Pošta Slovenije d.o.o.

NASLOV PODJETJA: Slomškov trg 10, 2000 Maribor

INTERNETNA STRAN: www.posta.si

E-NASLOV: zaposlitev@posta.si

ŠTEVILO ZAPOSLENIH: 5.510

OPIS PODJETJA

Skupino Pošta Slovenije predstavlja več kot 5500 zaposlenih. Skupino, ki je v lasti Republike Slovenije, poleg obvladujoče družbe, Pošte Slovenije, sestavlja še sedem odvisnih družb z med seboj prepletenimi poštnimi, finančnimi. logističnimi in informacijskimi storitvami.:

 

  • EPPS – Elektronsko pismo pošte Slovenije

kjer je osnovna konkurenčna prednost ponudba celovitih rešitev – svetovanje in izdelava obrazcev, izpisovanje obrazcev, izdelave pošiljk do izvajanja zamenljivih poštnih storitev ter pošiljanje elektronskih pisem na elektronske naslove.

  • PS Zavarovalno zastopništvo

Trženje zavarovalniških storitev v okviru poštne mreže, predvsem na poštnih okencih, opravljanje poslov zavarovalnega zastopanja.

  • PS Moj paket

Spletna trgovina s prodajnimi kanali za poslovno in splošno javnost, prodaja trgovskega blaga v poštnih poslovalnicah.

  • Feniksšped

Organizacija letalskih, pomorskih in cestnih prevozov v domačem in mednarodnem prometu ter  carinsko zastopanje.

  • APS plus,

Izvajanje dnevne digitalizacije dokumentov vhodne interne pošte za gospodarska podjetja in javne ustanove.

  • PS logistika

Po skladiščnih zmogljivostih tretji največji slovenski logist zagotavlja logistične, transportne in špediterske storitve ter skladiščno dodelavo.

  • Invalidsko podjetje Pošte Slovenije, IPPS,

Podjetje skrbi za ohranjanje zaposlitev občutljivih skupin zaposlenih.

Povezane družbe s svojimi storitvami ustrezno dopolnjujejo in zaokrožajo ponudbo Pošte Slovenije oziroma s svojo dejavnostjo nudijo podporno vlogo njeni osnovni dejavnosti. Skupna nam je želja po učinkovitem ustvarjanju, ki prinaša dobre rezultate lastnikom družb, uporabnikom storitev in zaposlenim, ki to delo izvajamo. S strateškim načrtovanjem poslovnih procesov povečujemo prihodke in dodano vrednost zaposlenega.

Vredni zaupanja

98 % prenesenih pošiljk v enem delovnem dnevu

Prisegamo na kakovost, odgovornost in ustrezen odnos do strank, zaposlenih in podjetja. Tudi v razmerah povečane konkurence, tako v domačem kot v mednarodnem prometu, vsako leto znova presegamo predpisane standarde kakovosti.

V pošto verjamemo, nanjo se zanesemo. To je dediščina, ki jo na Pošti Slovenije ohranjamo s spoštovanjem preteklosti, s pozornim spremljanjem sprememb v sedanjosti in z zazrtostjo v priložnosti za prihodnost.

GLAVNE DEJAVNOSTI PODJETJA

Kdor išče zanesljivost, najde storitve Pošte Slovenije. Sodobne storitve družbe so zasnovane tako, da se prilagajajo obsegu in rasti poslovanja. Ključna področja za rast in uspešnost Skupine Pošta Slovenije so paketne, logistične in informacijske storitve. Poleg teh izvajamo tudi denarne storitve, storitve oglaševanja ter spletne in klasične prodaje trgovskega blaga. Posebno področje je filatelija, ki obsega tako izdajo rednih in priložnostih poštnih znamk, tako zasebnim kot poslovnim uporabnikom pa nudimo tudi možnost naročila osebnih poštnih znamk s poljubnim motivom.

ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

Vrednote so temelj organizacijske kulture in govorijo predvsem o načinu dela in sporazumevanja ter o medsebojnih razmerjih in odnosu do okolja. V Pošti Slovenije so temeljno vodilo vsakdanjega dela naslednje vrednote:
– odnos do kakovosti: vsi zaposleni prispevamo k doseganju standardov kakovosti;
– odnos do strank: stranke so središče vsega, kar počnemo;
– odnos do zaposlenih: gradimo medsebojno zaupanje, spoštovanje in sodelovanje;
– odnos do podjetja: zaposleni se zavedamo nujnosti sprememb in stalnih izboljšav;
– odgovornost: spodbujamo odgovornost do sodelavcev, uporabnikov, širše skupnosti in Pošte Slovenije.

NAŠA VIZIJA IN CILJI

S svojimi rešitvami in visoko kakovostjo storitev  želimo biti  vpeti v zadovoljevanje potreb državljanov, podjetij in države Slovenije. Hkrati Pošta Slovenije namerava postati vodilni logistični operater, ki nudi celovito logistično podporo podjetjem na celotnem območju RS, v regiji in na mednarodnih trgih storitev za državne institucije, poslovne odjemalce in prebivalstvo.

DELOVNA MESTA, KATERA ŽELIMO ZAPOLNITI

Delovno mesto PISMONOŠA/PISMONOŠINJA
Naloge dela: sprejemanje pošiljk, dostavljanje vseh vrst pošiljk, prodajanje trgovskega blaga, opravljanje denarnih storitev na terenu, opravljanje sprejema in dostave pošiljk in sklepov v poslovnih prostorih uporabnikov, dostavljanje poštnih pošiljk v poštna spravišča in dostavnike, izpraznjevanje poštnih nabiralnikov, nakladanje in razkladanje pošiljk, prevzemanje, prevažanje, izmenjavanje in odpravljanje pošiljk in poštnih sklepov, vzdrževanje delovnih sredstev, izvajanje drugih opravil skladno z usposobljenostjo in navodili.

KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Poleg formalnih zahtev, pozitivno energijo in veselje do dela z ljudmi.
Od pismonoša se pričakuje, da ima dobre komunikacijske sposobnosti, saj pismonoša opravi prvi stik s stranko ter s svojim odnosom do stranke predstavlja Pošto Slovenije, družbo kot celoto. Njegov odnos do strank in poznavanje vseh vrst storitev so ključnega pomena za družbo. Delo pismonoša predstavlja neposredno odgovornost za kakovost opravljenih storitev, prav tako pa v širino njegovega dela spada tudi delo z gotovino, vrednostnimi papirji in drugimi plačilnimi sredstvi.
Strokovna izobrazba: nižje poklicno izobraževanje
Zahtevana znanja: vozniški izpit B kategorije
Priporočena znanja: vozniški izpit A kategorije
Delovne izkušnje: Niso zahtevane.
Psihofizične sposobnosti: komunikativnost, sposobnost dela s strankami, motorična koordinacija, popolnoma zdrava gibala, urejenost, razločen govor.

KAJ PONUJAMO SVOJIM ZAPOSLENIM

Fleksibilno in dinamično delo, možnost izpopolnjevanja in usposabljanja, redno plačilo, zagotavljanje varnosti in zdravja pri delu (ceplenje proti gripi, cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu,  preventivni pregledi).

Kategorije:
  • Delodajalci
  • Transport, nabava, logistika
© 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov