TBP TOVARNA BOVDENOV IN PLASTIKE d.d.

NASLOV PODJETJA: Gradiška cesta 3, 2230 Lenart v Slov. goricah

INTERNETNA STRAN: http://www.tbp.si

E-NASLOV: danica.hizman@tbp.si

ŠTEVILO ZAPOSLENIH: 900

OPIS PODJETJA

TBP d.d. je sistemski dobavitelj največjim evropskim proizvajalcem avtomobilov. Temeljni proizvodni program podjetja TBP je proizvodnja bovden potegov za različne funkcije v avtomobilu: ključavnice vrat, ročno zavoro osebnih in tovornih vozil, odpiranje pokrova motorja, prtljažnika in pokrova rezervoarja za gorivo, klimatske naprave, ipd.

GLAVNE DEJAVNOSTI PODJETJA

Dejavnost družbe TBP se je pričela v okviru Obrtnega podjetja Klemos, v katerem je bila organizirana proizvodnja drobnih kovinskih izdelkov in kovinske galanterije. Skozi razvoj in strukturne spremembe se je družba razvila v obliko in dejavnost, kot jo poznamo danes in kjer je temeljni proizvodni program podjetja TBP proizvodnja bovden potegov za različne funkcije v avtomobilu. Smo direktni dobavitelji bovden potegov, plastičnih, kovinskih in kaširanih delov največjim svetovnim proizvajalcem avtomobilov kot so: VW, AUDI, PORSCHE, SEAT, ŠKODA, LAMBORGHINI in preko sistemskih dobaviteljev BROSE, VALEO, ArvinMeritor, CIMOS, BRANO, DELPHI, Dr.Schneider, KICO, WITTE, BENTELER, BÖCO, DECOMA še nekaterim ostalim avtomobilskim tovarnam, kot so BMW, DAIMLER, VOLVO, JAGUAR, BENTLEY, LAND ROVER, FORD, GM.

ORGANIZACIJSKA KLIMA

Naše delovanje in poslovanje je usmerjeno v cilj, da zadovoljimo pričakovanja tako naših zaposlenih kot tudi kupcev, lastnikov in okolja. Navedeno pomeni, da cenimo in prepoznamo doprinos vsakega zaposlenega k uspehu podjetja; kupcem dostavljamo brezhibne in kakovostne izdelke, katere nenehno nadgrajujemo in izboljšujemo; z dobrim delom upravičimo pričakovanja lastnikov; obenem pa velik poudarek namenjamo tudi ravnanju z okoljem ter preprečevanju onesnaževanja z nadzorovano porabo in koriščenjem naravnih virov.

To potrjuje tudi sistem kakovosti družbe TBP, kateri je usklajen s standardom kakovosti SIST ISO 9001, katerega nadgrajuje še standard avtomobilske industrije IATF 16 949 ter sistemom ravnanja z okoljem SIST EN ISO 14001.

Kot eden izmed večjih zaposlovalcev v tem delu Slovenije želimo z jasno vizijo in zastavljenimi cilji svoj položaj v družbenem in poslovnem okolju še okrepiti ter svojo zgodbo še naprej uspešno graditi.

VIZIJA IN CILJI

Vizija podjetja je biti konkurenčen v vseh pogojih poslovanja ter pri tem doseči optimalen poslovni rezultat z upoštevanjem sprejetih načel ter obenem zadovoljiti pričakovanja naših kupcev, zaposlenih, lastnikov in okolja. Prizadevamo si pridobiti nove kupce, razviti nove proizvode, znižati stroške poslovanja, prilagoditi se zahtevam in pričakovanjem tržišča.

Cilj podjetja je iskanje razvojnih rešitev na področju bovden potegov, ki bodo zadostili vsem zahtevam najširšega kroga kupcev ter povečali zanesljivost in varnost delovanja komponent v avtomobilu; obenem pa povečati produktivnost ter nenehno izboljševati kakovost in ravnanje z okoljem.

DELOVNA MESTA, KATERA ŽELIMO ZAPOLNITI

– Zahtevnejša dela iz področja vzdrževanja
(elektrotehnik, strojni tehnik)
– Tehnolog kakovosti (kontrola izdelka)
– Strokovni kader iz področja strojništva

KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Znanja, veščine in kompetence v okviru posameznega delovnega mesta:
– ustrezne delovne izkušnje
– ustrezno smer in stopnjo izobrazbe
– sposobnost delovanja v timu in kolektivu
– samostojnost, samoiniciativnost
– proaktivnost, osredotočenost na kakovost in sprejemanje odgovornosti za rezultate dela

KAJ PONUJAMO SVOJIM ZAPOSLENIM

Znanja, veščine in kompetence v okviru posameznega delovnega mesta:
– ustrezne delovne izkušnje
– ustrezno smer in stopnjo izobrazbe
– sposobnost delovanja v timu in kolektivu
– samostojnost, samoiniciativnost
– proaktivnost, osredotočenost na kakovost in sprejemanje odgovornosti za rezultate dela

 

Kategorije:
  • Elektrotehnika in elektronika
  • Proizvodnja, industrija
  • Strojništvo in metalurgija