TopIT programska oprema d.o.o.

NASLOV PODJETJA: Cankarjeva ulica 60, 5000 Nova Gorica

INTERNETNA STRAN: www.topit.si

E-NASLOV: matej.kenda@topit.si

ŠTEVILO ZAPOSLENIH: 8

OPIS PODJETJA

Podjetje TopIT je specializirano za raziskave in razvoj predvsem na področju dolgoročnega arhiviranja podatkov, oblačnih tehnologij, medicinskih informacijskih sistemov.

Sedež podjetja je na Cankarjevi ulici v Novi Gorici, podružica pa je tudi v Tolminu. Redno uporabljamo sodobne komunikacijske tehnologije za pogovore in izmenjavo informacij med pisarnami in s strankami.
Starostna struktura v podjetju je raznolika, kar zagotavlja pravo mešanico izkušenj in zagnanosti. Redno organiziramo izobraževalne dogodke za izmenjavo znanja.
Zaposleni redno spremljamo razvoj sodobnih tehnologij na področju računalništva, da lahko izberemo prava orodja in komponente pri izdelavi rešitev. To nam predstavlja izzive za osebno in profesionalno rast.

Pri našem delu moramo poznati veliko programskih jezikov:
* C/C++, Javascript, SQL, Java, Groovy, Python, PHP, Ruby, shell

in spletnih tehnologij:
* HTTP, CSS, HTML, Grails, Ruby on Rails, Sencha ExtJS, jQuery, Tomcat, Apache

in orodji za gradnjo uporabniških vmesnikov:
* Sencha Architect, Qt

in podatkovnih baz ter objektnih shramb:
* PostgreSQL, MongoDB, SQLite, Firebird
* Rados Ceph, Amazon Web Servicesin kriptografije:
* OpenSSL, LibreSSL, Botan, Crypto++

in komunikacijskih protokolov:
* CORBA (omniORB), HTTP and REST, zeroMQ

Ne prestrašimo se niti pisanja gonilnikov za Linux jedro ali Microsoft Windows.

Delamo na različnih vrstah operacijskih sistemov: različne verzije Microsoft Windows, več Linux distribucij.

Pri delu uporabljamo virtualizacijske tehnologije (VirtualBox, KVM), tehnologije upravljanja z diski (LVM), tračne knjižnice za arhiviranje podatkov in verjetno še veliko zanimivih in uporabnih stvari, ki se nam zdijo že samoumevne.

Pri nekaterih programskih komponentah drugih izdelovalcev, ki jih redno uporabljamo in so dostopne preko github, tudi dajemo svoj prispevek s popravki in izboljšavami.

V podjetju izvedemo celoten razvojni cikel programske opreme od zbiranja in analize zahtev, izdelave designa in prototipov, programiranja, testiranja in instalacije programske opreme. Med razvojem tesno sodelujemo s strankami, da zagotavljamo čim višjo kvaliteto storitve ali rešitve.

Naši poslovni partnerji in stranke so iz tujine, tako da je nujno znanje tujih jezikov.

Najpogosteje sledimo agilnim postopkom razvoja programske opreme (Scrum, Kanban), kjer si sledijo krajši cikli razvojnih faz, kar v krajšem času pripelje do oprijemljivih rezultatov in naredi delo zanimivejše za inženirje in stranke.

Nekaj projektov/izdelkov, na katerih smo sodelovali:

* GrauData GAM
* HealthDataSpace
* Telepaxx

GLAVNE DEJAVNOSTI PODJETJA

Podjetje TopIT je specializirano za raziskave in razvoj predvsem na področju dolgoročnega arhiviranja podatkov, oblačnih tehnologij, medicinskih informacijskih sistemov.
V podjetju izvajamo celoten razvojni cikel programske opreme od zbiranja in analize zahtev, izdelave designa in prototipov, programiranja, testiranja in instalacije programske opreme. Med razvojem tesno sodelujemo s strankami, da zagotavljamo čim višjo kvaliteto storitve ali rešitve. Uporabljamo širok nabor tehnologij, programskih jezikov, bazičnih računalniških znanj ter domenskega znanja s področja shranjevanja podatkov, komunikacij, medicinske informatike.

VAŠA VIZIJA IN CILJI

Ostati želimo zanesljiv razvojni center programskih rešitev na najvišjem tehnološkem in kvalitetnem nivoju. Kratkoročni cilj je izgradnja ekipe z močnim znanjem in sposobnostmi organiziranja projektov. Dolgoročnejši cilj je povezovanje z novimi partnerji na področjih, ki so blizu arhiviranja podatkov ali medicinski informatiki.

DELOVNA MESTA, KATERA ŽELITE ZAPOLNITI

Iščemo razvojne inženirje programske opreme, ki vidijo izziv v razvoju interaktivnih in naprednih spletnih aplikacij ali pri snovanju rešitev za arhiviranje podatkov in sistemov za upravljanje z dokumenti (Document Management Systems).

KAJ PRIČAKUJETE OD NOVIH SODELAVCEV?

Čim višje strokovno znanje, veselje do dela v ekipi in učenja, primeren odnos do dela in sodelavcev, entuziazem in orientiranost h kvaliteti.

KAJ PONUJATE SVOJIM ZAPOSLENIM

Mirno okolje za delo, priložnost za osebni in strokovni napredek, primerno in stabilno plačilo za opravljeno delo.

Kategorije:
  • Delodajalci
  • IT, računalništvo
© 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov