Pošta Slovenije d.o.o.

NASLOV PODJETJA: Slomškov trg 10, 2000 Maribor

INTERNETNA STRAN: www.posta.si

E-NASLOV: zaposlitev@posta.si

ŠTEVILO ZAPOSLENIH: 5635

OPIS PODJETJA

Smo uspešna gospodarska družba v 100-odstotni lasti Republike Slovenije s 5.600 zaposlenimi ter tako pomemben akter v slovenski družbi. Smo eden od vodilnih partnerjev gospodarstva, izvajamo univerzalno poštno storitev in zakonsko določeno dostopnost oziroma pokritost poštnega omrežja. Naše poslanstvo opravljamo zanesljivo. Zanesljivost je velika obljuba. Izpolnjujemo jo z ljudmi, ki obvladajo svoje delo in ga opravljajo z osebno odgovornostjo. V skladu s poslanstvom in vizijo podjetja stremimo k tehnološki odličnosti, podjetnosti in poslovni uspešnosti. Smo zanesljiva vez v pretoku informacij, denarja in blaga. To je naše poslanstvo.

GLAVNE DEJAVNOSTI PODJETJA

Primarna dejavnost podjetja je izvajanje univerzalne poštne storitve. Ključni področji za rast in uspešnost Pošte Slovenije so paketne in logistične storitve. Z načrtovanimi in že uvedenimi novostmi svoje storitve še bolj približujemo uporabnikom: tam kjer so in takrat, ko te storitve potrebujejo. V podjetju izvajamo tudi sodobne informacijske storitve, svojim strankam pa nudimo tudi denarne storitve, prodajo blaga na poštnih okencih in v spletni trgovini, sklepanje zavarovanj, LX-telegrame, filatelijo in osebne poštne znamke, oglaševanje …

ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

V Pošti Slovenije nas pri delu ter v medosebnih odnosih in odnosu do okolja vodijo naslednje vrednote:
– odnos do kakovosti: vsi zaposleni prispevamo k doseganju standardov kakovosti;
– odnos do strank: stranke so središče vsega, kar počnemo;
– odnos do zaposlenih: gradimo medsebojno zaupanje, spoštovanje in sodelovanje;
– odnos do podjetja: zaposleni se zavedamo nujnosti sprememb in stalnih izboljšav;
– odgovornost: spodbujamo odgovornost do sodelavcev, uporabnikov, širše skupnosti in Pošte Slovenije.

NAŠA VIZIJA IN CILJI

S svojimi rešitvami in visoko kakovostjo storitev  želimo biti  vpeti v zadovoljevanje potreb državljanov, podjetij in države Slovenije. Hkrati Pošta Slovenije namerava postati vodilni logistični operater, ki nudi celovito logistično podporo podjetjem na celotnem območju RS, v regiji in na mednarodnih trgih storitev za državne institucije, poslovne odjemalce in prebivalstvo.

DELOVNA MESTA, KI JIH ŽELIMO ZAPOLNITI

Delovno mesto PISMONOŠA (m/ž)
Naloge dela: sprejemanje pošiljk, dostavljanje vseh vrst pošiljk, opravljanje denarnih storitev na terenu, opravljanje sprejema in dostave pošiljk in sklepov v poslovnih prostorih uporabnikov, dostavljanje poštnih pošiljk v poštna spravišča in dostavnike, izpraznjevanje poštnih nabiralnikov, nakladanje in razkladanje pošiljk, prevzemanje, prevažanje, izmenjavanje in odpravljanje pošiljk in poštnih sklepov, vzdrževanje delovnih sredstev, izvajanje drugih opravil skladno z usposobljenostjo in navodili.

KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Poleg formalnih zahtev, pozitivno energijo in veselje do dela z ljudmi.
Od pismonoša se pričakuje, da ima dobre komunikacijske sposobnosti, saj pismonoša opravi prvi stik s stranko ter s svojim odnosom do stranke predstavlja Pošto Slovenije, družbo kot celoto. Njegov odnos do strank in poznavanje vseh vrst storitev so ključnega pomena za družbo. Delo pismonoša predstavlja neposredno odgovornost za kakovost opravljenih storitev, prav tako pa v širino njegovega dela spada tudi delo z gotovino, vrednostnimi papirji in drugimi plačilnimi sredstvi.
Strokovna izobrazba: nižja poklicna izobrazba ali končana osnovna šola in 5 let delovnih izkušenj
Zahtevana znanja:  vozniški izpit  B kategorije, osnovno računalniško znanje, osnovno znanje slovenskega jezika
Priporočena znanja: vozniški izpit A kategorije
Zahtevana potrdila: potrdilo o nekaznovanosti
Psihofizične sposobnosti: komunikativnost, sposobnost dela s strankami, motorična koordinacija, popolnoma zdrava gibala, urejenost, razločen govor.

KAJ PONUJAMO SVOJIM ZAPOSLENIM?

Fleksibilno in dinamično delo, možnost izpopolnjevanja in usposabljanja, redno plačilo, zagotavljanje varnosti in zdravja pri delu (cepljenje proti gripi, cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu,  preventivni pregledi).

Kategorije:
  • Delodajalci
  • Transport, nabava, logistika
© 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov