Pošta Slovenije d.o.o.

NASLOV PODJETJA: Slomškov trg 10, 2000 Maribor

INTERNETNA STRAN: www.posta.si

E-NASLOV: zaposlitev@posta.si

ŠTEVILO ZAPOSLENIH: 5635

OPIS PODJETJA

Skupino Pošta Slovenije predstavlja več kot 6.300 zaposlenih. Skupino, ki je v lasti Republike Slovenije, poleg obvladujoče družbe, Pošte Slovenije, sestavlja še sedem odvisnih družb z med seboj prepletenimi poštnimi, finančnimi, logističnimi in informacijskimi storitvami.

Prisegamo na kakovost, odgovornost in ustrezen odnos do strank, zaposlenih in podjetja. Tudi v razmerah povečane konkurence, tako v domačem kot v mednarodnem prometu, vsako leto znova presegamo predpisane standarde kakovosti. 98 % prenesenih pošiljk v enem delovnem dnevu.

GLAVNE DEJAVNOSTI PODJETJA

Kdor išče zanesljivost, najde storitve Pošte Slovenije. Sodobne storitve družbe so zasnovane tako, da se prilagajajo obsegu in rasti poslovanja. Ključna področja za rast in uspešnost Skupine Pošta Slovenije so paketne, logistične in informacijske storitve. Poleg teh izvajamo tudi denarne storitve, storitve oglaševanja ter spletne in klasične prodaje trgovskega blaga. Posebno področje je filatelija, ki obsega tako izdajo rednih in priložnostih poštnih znamk, tako zasebnim kot poslovnim uporabnikom pa nudimo tudi možnost naročila osebnih poštnih znamk s poljubnim motivom.

ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

Vrednote so temelj organizacijske kulture in govorijo predvsem o načinu dela in sporazumevanja ter o medsebojnih razmerjih in odnosu do okolja. V Pošti Slovenije so temeljno vodilo vsakdanjega dela naslednje vrednote:
– odnos do kakovosti: vsi zaposleni prispevamo k doseganju standardov kakovosti;
– odnos do strank: stranke so središče vsega, kar počnemo;
– odnos do zaposlenih: gradimo medsebojno zaupanje, spoštovanje in sodelovanje;
– odnos do podjetja: zaposleni se zavedamo nujnosti sprememb in stalnih izboljšav;
– odgovornost: spodbujamo odgovornost do sodelavcev, uporabnikov, širše skupnosti in Pošte Slovenije.

NAŠA VIZIJA IN CILJI

S svojimi rešitvami in visoko kakovostjo storitev  želimo biti  vpeti v zadovoljevanje potreb državljanov, podjetij in države Slovenije. Hkrati Pošta Slovenije namerava postati vodilni logistični operater, ki nudi celovito logistično podporo podjetjem na celotnem območju RS, v regiji in na mednarodnih trgih storitev za državne institucije, poslovne odjemalce in prebivalstvo.

KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Poleg formalnih zahtev, pozitivno energijo in veselje do dela z ljudmi.
Od pismonoša se pričakuje, da ima dobre komunikacijske sposobnosti, saj pismonoša opravi prvi stik s stranko ter s svojim odnosom do stranke predstavlja Pošto Slovenije, družbo kot celoto. Njegov odnos do strank in poznavanje vseh vrst storitev so ključnega pomena za družbo. Delo pismonoša predstavlja neposredno odgovornost za kakovost opravljenih storitev, prav tako pa v širino njegovega dela spada tudi delo z gotovino, vrednostnimi papirji in drugimi plačilnimi sredstvi.
Strokovna izobrazba: nižje poklicno izobraževanje; Alternativa: končana osnovna šola in 5 let delovnih izkušenj
Zahtevana znanja: vozniški izpit B kategorije, Osnovno računalniško znanje, Slovenski jezik-osnovna raven
Priporočena znanja: vozniški izpit A kategorije
Delovne izkušnje: Niso zahtevane.
Psihofizične sposobnosti: komunikativnost, sposobnost dela s strankami, motorična koordinacija, popolnoma zdrava gibala, urejenost, razločen govor.
Drugo: Potrdilo o nekaznovanosti

KAJ PONUJAMO SVOJIM ZAPOSLENIM?

Fleksibilno in dinamično delo, možnost izpopolnjevanja in usposabljanja, redno plačilo, zagotavljanje varnosti in zdravja pri delu (cepljenje proti gripi, cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu, preventivni pregledi).

Kategorije:
  • Delodajalci
  • Transport, nabava, logistika
© 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov