Zavod RS za zaposlovanje, OS Ljubljana in EURES

NASLOV PODJETJA: Parmova 32, 1000 Ljubljana

INTERNETNA STRAN: www.ess.gov.si, m.ess.gov.si

E-NASLOV: julita.petrovic@ess.gov.si

ŠTEVILO ZAPOSLENIH: 1023 (ZRSZ), 165 (OS Ljubljana)

Opis organizacije

Zavod RS za zaposlovanje je osrednja institucija na trgu dela. Naša temeljna naloga je zagotoviti čim hitrejši prehod brezposelnih in iskalcev zaposlitve v zaposlitev ter obenem zagotoviti delodajalcem učinkovito kritje njihovih potreb po kadrih.

Na Zavodu izvajamo tudi druge aktivnosti, katerih glavni cilji so povečevanje zaposlitvenih možnosti brezposelnih: gre predvsem za ukrepe aktivne politike zaposlovanja, ki so namenjeni tako brezposelnim kot delodajalcem, saj z različnimi finančnimi spodbudami pospešujejo novo zaposlovanje.

Poleg tega na Zavodu s pomočjo storitev vseživljenjske karierne orientacije nudimo vsem zainteresiranim pomoč pri razvoju izobraževalne in karierne poti ter izvajamo druge dejavnosti, pomembne za spremljanje gibanj na trgu dela. Z razvojem elektronskih storitev, tako za iskalce zaposlitve kot delodajalce (Portal PoiščiDelo.si in Portal za delodajalce), smo svojo dejavnost še približali uporabnikom.

Zavod RS za zaposlovanje se ukvarja tako z zaposlovanjem in delom tujcev v Sloveniji, kot tudi s pospeševanjem zaposlovanja znotraj Evropske unije, saj je član mreže EURES, v okviru katere nudi informacije, svetovanje in druge storitve, povezane s prostim pretokom delavcev v državah članicah EU, EGP in Švici.

Glavne dejavnosti organizacije

Zavod RS za zaposlovanje je osrednja institucija na trgu dela. Izvaja storitvi vseživljenjske karierne orientacije in posredovanja zaposlitev ter ukrepe aktivne politike zaposlovanja. Opravlja naloge s področja dela in zaposlovanja tujcev, izplačuje denarna nadomestila za brezposelnost, vodi evidence s področja zaposlovanja ter izvaja druge z zakonom in predpisi določene naloge.

Naša vizija

Postati dejaven, moderen, prepoznan ključni partner na trgu dela v Sloveniji in Evropski uniji. Ohranjati načine delovanja in sodelovanja, ki so se do sedaj izkazali kot uspešni, in razvijati nove, ki nas bodo vodili k zastavljenim ciljem.

Kaj ponujamo obiskovalcem na naši stojnici? / Kaj lahko obiskovalci izvedo na naši stojnici?

Kaj ponujamo obiskovalcem na naši stojnici? / Kaj lahko obiskovalci izvedo na naši stojnici?

Na naši stojnici boste lahko izvedeli več o storitvah in ukrepih Zavoda, na voljo pa vam bo tudi svetovanje o kariernem razvoju in možnostih sodelovanja z Zavodom. Naši svetovalci na dogodku sodelujejo tudi z uporabnimi nasveti za uspešen nastop na trgu dela in iskanje zaposlitve, pregledajo lahko tudi vaš življenjepis.

Zavod RS za zaposlovanje sodeluje v mreži EURES. Več kot 1000 svetovalcev po Evropi iskalce zaposlitve informira o zaposlitvenih priložnostih v drugih državah EU/EGP in Švici in jih podpira pri mobilnosti. Informacije o prostem pretoku delavcev, delovnih in življenjskih pogojih ter prostih delovnih mestih so na voljo na portalu EURES https://ec.europa.eu/eures

Na sejmu bodo prisotni svetovalci EURES iz Slovenije, ki vam bodo nudili dodatne informacije o zaposlovanju v drugih držav EU, EGP, Švici in Združenem kraljestvu. Projekt Razvoj storitev za pospeševanje transnacionalne mobilnosti delovne sile – EURES sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kategorije:
  • Ostali razstavljavci
© 2020, kariernisejem.com | Ta spletna stran je bila nazadnje posodobljena 28. decembra 2020. Pogoji uporabe | Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov