Karierni sejem Moje Delo

Spletni karierni sejem MojeDelo.com: Goriška, Obalno–kraška in Notranjsko–kraška regija

Po uspešno izvedenem Spletnem kariernem sejmu MojeDelo.com za Podravsko, Koroško in Pomursko regijo se dogodek seli tudi k vam – v Goriško, Obalno-kraško in Notranjsko-kraško regijo. Izkoristite to priložnost in se kar prek spleta predstavitve delodajalcem, ki mogoče iščejo prav vas! Ne pozabite pa tudi na izobraževalni program in Karierne točke.

KRAJ: Goriška, Obalno–kraška in Notranjsko–kraška regija

LOKACIJA: na spletu

DATUM: 24. junij 2020

URA: 10.00-18.00

ŠT. RAZSTAVLJAVCEV: 29 +

Partner sejma:

Vzemite kariero v svoje roke: brezplačno nadgradite svoje znanje, povežite se z delodajalci in najdite novo, boljšo zaposlitev.

Povežite se z delodajalci v vašem okolju

Brskajte med prostimi delovnimi mesti in se prijavite

Izboljšajte svoj CV in spremno pismo

Rešite psihometrično testiranje in se posvetujte s HR strokovnjaki

Informirajte se in nadgradite svoje znanje na webinarjih

Bodite pripravljeni na pogovore z delodajalci!

RAZIŠČITE PODJETJA

Vnaprej raziščite podjetja, ki se bodo predstavila na sejmu. Izberite tista, ki vas najbolj zanimajo, preberite si, s čim se ukvarjajo in katere profile zaposlujejo. Ugotovite, kaj iščejo pri kandidatih in kaj je (glavni) razlog, da iščejo novega sodelavca.

PRIPRAVITE GRADIVA

Pripravite informativen in pregleden življenjepis, certifikate in dokazila o formalnem izobraževanju ter druga potrdila in priporočila preteklih delodajalcev, ki vam povečujejo vrednost v očeh delodajalcev.

PRIPRAVITE PREDSTAVITEV

Veliko vaših sogovornikov vam bo na začetku pogovora dalo priložnost, da se jim predstavite. Pripravite kar se da jedrnato predstavitev (največ 2-3 minute), v kateri predstavite svoje najpomembnejše prednosti in dosežke ter kaj konkretno lahko podjetju ponudite – kako boste rešili njihov problem.

Ne spreglejte tudi podrobnejših praktičnih nasvetov za uspešne video razgovore.

Pogosta vprašanja za obiskovalce

Gre za različico fizičnega kariernega sejma, ki smo jih v preteklosti izvajali tako na domačih kot na mednarodnih tleh, namenjem pa je vsem, ki bi si želeli spremembe v karieri.Tako kot klasični, fizični karierni sejem, je tudi spletni zasnovan tako, da se iskalci zaposlitve in delodajalci s pomočjo klepetalnice, webinarjev in delavnic srečate in izmenjate informacije o prostih delovnih mestih in morebitni zaposlitvi novega kandidata. Razlika je le v tem, da se kot obiskovalec lahko po spletnem kariernem sejmu »sprehodite« kar iz udobja svojega doma brez predhodne namestitve dodatne programske opreme.


Spletni karierni sejem MojeDelo.com poteka na podoben način kot fizični karierni sejmi. Po začetni registraciji vstopite v navidezno okolje oziroma »spletno preddverje«, ki daje obikovalcu zaradi interaktivnih orodij občutek, da je dejansko vstopil na sejem. V preddverju so obiskovalcem na voljo tri okolja – spletna predavalnica, dvorana z razstavljalci (delodajalci) in HR svetovalci ter info točka. Posamezno okolje lahko obiskovalci kadarkoli zapustijo in obiščejo drugega. Prednost spletnega kariernega sejma je tudi ta, da obiskovalec lahko vsebine in dogajanje spremlja s želeno hitrostjo oziroma intenzivnostjo. Izjema so le webinarji, katerih ure začetka in konca so določene že vnaprej.


Ne. Spletnega kariernega sejma se lahko obiskovalci udeležite ne glede na vašo lokacijo, model naprave ali operacijski sistem. Platforma je optimizirana tudi v mobilni različici, zato se obiskovalci lahko sejma udeležite kar prek mobilne naprave oziroma tabličnega računalnika.


Svetujemo vam, da se še pred pričetkom samega spletnega kariernega sejma pripravite v nekaj korakih:


Potrebujete delujočo internetno povezavo, računalnik ali mobilnik ali tablico, svoje podatke o registraciji in vse, kar ste si pripravili za spletni sejem (ne spreglejte naših nasvetov za pripravo, ki jih najdete pod prejšnjo točko). Toplo vam svetujemo, da naložite svoj življenjepis in tako omogočite delodajalcem, da vas na spletnem kariernem sejmu MojeDelo.com spoznajo in najdejo tudi preko življenjepisa.


Na spletnem kariernem sejmu MojeDelo.com imate obiskovalci poleg individualnega tekstovnega klepeta tudi možnost individualnega avdio-video pogovora z izbranim podjetjem, zato vam svetujemo, da se uredite tako, kot bi se za pravi zaposlitveni intervju. Več nasvetov za učinkovit spletni razgovor si lahko preberete v članku, ki govori o video razgovorih.


Obiskovalci sejma boste ob obisku razstavnega prostora posameznega delodajalca lahko pregledovali različne predstavitvene materiale in si jih shranjevali v svoj »virtualni kovček«. Ob koncu sejma si boste lahko te materiale prenesli na svojo napravo ali poslali na svoj e-naslov.


Z delodajalci si boste med sejmom lahko izmenjali kontakte in se dogovorili o nadaljnih aktivnostih. Priporočamo vam, da jim takoj po sejmu pošljete zahvalo za njihov čas in pogovor, jih na kratko spomnite, kaj lahko doprinesete njihovemu podjetju, in se pozanimate, kdaj lahko pričakujete povratne informacije. Po končanem sejmu oziroma takrat, ko zapustite sejem, imate možnost prenosa vseh dokumentov, ki ste si jih med sejmom dodali v svoj »virtualni kovček«, lahko pa si jih pošljete na e-naslov.


Seveda. Posnetki vseh predavanj spletnega kariernega sejma MojeDelo.com bodo objavljeni na platformi, kjer se sejem odvija. Ogledali si jih boste lahko po 4 urah od konca predavanja, ko bodo naložena in pripravljena za ogled.

Pogosta vprašanja za razstavljavce

Stojnice razporedimo organizatorji v najboljšem interesu sejemske prireditve. Prioritetna nam je orientacija obiskovalcev in smiselnost gibanja po sejmišču. Seveda nam lahko posredujete vaše želje (tako za samo lokacijo, kot tudi za podjetja na sosednjih stojnicah, če gre za vaše konkurente ali za podjetja, ki bi jih želeli blizu) in če jih lahko upoštevamo v interesu prireditve, jih bomo. Lokacijo stojnice medsebojno dogovorimo z razstavljalci že pred prireditvijo.


Rok za prijavo je 14 dni pred sejmom.


Vse informacije boste razstavljalci prejeli nekaj tednov pred posameznim sejmom. Za ureditev svojih razstavnih prostorov boste imeli na razpolago dovolj časa. Pri opremi virtualnih stojnic vam bo na voljo podpora ekipe MojeDelo.com.


Pri pripravi stojnice lahko dodate več predstavnikov podjetja in za vsakega nastavite časovne termine, v katerih bodo na voljo za pogovor z obiskovalci.


Svetujemo vam, da je v času sejma na stojnici prisoten vsaj en predstavnik vašega podjetja, saj boste tako naredili boljši vtis na obiskovalce sejma in vzpostavili bolj oseben, pristen odnos s potencialnimi kandidati. Seveda pa lahko klepet z obiskovalci onemogočite in jih preusmerite na kontakni obrazec, kjer bodo lahko pustili svoje podatke in boste z njimi stopili v kontakt po sejmu.


Za spletni karierni sejem MojeDelo.com pripravite kreativne promocijske materiale, s katerimi se boste predstavili kot privlačen delodajalec in izboljšali kakovost svojih prijav. Objavite lahko različne PDF, Word, Excel in Powerpoint datoteke ter video vsebine, ki so predhodno naložene na vaš YouTube ali Vimeo kanal.


Predstavitev podjetja v živo ni omogočena. Lahko pa na svojo stojnico (zavihek »video«) objavite video predstavitev, ki je predhodno naložena na vaš YouTube ali Videmo kanal.


Vsak predstavnik podjetja lahko ureja svoj profil: doda svojo sliko, ime in opis.


Z obiskovalci sejma lahko na stojnici (zavihek »vsebina«) delite obrazce, ki jih ustvarite sami (Google sheets, SurveyMonekey ...).


Razstavljalci lahko kontaktirajo samo kandidate, ki so obiskali njihovo stojnico in se pridružili klepetu.


V razdelku za klepet (na desni strani) bodo predstavniki podjetja videli, kateri obiskovalci so online.


© 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov