PROGRAM

Predavanja bodo potekala v predavalnici Tramontana na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem po spodnjem urniku

16.00 – 19.00

VSEŽIVLJENJSKO UČENJE IN RAZVOJ KARIERE – NALOŽBA ZA DANES IN JUTRI

KARIERNI CENTER UNIVERZE NA PRIMORSKEM

Študijsko obdobje in karierna pot po večini nista kronološko zaporedna, pač pa se prepletata. Posameznika, ki bomo znali uspešno orientirati in motivirati na karierni poti, bo svoj preostali čas ciljno usmeril in razvijal svoje veščine. Delo, ki ga vlagamo v našo kariero je naložba tako za danes kot za jutri.

Predavatelj: izr. prof. dr. Dejan Hozjan

PRIJAVA

PREDAVANJE

PROAKTIVNOST JE KONKURENČNA PREDNOST

KARIERNI CENTER UNIVERZE NA PRIMORSKEM

S svetovanjem in načrtovanjem kariere lažje oblikujemo svoj karierni načrt, ki pa mu manjkajo dodatne veščine. Vseživljenjsko izobraževanje je vedno bolj pomemben del vsakega posameznika in z usmerjenim pridobivanjem formalnega in neformalnega znanja bomo postali bolj privlačni za delodajalce.

12.30 – 13.00

Predavateljici: Iris Skrt in Blanka Palčič

PREDAVANJE

OPIS ORODIJ IN PRIPOMOČKOV ZA VSEŽIVLJENJSKO KARIERNO ORIENTACIJO

ZAVOD REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ZAPOSLOVANJE OBMOČNA SLUŽBA KOPER

Zaradi sprememb na trgu dela in posledično sprememb pri svetovalnem dela smo ugotovili, da nujno potrebujemo nova, sodobnejša orodja in pripomočke za VKO. Izkušnje kažejo, da smo lahko bistveno bolj uspešni pri izgrajevanju kariere, če dobro poznamo sebe, svoje osebne karakteristike, svoje veščine in kompetence. Predstavljena orodja in pripomočki v katerikoli starosti in fazi življenja omogočajo prepoznavanje sposobnosti, kompetenc in interesov za sprejemanje odločitev na področju zaposlovanja, izobraževanja, usposabljanja in izbire poklica, hkrati pa ter omogočajo tako vodenje življenjskih in kariernih poti, da se teh sposobnosti in kompetenc zavedamo ter jih znamo uporabljati.

13.00 – 14.00

Predavateljici: Patricija Koren in Daira Balta

PREDAVANJE

KAKO USPEŠNO ISKATI ZAPOSLITEV

MOJE DELO D.O.O.

Sodobni trg dela je drugačen kot tisti, ki so ga poznali naši starši in kaže, da se bo v bližnji prihodnosti na njem vse obrnilo na glavo. Odnosi med delodajalci in zaposlenimi, zakoni ponudbe in povpraševanja, vzorci uspeha in oblike delovnih razmerij… vse bo drugače. Kakšne so možnosti mladega posameznika v tem “krasnem novem svetu” in kaj sploh lahko stori?

14.00 – 15.00

Predavatelj: Gorazd Prah, karierni coach

PREDAVANJE

INOVATIVNOST, PODJETNIŠTVO IN PODPORNO PODJETNIŠKO OKOLJE

UIP UNIVERZITETNI RAZVOJNI CENTER IN INKUBATOR PRIMORSKE

Vse več mladih in tudi ostalih se odloča za podjetniško pot in uresničitev lastne podjetniške ideje. Pot pa ni enostavna, saj se je od podjetniške ideje do uspešnega podjetja potrebno soočiti s številnimi izzivi in vprašanji. Predstavljeni bodo primeri dobre prakse start-up podjetništva, storitve podpornega podjetniškega okolja ter vloga inkubatorja na regionalni ravni.

15.00 – 16.00

Predavatelj: mag. Andrej Medved

DELAVNICA

DELAVNICA ZA SPOZNAVANJE VEŠČIN ZA VSAKO VRSTO KARIERE

GEA COLLEGE – FAKULTETA ZA PODJETNIŠTVO

Delavnica je univerzalno namenjena ljudem različnih starosti ne glede na izobrazbo, delovne izkušnje, osebnostne značilnosti, zaposlitveni status in drugo. Prvi del delavnice predstavlja izziv gradnje stolpa iz nenavadnih materialov, v drugem delu pa moderator izvede brainstorming na temo veščin / disciplin, ki so bili potrebne pri izgradnji stolpa ter jih v nadaljevanju tudi predstavi.

16.00 – 17.30

Predavatelj: Izr. prof. dr. Jaka Vadnjal

ZADNJI NOVICI

Svet kompetenc: Virtualni timi

Ste soočeni z delom od doma v času samoizolacije ali pa ste ostali doma brez možnosti dela? Pripravili smo nasvete, kaj lahko naredite že sedaj, da bo vrnitev v »običajne razmere« lažja....

Preberi

Karierni sejem MojeDelo.com v Novi ...

Zaradi trenutne zdravstvene situacije v Italiji smo bili v skrbi za zdravje naših razstavljavcev in vseh obiskovalcev Kariernega sejma MojeDelo.com v Novi Gorici primorani prestaviti dogodek, napovedan za 5. marec 2020. Karierni sejem Moje...

Preberi
© 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov