiranj in zakaj jih delodajalci uporabljajo?

– Kdo lahko opravlja psihološka testiranja?

– Kako izgledajo takšna testiranja in kaj merijo?

– Se lahko na takšna testiranja kako pripravim?

– Kaj lahko kot kandidat pridobim iz psiholoških testiranj?

– Kako je z interpretacijo rezultatov psiholoških testiranj?

Prijava ni potrebna
Ura:

14:00-14:45

Predavatelj:

Špela Pogačnik Nose (Nacionalni center Europass, CPI)

Predavalnica:

KARIERA IN NAVDIH

Novo Europass okolje: kaj je in kaj ponuja

 

 

 

Prijava ni potrebna
Ura:

15:00-15:45

Predavatelj:

Monika Burjek

Predavalnica:

KARIERA IN NAVDIH

Kako prepričati na zaposlitvenem razgovoru?

Posvetili se bomo zaposlitvenemu razgovoru. Izvedeli boste:

  • Kaj je namen zaposlitvenega razgovora?
  • S čim lahko prepričamo delodajalca in na kaj je ta pozoren med samim razgovorom?
  • Kaj pomeni dobra priprava na razgovor?
  • Katera so tipična vprašanja in kako lahko nanje odgovorimo?
  • Kaj lahko med razgovorom vprašamo bodočega delodajalca?
  • Kaj pomeni idealno izveden razgovor?

Poseben poudarek pa bo na trenutno aktualnih video zaposlitvenih razgovorih. Vabljeni!

Prijava ni potrebna
Ura:

16:00-16:45

Predavatelj:

prof. dr. Matej Tušak, psiholog na UL, Fakulteti za šport

Predavalnica:

KARIERA IN NAVDIH

Smernice in poti do uspeha

Skozi predavanja se bomo ustavili pri ključnih dejavnikih na poti do uspeha v poslovnem in zasebnem življenju. Govorili bomo o motivaciji, o samomotivaciji, samodisicplini, o pomenu samozavesti, pravilnega postavljanja ciljev, iskanja vzrokov pri sebi in učinkovitega reagiranja v stresni situaciji. Pogovarjali se bomo tudi o čustveni inteligentnosti, o pomenu spretnosti komuniciranja, teamskega dela in učinkovitega vodenja. Skozi različne primere iz vsakodnevnega življenja bomo osvetlili različne vzornike in poudarili nekatere njihove lastnosti, ki so bile ključne za preboj iz povprečja. Cilj predavanja je motivirati udeležence, da so sami kreatorji svojega uspeh ter da so meje postavljena v naših glavah. Premikanje teh meja pa je povezano z vloženim delom, vztrajnostjo in odgovornostjo.

 

 

 

Prijava ni potrebna
Ura:

17:00-17:45

Predavatelj:

Karl-Johan Hasselstrom

Predavalnica:

KARIERA IN NAVDIH

Želje in pričakovanja na slovenskem trgu dela

Skozi predavanja se bomo ustavili pri ključnih dejavnikih na poti do uspeha v poslovnem in zasebnem življenju. Govorili bomo o motivaciji, o samomotivaciji, samodisicplini, o pomenu samozavesti, pravilnega postavljanja ciljev, iskanja vzrokov pri sebi in učinkovitega reagiranja v stresni situaciji. Pogovarjali se bomo tudi o čustveni inteligentnosti, o pomenu spretnosti komuniciranja, teamskega dela in učinkovitega vodenja. Skozi različne primere iz vsakodnevnega življenja bomo osvetlili različne vzornike in poudarili nekatere njihove lastnosti, ki so bile ključne za preboj iz povprečja. Cilj predavanja je motivirati udeležence, da so sami kreatorji svojega uspeh ter da so meje postavljena v naših glavah. Premikanje teh meja pa je povezano z vloženim delom, vztrajnostjo in odgovornostjo.

 

 

 

Prijava ni potrebna
Ura:

18:00-18:45

Predavatelj:

Bine Volčič

Predavalnica:

Predavalnica KARIERA IN NAVDIH

Motivacijsko predavanje – karierna pot Bineta Volčiča

Kako je svojo poznano kuharsko pot začel znani chef in lastnik bistroja Monstera, Bine Volčič?

V vodenem pogovoru bomo izvedeli vse od A do Ž o njegovi karieri. Kdaj se je odločil za kuharsko kariero? je bolj pomembna kuharska izobrazba, ali izkušnje in kuharska žilica? Katere so tiste sestavine, ki so pomembne za vsak uspešen karierni recept?

Preverite 🙂

 

 

 

Prijava ni potrebna