PROGRAM


Predavanja bodo potekala v predavalnici

Mestne Občine Nova Gorica

11.00 – 12.00

MEDIJSKI POSVET O TRGU DELA V GORIŠKI REGIJI

Debata

S sogovorniki bomo iskali rešitve na področju zaposlovanja, predstavili uspešna podjetja in odgovorili na številna vprašanja glede služb v sosednji Italiji, ter nenazadnje spregovorili o enih izmed bolj perečih tem: kaj lahko naredimo, da bomo mlade, polne znanja, zadržali doma.

Na medijskem posvetu bodo sodelovali:
Zoran Savin, direktor Moje delo d.o.o.;
Vesna Petric Uran, direktorica OS Nova Gorica Zavod za zaposlovanje;
Peter Korenjak, vodja kadrovsko splošnih zadev, Salonit Anhovo, d.d.;
Lavra Markič, HIT d.d. in
Andrej Markočič, vodja Kabineta župana MO Nova Gorica.

Povezovanje: Alenka Mirt

12.30-13.30

ZAVOD RS ZA ZAPOSLOVANJE, OS NOVA GORICA

Uporaba družbenih omrežij pri procesu zaposlovanja in iskanja zaposlitve
Predavateljica: Ga. Marina Brankovič

Družbena omrežja, kot so Facebook, Twitter, Myspace, Instagram, Snapchat, že skoraj desetletje močno vplivajo na naš vsakdan. Uporabljamo jih lahko za povezovanje s potencialnimi kadri oziroma zanimivimi delodajalci in pregled njihovih družbenih omrežij, načrtovanje kadrov, objavo prostih delovnih mest, zbiranje prijav, grajenje spletnega ugleda in podobno. Številne raziskave opravljene po vsem svetu nakazujejo, da družbena omrežja utirajo nove poti na trgu dela.

Iskanje zaposlitev s pomočjo družbenih omrežij
Predavateljica: Ga. Jana Krušič

Seznanitev iskalcev zaposlitve z možnostmi, ki jim jih na področju pridobivanja informacij, povezanih z iskanjem zaposlitvenih priložnosti, ponujajo socialna omrežja. Seznanitev z uporabo družbenih omrežij YouTube, Facebook, Twitter s poudarkom na koristnosti za uspešnejše iskanje zaposlitve.

Predstavitev aktualnih prostih delovnih mest (kuhar, natakar, strojnik, univ. dipl. inž. strojništva, zidar) s strani delodajalcev izbranim kandidatom
Predavajo: Predstavniki podjetij

Delodajalci z aktualnimi prostimi delovnimi mesti predstavijo glavne zahteve za zasedbo.

14.00-15.30

DELAVNICA ZA SPOZNAVANJE VEŠČIN ZA VSAKO VRSTO KARIERE

GEA COLLEGE – FAKULTETA ZA PODJETNIŠTVO

Delavnica je univerzalno namenjena ljudem različnih starosti ne glede na izobrazbo, delovne izkušnje, osebnostne značilnosti, zaposlitveni status in drugo. Prvi del delavnice predstavlja izziv gradnje stolpa iz nenavadnih materialov, v drugem delu pa moderator izvede brainstorming na temo veščin / disciplin, ki so bili potrebne pri izgradnji stolpa ter jih v nadaljevanju tudi predstavi.

Predavatelj: Rok Koželj

16.00-17.00

KAKO USPEŠNO ISKATI ZAPOSLITEV

MOJE DELO D.O.O.

Sodobni trg dela je drugačen kot tisti, ki so ga poznali naši starši in kaže, da se bo v bližnji prihodnosti na njem vse obrnilo na glavo. Odnosi med delodajalci in zaposlenimi, zakoni ponudbe in povpraševanja, vzorci uspeha in oblike delovnih razmerij… vse bo drugače. Kakšne so možnosti mladega posameznika v tem “krasnem novem svetu” in kaj sploh lahko stori?

Predavatelj: Gorazd Prah, karierni coach

ZADNJI NOVICI

Karierni sejem MojeDelo.com tudi le...

Živite na Goriškem? Razmišljate o menjavi službe, pa ne veste kako začeti? No, Karierni sejem MojeDelo.com, 5. marca v Novi Gorici, je definitivno pravi dogodek za začetek. Čakajo vas perspektivni delodajalci iz lokalnega okolja, zan...

Preberi

Karierni sejem MojeDelo.com se vrača v Ljubljano!

Približuje se že tradicionalni Karierni sejem MojeDelo.com v Ljubljani, ki se bo letos odvijal 7. novembra 2019 v vseh treh etažah Cankarjevega doma. Sejem ni namenjen samo tistim, ki aktivno iščete zaposlitev – letos smo se še pose...

Preberi