Karierni sejem Moje Delo

OBIŠČITE KARIERNE SEJME MOJEDELO.COM

POIŠČITE NOVO ZAPOSLITEV

Službo imate, vendar razmislite, ali ste z njo zadovoljni? Je vaša zaposlitev varna, delodajalec skrbi za vas in vaš razvoj, ste za svoje delo nagrajeni po poštenih merilih? Vas cenijo in se dobro razumete s sodelavci? Če se vam zdi, da bi lahko bilo bolje, obiščite sejem in naredite nekaj, da kmalu dosežete boljše delovne pogoje.

PREVERITE SVOJO VREDNOST

Priporočljivo je, da tekoče spremljate aktualne ponudbe na trgu dela. Nikoli, sploh pa ne v teh časih, namreč ne veste, kako bo s poslovanjem vašega delodajalca v prihodnosti. Bodite proaktivni, prežite za dobrimi delovnimi priložnostmi in predstavite svoje prednosti podjetjem, ki nudijo dobre delovne pogoje.

SPOZNAJTE PRAVEGA DELODAJALCA

Spoznajte slovenske delodajalce in se pogovorite s tistimi, ki odločajo o zaposlovanju v teh podjetjih. V kolikor ste kandidat, ki ga kakšno podjetje zaposluje, lahko s sejma odidete z dobrimi možnostmi za zaposlitev, v nasprotnem primeru pa boste dobili koristne napotke, kaj morate izboljšati, da tudi na vas v bližnji prihodnosti čaka služba.

INFORMIRAJTE SE

Obiščite brezplačna karierna predavanja, saj razumete pomembnost dodatnega izobraževanja, izpopolnjevanja svojih veščin in znanj, da se boste potegovali za boljša in bogateje nagrajena delovna mesta.

POSVETUJTE SE

Izboljšajte svoj CV, posvetujte se s strokovnjaki in rešite psihometrični test – vse brezplačno. Najboljši kadri imate več možnosti pri izbiri nove zaposlitve. Najboljši boste postali tisti, ki nenehno skrbite za svoj razvoj, načrtujete karierno pot, se posvetujete, testirate in primerjate.

NE SPREGLEJTE POGOSTIH VPRAŠANJ ZA OBISKOVALCE.

BODITE PRIPRAVLJENI!

RAZIŠČITE PODJETJA

Vnaprej raziščite podjetja, ki bodo na sejmu prisotna! Izberite tista, ki vas najbolj zanimajo, preberite si, s čim se ukvarjajo in katere profile zaposlujejo – ali iščejo kadre vašega ali sorod- nega poklicnega pro la. Ugotovite, kaj iščejo pri kandidatih in kaj je (glavni) razlog, da iščejo novega sodelavca.


PRIPRAVITE GRADIVA

Pripravite informativen in pregleden življenjepis, certifikate in dokazila o formalnem izobraževanju ter druga pisna potrdila, priporočila preteklih delodajalcev, ki vam povečujejo vrednost v očeh delodajalcev, navsezadnje pa ne pozabite niti na beležko ali rokovnik...

PRIPRAVITE PREDSTAVITEV

Pripravite svojo predstavitev. Veliko vaših sogovornikov vam bo na začetku pogovora dalo priložnost, da se jim predstavite. Pripravite kar se da jedrnato in usmerjeno predstavitev (največ 2-3 minute), v kateri predstavite svoje najpomembnejše prednosti in dosežke ter dodajte tudi, kaj konkretno lahko podjetju ponudite – kako boste rešili njihov problem.

KAKO NAPISATI DOBER ŽIVLJENJEPIS?

PREVERI!
1. UREDITE SE +
2. PRIDITE PRAVOČASNO +
3. BODITE OPREMLJENI +
4. STRATEGIJA NAPADA +
5. DOBER PRVI VTIS +
6. OBVLADAJTE POGOVOR +

UTRDITE DOBER VTIS Z AKCIJO PO SEJMU

Na sejmu ste s kadroviki navezali osebni stik in pustili dober prvi vtis. Verjetno ste si zapisali, s kom vse ste se pogovarjali; izkoristite priložnost in jim takoj po sejmu pošljite zahvalo za pogovor. Dopišite tudi motivacijsko pismo, v katerem poudarite, zakaj ste pravi kandidat za njih, priložite pa tudi morebitne dodatne dokumente, o katerih ste že govorili na sejemskem intervjuju (če ste naslednji kontakt že napovedali, bo imel še toliko večji vpliv). Kakorkoli že, s kontaktom po sejmu boste kadrovika ponovno spomnili na to, da ste dober in proaktiven kandidat in zagotovo vas ne bo tako lahko pozabil. Pozanimajte se tudi, kdaj lahko pričakujete povratno informacijo, vendar ne bodite preveč vsiljivi.

KONTROLNI SEZNAM

PRED SEJMOM

Izbral/-a in raziskal/-a sem podjetja, ki jih bom obiskal/-a.

Pripravil/-a in vadil/-a sem svojo predstavitev za otvoritev pogovora.

Pripravljen imam življenjepis in ostale dokumente, ki jih potrebujem. V primeru sejma na lokaciji poskrbim za zadostno količino kopij.

Pripravljena imam vprašanja za delodajalce.

Tako za obisk sejma na lokaciji kot na spletnem sejmu se oblečem zaposlitvenemu razgovoru primerno. V primeru spletnega sejma si zagotovim tudi urejeno in predvsem mirno okolje.

NA SEJMU

Pred vsakim obiskom posamezne stojnice delodajalca se zberem in pomislim, kaj je moj cilj.

Obnašam se profesionalno, prijazno in pazim pri spletnem dopisovanju oziroma na govorico telesa v primeru video razgovora.

Po koncu pogovora se delodajalcu zahvalim za njegov čas.

Po vsakem obisku stojnice si uredim zapiske posameznega obiska.

Po obisku posamezne spletne stojnice si želene dokumente podjetja shranim in si jih pošljem na svoj e-mail.

PO SEJMU

Uredim kontaktne podatke in zapiske.

Delodajalcem pošljem zahvalo za pogovor in motivacijsko pismo, v katerem še enkrat poudarim, zakaj sem pravi kandidat za njihovo podjetje.

© 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov