STEKLARNA HRASTNIK, družba za proizvodno steklenih izdelkov, d.o.o.

NASLOV PODJETJA: Cesta 1. maja 14, Hrastnik

INTERNETNA STRAN: www.steklarna-hrastnik.si

E-NASLOV: janja.rojko@steklarna-hrastnnik.si

ŠTEVILO ZAPOSLENIH: 703

Opis podjetja

Že več kot 150 let izdelujemo vrhunske steklarske izdelke. Danes smo naše znanje vpeli v tri proizvodne programe – v specialno stekleno embalažo, namizno steklo in razsvetljevalno steklo, v okviru katerega nastajajo tudi izdelki iz ročne proizvodnje. Naši steklarski inženirji so sposobni izdelati tehnično najzahtevnejše steklarske izdelke iz enega najčistejših stekel na svetu.

Da lahko ponujamo tako napredne steklarske izdelke, veliko vlagamo v raziskave in razvoj. Odprli smo lastni razvojni center za nove materiale, v katerem raziskujemo nanomateriale in avtomatizacijo proizvodnih procesov. Od leta 2013 steklo izdelujemo s pomočjo najsodobnejše talilne peči. Peč poganja tehnologija oxy-fuel, s katero smo izboljšali energetski izkoristek proizvodnje, zmanjšali vplive na okolje in še izboljšali kakovost stekla.

Prilagodljivost željam naročnikov je naša konkurenčna prednost. Za naročnika lahko:
– oblikujemo in izdelamo steklarski izdelek,
– zgolj izdelamo steklarski izdelek po vnaprej pripravljenih načrtih naročnika
– ali skupaj z naročnikom razvijemo in oblikujemo steklarski izdelek, ki ga nato v Steklarni Hrastnik izdelamo.

Sposobni smo proizvesti tudi manjše količine.

Naše stranke so tudi priznana globalna podjetja, kot so Hennessy, Heineken, Carlsberg, RZB, Diageo, Bacardi Martini, Pernod Ricard, Jack Daniel′s, Luigi Francoli in Remy Cointrea, ki zahtevajo zelo visoko kakovost izdelkov.

Motivirani in predani zaposleni so temelj našega uspeha. Za zaposlene skrbimo in jim nudimo možnost napredovanja, izobraževanja, coachinga in preventivnih oddihov. Sodelavcem pomagamo pri usklajevanju družinskega in službenega življenja, smo ponosni nosilci certifikata Družini prijazno podjetje.

Glavne dejavnosti podjetja

Proizvodnja vrhunskih steklenih izdelkov za področje namiznega programa , specialne steklene embalaže za industrijo pojač , prehranbeno industrijo,  kozmetike in proizvodnja steklenih izdelkov za rasvetljavo.

Organizacijska kultura in klima

POSLANSTVO

• Poslovne partnerje podpiramo pri njihovih tržnih aktivnostih z doslednim spoštovanjem in stalnim spodbujanjem razvoja.
• V podjetju ustvarjamo inovativno okolje.
• Skrbimo za etično poslovanje in smo odgovorni do okolja.
• Lastnike nagrajujemo s konkurenčnim donosom za njihov vložek v podjetje. Trajno skrbimo za dolgoročen interes in obstoj podjetja.

VREDNOTE

ČISTOST: čisto steklo, odkrito komuniciranje, pošteni in transparentni medsebojni odnosi, čisto delovno okolje, čiste misli, spoštovanje
STRAST: predanost do dela, želja po napredku, zaupati vase in sodelavce, v uspeh, vztrajnost, zagnanost, požrtvovalnost
SRCE: povezanost, pripadnost in veselje do dela, prijaznost, srce posla smo ljudje

Vizija in cilji

Smo inovativna in dinamična poslovna skupina svetovno priznanih steklarskih inženirjev. Druži nas strast do razvoja in proizvodnje sodobno oblikovanih in ciljnim skupinam prilagojenih steklarskih izdelkov ter rešitev.

Delovna mesta, katera želimo zapolniti

Orodjarji, kjučavničarji, oblikovalci kovin, avtomehaniki, strugarji, konstruktorji, pregledalci.

Kaj pričakujemo od novih sodelavcev?

Strokovno usposabljenost, profesionalen odnos do dela, pripravljenost za dodatna izobraževanja.

Kaj ponujamo svojim zaposlenim?

Zavedamo se, da so motivirani zaposleni, opremljeni z znanjem in vizijo podjetja, naša ključna konkurenčna prednost. Razvoj zaposlenih v Steklarni Hrastnik zato temelji na:
– spodbujanju podjetniške in učeče se kulture v podjetju,
– skrbnem načrtovanju kariernega razvoja zaposlenih in
– oblikovanju privlačnega delovnega okolja.

Podjetniško in učečo se kulturo razvijamo s pomočjo:
• kompetenčnega modela, ki pomaga ciljno razvijati znanja in kompetence zaposlenih ter upravljati njihovo delovno uspešnost; zaposleni zato bolje vedo, kaj podjetje od njih pričakuje;
• sistema učenja, ki vključuje:
– učni center (interna knjižnica in učilnica),
– interne mentorje in trenerje.

Karierni razvoj zaposlenih predstavlja osrednjo točko naše kadrovske strategije, zato:
– Za vse nove sodelavce izdelamo načrt usposabljanja ne glede na to, na katerem delovnem mestu se nam je sodelavec pridružil. Usposabljanje poteka po vnaprej zastavljenem načrtu usposabljanja, trajanje usposabljanja pa je odvisno od delovnega mesta.
– Po zaključku izobraževanj zaposlenim v naših proizvodnih enotah omogočamo horizontalno napredovanje.
– Razvijamo ključne kadre. Razvoj ključnih kadrov vključuje načrtovanje karierne poti, razvojnih načrtov in določitev namestnikov. Pri tem stavimo na osebni pristop in čas, ki ga ključnim kadrom namenja vodstvo organizacije.

Privlačno delovno okolje oblikujemo tako, da zaposlenim pomagamo usklajevati zasebno in poklicno življenje, jim nudimo 5-dnevne preventivne oddihe in sponzoriramo aktivnosti v lokalni skupnosti, s katerimi lahko izboljšamo kakovost preživljanja prostega časa naših zaposlenih.

Z zaposlenimi redno komuniciramo prek več orodij internega komuniciranja, in sicer:
– internega glasila Steklar,
– tedenskega biltena za zaposlene v proizvodnji,
– oglasnih tabel,
– letnih razgovorov,
– dnevov odprtih vrat pri generalnem direktorju enkrat na teden.

Kategorije:
  • Delodajalci
  • Proizvodnja, industrija
© 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov