TORING TURBINE D.O.O.

NASLOV PODJETJA: Ferrarska ulica 8, 6000 Koper

INTERNETNA STRAN: www.toring.com

E-NASLOV: 5

ŠTEVILO ZAPOSLENIH: Pisarna

OPIS PODJETJA

Družinsko podjetje ToringTurbine d.o.o. iz Kopra, se ukvarja s proizvodnjo in prodajo ozračevalcev vode, ki so plod lastne ideje in razvoja.

S tehtno tehnično in ekonomsko analizo možnih rešitev in izboljšav se ToringTurbine d.o.o. postavlja na trgu z izdelkom, ki ob enaki učinkovitosti konkurenčnih izdelkov omogoča trikrat boljšo energetsko učinkovitost ter lažje in cenovno ugodnejše vzdrževanje, enostavno namestitev in zaradi svoje enostavne strukture tudi nižjo prodajno ceno.
Proizvodi so namenjeni predvsem ribogojnicam, kjer se jih lahko uporablja samostojno in k čistilnim napravam oz. vsem stoječim tekočinam, ki potrebujejo dodatno izmenjavo plinov za pospeševanje življenja ali reakcij v njih.

TT200 se na trgu ponuja v dveh osnovnih različicah in sicer:
– fiksirana na obalo in
– plavajoči ozračevalnik.

Ozračevalci TT200 so primerni tako za površinsko ozračevanje, kot tudi globinsko (do 3m, z namestitvijo vzgonske cevi tudi globlje), s tem, da se zaradi specifike izdelave z globino, poraba energije in moč motorja, povečujeta. Kljub temu se tudi z globinsko uporabo ne izključuje konkurenčna prednost, lažjega vzdrževanja in namestitve ob podobni energijski učinkovitosti konkurenčnih izdelkov.

Konkurenčne prednosti TT200 so v:

– ne potrebuje vzdrževanja
– nima nobenih notranjih gibljivih delov
– se ne maši z odmrlimi algami oz. večino ostalih naplavin
– ne potrebuje glasnega, dragega kompresorja
– ne meša oz. ne vpliva na dno jezera
– ne povzroča valovanja na površju vode
– povzroča dolg čas zadrževanja raztopljenega kisika v vodi
– ne potrebuje mazanja
– narejena iz materialov odpornih na korozijo
– ne povzroča stresa med vodnimi bitji
– obratuje z zelo nizko ravnjo glasnosti
– povzroča blagi tok v vodnem telesu
– povzroča tako majhne balončke zraka, da v vodi izgledajo kot podvodni oblak
– lahko obratuje na večjih globinah kot veliko ostalih prezračevalcev (5-8m)
– načrtovana, da obratuje 24/7, 30 dni v mesecu
– prihrani vsaj polovico električne energije v primerjavi z ostalimi prezračevalniki

Delovanje turbine temelji na načelu »precesije«, ki se uporablja za mešanje tekočin in je rezultat naših raziskav. Turbina je izdelana brez gibljivih delov v notranjosti, tako se pridobi veliko prednost pri energetski učinkovitosti in zanesljivosti.

Po splošni definiciji je ozračevanje postopek, ko prideta v stik zrak in voda. Pred odločanjem, kateri sistem izbrati, je priporočljivo, da je kupec odločen, kaj želi doseči oz. katere težave je potrebno rešiti – ali je težava v nizki količini raztopljenega kisika, splošni problem mešanja vode, vseh plinov v vodi, temperatur v tekočini ali kombinacija vsega naštetega.

Ozračevanje odpadnih voda:
Ozračevanje tekočin je splošno razširjena tehnologija, pri sekundarnem čiščenju v čistilnih napravah, torej pri razgradnji bioloških organskih vsebin, saj opravlja dve funkciji: zrak se prenaša v bazene za potrebe bioloških oksidativnih reakcij, poskrbi za mešanje, ki je potrebno za razpršitev zraka in sprejem reaktantov (kisika, odplak in mikrobov).

Prednosti ozračevanja vode v ribnikih:
– zmanjšanje stresa rib zaradi posledic od pomanjkanja kisika (poletni in zimski pogini);
– odstranjevanje strupenih plinov iz vode;
– mešanje vode ter
– izboljšanje bakterijske aktivnosti in razkroj organskega materiala, posledica je tudi zmanjšanje ličink komarjev v vodi.

Izdelek je večnamenski in ima visoko vrednost kakovosti ter učinkovitosti na različnih lokacijah in pod raznovrstnimi pogoji

GLAVNE DEJAVNOSTI PODJETJA

13.910 Proizvodnja pletenih in kvačkanih materialov
22.290 Proizvodnja drugih izdelkov in plastičnih mas
28.110 Proizvodnja motorjev in turbin, razen za letala in motorna vozila
28.120 Proizvodnja naprav za fluidno tehniko
42.910 Gradnja vodnih objektov
63.110 Obdelava podatkov in s tem povezane dejavnosti
95.110 Popravila in vzdrževanje računalnikov in perifernih enot

ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

“Podjetje je organizirano na 3 področja
Področje PRODAJE
Prodočje RAZVOJA
Področje PROIZVODNJE
Kljub klasični organizacijski usmerjenosti, pa delujemo timsko ter stremimo k skupni kadrovski koheziji. Nadrejeni smo le na papirju. Med seboj sodelujemo, ter si svetujemo, ter na tak način pridobivamo vedno nova znanja in izkušnje.”

VIZIJA IN CILJI

Podjetje Toring Turbine je nastalo iz ideje pokojnega izumitelja Alfreda Zajića. Njegova dolgoletna želja, da s svojim izumom podari svetu nekaj koristnega, se je uresničila z patentiranjem turbine – vodnega prezračevalnika.
Usmerjenost podjetja se od tedaj ni spreminjala. Spreminjali so se predvsem cilji. Z uspešnim udejstvovanjem na svetovnih trgih, rastejo tudi cilji podjetja. V prihodnosti stremimo k ponudbi čim bolj celovitega spektra rešitev na področju ekologije.

DELOVNA MESTA, KATERA ŽELITE ZAPOLNITI

Zaposlovali bi načeloma ponovno v letu 2016. V ospredje bi izpostavila: razvojnike, tržnike, kasneje tudi poslovodjo.

KAJ PRIČAKUJETE OD NOVIH SODELAVCEV?

Veliko željo po znanju in napredku, timski duh, pridnost in vestnost pri opravljanju poklica, sproščenost in komunikativnost.

KAJ PONUJATE SVOJIM ZAPOSLENIM

Svojim zaposlenim ponujamo priložnost, da so kreativni in nadgrajujejo svoja znanja ter veščine. Vsak zaposleni, ki pokaže interes do nečesa več, ima tudi priložnost s pomočjo sredstev v podjetju doseči višje cilje, tako na delovnem kakor na intelektualnem področju. Prav tako ima vsak dobre priložnosti, da napreduje na delovnem mestu. Vse je namreč odvisno od tega, kako vloži trud in kam je ta usmerjen, da lahko pravilno razvija nekaj drugačnega, novega.

POSREDUJ PODJETJU SVOJ CV


NAZAJ NA VSA PODJETJA

IŠČEMO KANDIDATE S PODROČJA

ikona1
ikona3
ikona13
ikona8
ikona15
ikona16

Kategorije:
    © 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov