POLIDENT D. O .O.

NASLOV PODJETJA: VOLČJA DRAGA 42, 5293 VOLČJA DRAGA

INTERNETNA STRAN: WWW.POLIDENT.SI

E-NASLOV: kadri@polident.si

ŠTEVILO ZAPOSLENIH: 115

OPIS PODJETJA

1958 – Ustanovljen je bil Polident, kot oddelek v okviru podjetja Poligalant. Nahajal se je v Prvačini, kjer so proizvajali umetne akrilatne zobe imenovane Super po t. i. suhem postopku. To je bila tehnologija nasipanja akrilatnega prahu v kalupe, ročnega oblikovanja prahu ter segrevanja kalupov in stiskanja v ročnih stiskalnicah.
1971 – Proizvodnja se je preselila v Volčjo Drago, kjer je še danes.
1975 – Uveden je bil mokri postopek izdelave zob Cross Linked, ki se v modificirani obliki uporablja še danes.
1978 – Ustanovljen je bil TOZD Polident. To je bil prvi korak na poti k neodvisnosti. Direktor TOZD-a Polident je bil Adolf Pahor.
1979 – Začela se je proizvodnja prvih tri slojnih akrilatnih zob imenovanih CLTS ter baznih akrilatov za proteze. Odprti so bili novi proizvodni prostori v Štanjelu.
1981 – Postavljena je bila nova linija za galvanizacijo in modeliranje. Poskusno so bila izdelana prva orodja za proizvodnjo zob.
1982 – Odprt je bil obrat Zalošče, kjer se je začela proizvodnja vložnih mas.
1984 – Zgrajena je bila nova stavba za Polident v Volčji Dragi.
1989 – Na osnovi glasovanja na referendumu, se je Polident odcepil od Poligalanta in postal samostojno neodvisno podjetje s polno odgovornostjo Polident p. o.. Stanislav Ponikvar je bil takratni direktor družbe. V istem letu je družba uvedla novo galvansko tehnologijo za proizvodnjo orodij za zobe.
1990 – Družba je začela proizvajati tri-slojne umetne akrilatne zobe Primodent, za katere je bil podeljen NIOM Certifikat ustreznosti zob zahtevam standarda ISO 3336:1993. Ime Primodent je bilo zaščiteno v 20-tih državah. Leto 1990 je bilo zelo burno. Slovenija se je odcepila od tedanje Jugoslavije, trg v državah bivše Jugoslavije je začel upadati in naše tržišče se je zelo skrčilo. Poleg tega je slovensko podjetje Lek začelo proizvajati umetne akrilatne zobe in jih plasirati na slovensko tržišče. Kmalu so se odprle meje za vse proizvode iz tujine in kar naenkrat smo bili na tržišču soočeni z vso svetovno konkurenco. Primodent zobje so nam pomagali, da smo presegli največjo krizo. Uspešno smo jih plasirali na trg v Avstralijo s pomočjo takratnega generalnega direktorja Draga Šuca. Pod njegovim vodstvom je Polident začel izvažati tudi v druge države sveta.
1996 – Polident se je privatiziral in postal delniška družba z večinskim deležem na strani zaposlenih, bivših zaposlenih in že upokojenih delavcev Polidenta. Za direktorja je bil takrat izvoljen Janko Krušič. V naslednjih letih je družba KBM Infond postala večinski lastnik Polidenta z 51% deležem. V tem času je Polident začel proizvajati dvoslojne zobe Cross linked 2 in prvič samostojno nastopal na mednarodnem dentalnem sejmu v Kölnu. Postavil je novo računalniško mrežo in vpeljal nov poslovni informacijski sistem.
1999 – Oblikovana je bila Polidentova spletna stran. Izdelano je bilo prvo orodje za novo obliko zob po CAD-CAM postopku.
2001 – Pridobljena sta bila certifikata ISO 9001 in EC certifikat, nabavljena je bila oprema za strojno poliranje zob.
2003 – Začela se je proizvodnja akrilata za začasne krone in mostičke Politemp in fosfatne vložne mase Polivest.
2005 – Podjetje je, zaradi prostorske stiske, kupilo dodatne prostore tovarne Mizar. Isto leto je bil nabavljen CNC rezkalni stroj, namenjen izdelavi vseh orodij za proizvodnjo zob. Ob koncu istega leta je KBM Infond prodal svoj lastniški delež podjetju Konik d. o. o., ki je s tem postalo večinski lastnik družbe Polident d. d..
2006 – Pridobljena je bila laboratorijska stiskalnica v razvojnem laboratoriju, ki je omogočila še bolj kvalitetno razvojno delo in kontrolo kvalitete na področju zob. Ob koncu istega leta je Dani Pečečnik postal generalni direktor, ki je nadaljeval razvojno delo Polidenta. V ta namen so bili že v naslednjem letu nabavljeni 3D scanner, računalniški program free form in fantomska roka za profesionalno izpopolnjevanje oblik, kot tudi pakirni stroj za avtomatsko polnjenje in pakiranje vložnih mas. Zaradi pomanjkanja prostora so bili zgrajeni novi prostori za razvojni oddelek, nov demonstracijski laboratorij in moderno skladišče. Trend razvoja podjetja se nadaljuje, saj je bil nabavljen stroj za poliranje orodij, ki je znatno prispeval k povečanju kvalitete površine orodij in s tem posledično tudi kvalitete zob. Obe napravi sta potrebni za uspešen razvoj dentalnih materialov, ki jih proizvajamo. Po uspešnem zaključku razvoja novega medicinskega pripomočka CAD-CAM disk smo pričeli s proizvodnjo in prodajo diskov.
2011 – Polidentovi strokovnjaki so začeli intenzivneje delati na razvoju nove družine umetnih zob Ref-line. Zobje Ref-line so anatomsko oblikovani večslojni zobje namenjeni za izdelavo protetičnih nadomestkov nove generacije.
2012 – V podjetju se nadaljuje trend investicij v novo opremo za potrebe razvoja in proizvodnje novih zob. Pridobljen je bil software za regulacijo stiskalnic.
2013 – Začeli smo s proizvodnjo in prodajo novih zob Ref-line.

Poslovanje Polidenta je zelo dobro in delo, ki je bilo do sedaj opravljeno, je trdna osnova za prihodnost podjetja, čeprav je konkurenca v svetu zelo huda. Z ekipo, ki danes šteje 127 zaposlenih in mladim, fleksibilnim in ciljno orientiranim vodstvom, si prizadevamo za kvaliteto in inovativnost proizvodov. Ponosni smo na dejstvo, da se celoten proces proizvodnje – od načrtovanja, do končnega proizvoda – še vedno odvija pri nas, v Sloveniji. Nenehno vlagamo v modernizacijo, zaradi povečanih potreb pa bomo v prihodnjih dveh letih razširili proizvodnjo in dodali novo skladišče. Naše proizvode prodajamo v preko 50 držav po vsem svetu, prvovrstna kvaliteta pa nas postavlja ob bok vodilnim svetovnim podjetjem v dentalni panogi.

Rastemo.
V Polidentu si že od leta 1958 prizadevamo ostati med vodilnimi razvijalci dentalnih proizvodov in jih nuditi zahtevnim kupcem z vseh koncev sveta. Naše proizvode uporabljajo zobotehniki in zobozdravniki v več kot 50-ih državah po vsem svetu. Vsako leto se naši skupini sodelavcev in prijateljev pridruži še kakšna regija in država. Ponosni smo, da naši proizvodi ne poznajo meja in da naše zobe uporabljajo tako na največjih trgih, kot so ZDA, EU, Rusija in Iran, kot tudi na najbolj oddaljenih trgih Avstralije in Nove Zelandije ter celo na majhnem otoku Reunion v Indijskem oceanu.

Razvijamo.
Že od leta 1958 neprestano razvijamo nove in izboljšujemo obstoječe proizvode. Naš cilj je nuditi resnično kakovostne in estetsko dovršene izdelke, s katerimi lahko naši kupci, zobotehniki in zobozdravniki svojim strankam zagotovijo najboljšo storitev. Smo in želimo ostati na čelu razvoja in uvajanja novih tehnologij v dentalni industriji, s čimer širimo paleto vodilnih proizvodov, ki so na razpolago našim kupcem.

Zagotavljamo kakovost.
Zavedamo se, da se kakovost proizvodov in celotnega podjetja začne z urejenostjo organizacije in spoštovanjem pravil in predpisov. Zato je naše podjetje certificirano v skladu s standardoma ISO 9001 in ISO 13485, za naše proizvode smo prejeli certifikat CE, obenem pa tudi dodatne certifikate, ki jih posamezen trg zahteva.

GLAVNE DEJAVNOSTI PODJETJA

Polident je proizvajalec izdelkov za zobozdravstvo. Najpomembnejši proizvodi so umetni zobje, akrilati, CAD-CAM diski in vložne mase, izdelujemo pa tudi nekatere druge proizvode. Poleg tega smo razširili prodajni program z izdelki tujih proizvajalcev.

ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

Naše vrednoste, ki so vodilo našega poslovanja, so globoko zakoreninje v zgodovini in nas spremljajo že 58 let. Dobra organizacijska klima in skrb za zdravje ter osebni in karierni razvoj zaposlenih ter nenazadnje ugled in zadovoljstvo vseh deležnikov, ki so povezani s poslovnim okoljem podjetja, so na vrhu seznama med vrednotami podjetja.

VIZIJA IN CILJI

Naš cilj je, da smo konkurenčni na trgu, povečujemo tržni delež, imamo trajno dobre poslovne rezultate in s tem zadovoljne zaposlene, stranke in lastnike. Da to dosegamo:
• smo odgovorni do svojega dela,
• stalno vlagamo v znanje (strokovnost),
• izboljšujemo tehnologijo, proizvode in organizacijo,
• skrbimo za razpršenost trga,
• delamo na izboljševanju ugleda Polidentovih blagovnih znamk,
• sledimo zahtevam standardov EN ISO 9001, EN ISO 13485, CAS/CSA-ISO 13485 in Direktiv o medicinskih pripomočkih MDD 93/42/EGS in MDR SOR/98-282.

POLIDENT  –  prijazna  industrija  kakovostnih  dentalnih proizvodov.

DELOVNA MESTA, KATERA ŽELIMO ZAPOLNITI

V naslednjih letih se bomo v Polidentu, tako kot v ostalih podjetjih s tradicijo, srečevali z menjavo generacije. V svoje delovno okolje bomo vključevali kadre predvsem z znanjem in izkušnjami s področja strojništva, zobotehnike, kemije in prodaje ter proizvodnje. Potrebovali bomo kadre na vseh ravneh izobrazbe.

KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

V Polidentu bodo priložnost dobili kandidati, ki bodo v svoje delo vnesli inovativnost, odgovornost, zanesljivost, samoiniciativnost, urejenost ter vztrajnost pri doseganju zastavljenih ciljev. V svoje delovno okolje bomo vključevali kandidate, ki bodo izkazali visoko motiviranost za delo in bodo podjetju pripadni. Pomembna pa je tudi trajna skrb za izboljšave delovnih procesov na vseh področjih dela.

KAJ PONUJAMO SVOJIM ZAPOSLENIM

Zaposleni so v Polidentu deležni dela v uspešnem podjetju, sodelovanja s strokovnjaki na področju dentalne industrije ter razvoja tehnologij in tehnoloških postopkov, možnosti dodatnega izobraževanja in izpopolnjevanja ter s tem osebnega razvoja. Zaposlenim nudimo urejeno, zdravo in varno delovno okolje.

Kategorije:
  • Delodajalci
  • Kemija in farmacija
  • Proizvodnja, industrija
  • Strojništvo in metalurgija
  • Tehnična dela
  • Trženje, prodaja, komerciala
  • Zdravstvo, nega
© 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov