PROGRAM


Vsa predavanja bodo v Veliki predavalnici ob razstavnih prostorih v Dvorani Leona Štuklja Maribor


11.00 – 12.30

PRILOŽNOSTI IN IZZIVI NA TRGU DELA V PODRAVSKI REGIJI

Debata

Moderiran pogovor s predstavniki Občin, Zavoda RS za zaposlovanje in vodilnih kadrih o izzivih na trgu dela v PODRAVSKI regiji. Kakšen je trg dela? Delodajalci brez delavcev, delavci pa v Avstrijo?

Gostje:
Zoran Savin, direktor Moje delo d.o.o.
Mateja Muršak – direktorica Zavod RS za zaposlovanje, OS Maribor
Matej Kadliček, direktor Trgotur d.o.o.
Majda Kralj, direktorica MIC Academia
Branko Pečar, direktor Montpro d.o.o.
Damir Jelenko, direktor Ajdas d.o.o.
Andreja Janc Koderman, Profiles International Slovenia

Povezovanje: Alenka Mirt

12.30 – 14.00

MOTIVACIJA IN SPOPRIJEMANJE S STRESOM.

KARIERNI CENTER UNIVERZE V MARIBORU

V vsakdanjem življenju se ljudje soočamo z dejavniki, ki nas bodisi spodbudijo na poti do nekega cilja ali nas pri tem ovirajo. Na delavnici bomo spoznali, katere potrebe nas motivirajo in kako si postavimo cilje, da jih z večjo gotovostjo dosežemo. Ugotavljali bomo tudi, kako nas stres pri tem ovira in kako se spoprijeti z njim.

Predavateljica: asist. dr. Martina Horvat, univ. dipl. psih. | Assist., PhD, karierna svetovalka

14.00 – 15.30

DELAVNICA ZA SPOZNAVANJE VEŠČIN ZA VSAKO VRSTO KARIERE

GEA COLLEGE – FAKULTETA ZA PODJETNIŠTVO

Delavnica je univerzalno namenjena ljudem različnih starosti ne glede na izobrazbo, delovne izkušnje, osebnostne značilnosti, zaposlitveni status in drugo. Prvi del delavnice predstavlja izziv gradnje stolpa iz nenavadnih materialov, v drugem delu pa moderator izvede brainstorming na temo veščin / disciplin, ki so bili potrebne pri izgradnji stolpa ter jih v nadaljevanju tudi predstavi.

Predavateljica: mag. Marina Letonja

15.30 – 16.30

KAKO USPEŠNO ISKATI ZAPOSLITEV

MOJE DELO D.O.O.

Sodobni trg dela je drugačen kot tisti, ki so ga poznali naši starši in kaže, da se bo v bližnji prihodnosti na njem vse obrnilo na glavo. Odnosi med delodajalci in zaposlenimi, zakoni ponudbe in povpraševanja, vzorci uspeha in oblike delovnih razmerij… vse bo drugače. Kakšne so možnosti mladega posameznika v tem “krasnem novem svetu” in kaj sploh lahko stori?

Predavatelj: Gorazd Prah, karierni coach

16.00 – 17.15

KREATIVNI ŽIVLJENJEPIS

Seznaniti udeležence z inovativnimi oblikami življenjepisa v papirnati obliki, v obliki animiranega filma in z življenjepisom kot spletno stranjo.

– Udeležence seznanimo s vsebino življenjepisa, predstavimo glavne dele življenjepisa. Opozorimo, da je dobro napisan življenjepis vstopnica na zaposlitveni razgovor
– Udeležencem predstavimo različne primere kreativnih življenjepisov v papirnati obliki, prikažemo kako izdelati življenjepis kot animiran film z orodjem Powtoon, in kako postavimo življenjepis kot spletno stran z orodjem Wix.
– Udeležence spodbudimo, da sami izdelajo kreativnem življenjepis in jim ponudimo možnost, da pošljejo življenjepis v pregled in ocenitev.

Predavateljica: Vida Lerš

ZADNJI NOVICI

Mi smo pripravljeni! Vi?

Karierni sejem MojeDelo.com in Festival izobraževanja je tukaj, do samega začetka nas loči manj kot 24ur. Vrata Kariernega sejma MojeDelo.com in Festivala izobraževanja na Celjskem sejmišču, v Celju se bodo za vas odprla jutri, v sr...

Preberi

Program predavanj Kariernega dne v Celju

Predavalnica je že skoraj polna zato pohitite s prijavo na predavanja, ki se bodo letos zvrstila na Kariernsem sejmu MojeDelo.com in Festivalu izobraževanja. Za lažjo prijavo in odločitev, smo spodaj za vas na eno mesto zbrali vsa pre...

Preberi

Prejemanje e-novic MojeDelo.com